Ευχές Ερντογάν στους Χριστιανούς της Τουρκίας για το Πάσχα: «Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω»

Ευχές Ερντογάν στους Χριστιανούς της Τουρκίας για το Πάσχα: «Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω» Facebook Twitter
3

Πασχαλινό μήνυμα προς τους Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνοντας ότι δυστυχώς φέτος οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν στις εκκλησίες, λόγω κορωνοϊού.

«Συγχαίρω ειλικρινώς τους Χριστιανούς συμπολίτες μας που ανήκουν σε διάφορες εκκλησίες και κοινότητες με την ευκαιρία μιας από τις πιο σημαντικές εορτές, του Πάσχα», αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ανήκοντας σε ένα πολιτισμό με βαθιές ρίζες που θεωρεί τη διαφορετικότητα ως πλούτο με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη, ανεξάρτητα από την πίστη, θρησκεία, δόγμα ή εθνότητα που ανήκει κανείς, για μας έχει μεγάλη σημασία το να μπορεί ο καθένας να βιώνει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του», αναφέρει στο μήνυμά του ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «η κουλτούρα συνύπαρξης που πηγάζει από τη γη της Ανατολίας, αποτελεί το συνδετικό ιστό σήμερα για ειρήνη και αδελφοσύνη και την ίδια στιγμή την πλέον ισχυρή δύναμη που θα μας οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον».

Σύμφωνα με Τούρκο πρόεδρο, το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να μπορούν οι Χριστιανοί συμπολίτες να απολαμβάνουν την θρησκεία τους ελεύθερα.

Ειδική αναφορά κάνει για την κρίση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας: «Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα περνά δύσκολες ώρες εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19, και φέτος οι Χριστιανοί συμπολίτες μας δυστυχώς λόγω των μέτρων δεν θα μπορέσουν να συναθροισθούν στις εκκλησίες τους. Ωστόσο πιστεύουμε ότι με την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων η χώρα μας θα ξεπεράσει αυτή την διαδικασία το συντομότερο και θα επιστρέψουμε όλοι πάλι στην κανονική μας ζωή».

Στο ίδιο μήνυμα, ο Ερντογάν ευχαριστεί τους Χριστιανούς συμπολίτες του για την προσφορά τους στην Εθνική Εκστρατεία Αλληλεγγύης προς στήριξη των αναξιοπαθούντων λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

«Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα εύχομαι υγεία σε όλους τους Χριστιανούς και ιδιαίτερα τους Χριστιανούς συμπολίτες μας», καταλήγει το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«Ανήκοντας σε ένα πολιτισμό με βαθιές ρίζες που θεωρεί τη διαφορετικότητα ως πλούτο με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη, ανεξάρτητα από την πίστη, θρησκεία, δόγμα ή εθνότητα που ανήκει κανείς, για μας έχει μεγάλη σημασία το να μπορεί ο καθένας να βιώνει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του» Πηγή: www.lifo.grΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα το πιο πετυχημένο ανέκδοτο του αιώνα!!! Εντάξει ρε παιδιά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο τρολ από τον Ερντογάν ό,τι και να λέτε. Τέλος!