The Telegraph: Η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος προορισμός μετά τον κορωνοϊό

The Telegraph: Η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος προορισμός μετά τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Eurokinissi
9

Σε ένα εγκωμιαστικό άρθρο, ο Όλιβερ Σμιθ, δημοσιογράφος της The Telegraph, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα επισκεφθεί μετά την κρίση του κορωνοϊού

Ο Σμιθ ξεκαθαρίζει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί μετά την κρίση του κορωνοϊού θα είναι η Ελλάδα και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο. Ο ίδιος αναφέρει πως επιθυμεί για κάτι οικείο και «καταπραϋντικό», μια χώρα που έχει γνωρίσει και αγαπά, όπου οι ευτυχισμένες διακοπές είναι εγγυημένες.

«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδιά μου εδώ και 35 χρόνια είναι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα», τονίζει ο δημοσιογράφος. Όπως αναφέρει, έχει επισκεφθεί οχτώ νησιά της Ελλάδας (Σκιάθο, Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Σκόπελο, Μύκονο και Τήνο) και δεν απογοητεύτηκε ποτέ , ενώ αναπολεί την παρθένα ζωή των νησιών, το απλό φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τις βόλτες στη φύση, την ορεινή ενδοχώρα και την απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ταξιδιού με πλοίο αναφέροντας ότι τα νησιά χωρίς αεροδρόμιο έχουν λιγότερους τουρίστες και κάνει ειδική αναφορά στη Σκόπελο και στην Τήνο. Στη Σκόπελο μπορεί κανείς να πάει αφού πρώτα προσγειωθεί στη γειτονική Σκιάθο, ενώ στην Τήνο αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, αναφέρει. 

Ο Όλιβερ Σμιθ κάνει ακόμα ειδικές αναφορές στο άρθρο του στη διαμονή, στη διατροφή και στις παραλίες. Ο ίδιος προτιμάει τις κτισμένες από πέτρα παραδοσιακές κατοικίες, και καλεί τους αναγνώστες του να εξερευνήσουν τα χωριά των νησιών αλλά και τα μοναστήρια. «Μην περιμένετε εντυπωσιακά μουσεία», λέει. Για τον Σμιθ απαραίτητο στοιχείο των διακοπών στην Ελλάδα είναι η ταβέρνα. Ωστόσο θέτει κριτήρια, όπως το να είναι οικογενειακή, να φιλοξενεί γάτες, τα τραπέζια της να καλύπτονται από χάρτινο τραπεζομάντηλο και μέσα στο αλάτι να υπάρχει ρύζι, ενώ εκφράζει την προτίμησή του στο χύμα κρασί. 

Τέλος, σε ότι αφορά τις παραλίες, αναφέρει ότι οι πιο όμορφες είναι αυτές όπου τις περιστοιχίζουν βραχώδεις πράσινοι λόφοι, έχουν ησυχία και μία ή δύο ταβέρνες που σερβίρουν παγωμένες μπύρες και φρέσκο ψάρι. «Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται. 

Με πληροφορίες από The Telegraph

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τα σχόλια του Τύπου, διεθνούς και ελληνικού, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπολιτευτικού, για την αντίδραση της Ελλάδας είναι μέχρι τώρα από επαινετικά μέχρι συγκρατημένα. Εκεί που έχουν σπάσει τα φρένα είναι από κάποια ακάου των σόσιαλ, που τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσκιστεί να διαβάλουν τον Τσιόδρα και να προφητεύουν το τέλος τους κράτους πρόνοιας από τη νεοφιλελέ επέλαση του Κούλη. Έτσι, και συνεχίζεται ο βρώμικος πόλεμος της παραπληροφόρησης και παρακάμπτονται οι ποινικές ευθύνες στην περίπτωση της διασποράς ψευδών ειδήσεων...
Κάθεται ο Τσίπρας μπροστά και παριστάνει τον σοβαρό και μετριοπαθή ηγέτη που κάνει εποικοδομητική κριτκή, και από πίσω οι αρουραίοι του στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούν να ροκανίσουν ό,τι μπορούν.
@citellus & @ashtonΔεν έχω αποφασίσει αν αυτά τα τρολ είναι σήμερα επικίνδυνα ή απλά γραφικά που κανείς δεν τους δίνει σημασία (εκτός από το λωβοτομημένο 20% που στηρίζει αλεκση no matter what).Όσο για το ρόλο του μετριοπαθή και σοβαρού ηγέτη, εμένα με κάνει και γελάω.
Παραπληροφορηση υπαρχει απο ολες τις πλευρες, νομιζω σε αυτο συμφωνουμε.Οσον αφορα το κειμενο που σχολιαζουμε πιστευω καταλαβαινουμε ολοι μας την αναντιστοιχια αναμεσα στον τιτλο και το αρθρο, σωστα?
Απο ακαουντς που προσκεινται σε καθε κομμα, (κυριως στα 2 μεγαλα).Αφου ρωτησες θα ρωτησω κ γω.Ο τιτλος του αρθρου με τον υποτιτλο του, αντικατοπτριζει το αρθρο η οχι?Εγω παντως διαβαζωντας τον περιμενα καμια ερευνα που να λεει οτι οι βρεταννοι προτιμουν ελλαδα, τιποτα στοιχεια που να δειχνουν αυξημενες κρατησεις κτλ, οχι που θελει να παει διακοπες ο συντακτης της τελεγκραφ.
Μπορείς να μου δώσεις κάποια λινκς Νεοδημοκρατικών ακάου που να προωθούν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό; Για να έχεις τόσο πολλά υπόψιν φαντάζομαι θα είναι εύκολο να μου δώσεις 3-4 παραδείγματα.
Με χαρα να ψαξω να τα βρω τα ακαουντς, αρκει να μου απαντησεις αν ο τιτλος χρησιμοποιειται παραπλανητικα σε σχεση με το αρθρο η οχι. Αυτο που προσπαθω να πω στα 2 προηγουμενα σχολια αλλα για καποιον λογο το αγνοεις.