ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2020 | 22:17

Μένοντας με γονεις και αδερφό στα 41 μου

Ναι καλά ακούσατε στα σαράντα και ένα μου .Μένουμε σε άνετο σπίτι .Όχι σε καμιά έπαυλη σε θέρετρο με πιάτο όλη την πόλη αλλά σε διαμέρισμα που όμως τα 120 + τετραγωνικά μέτρα τα πιάνει . Στην παρούσα φάση εργάζομαι και έμαθα με τα χρόνια να συνεισφέρω στο σπίτι .Η μητέρα μου με έμαθε να με αρέσει το μαγείρεμα ,το καθάρισμα απο σκόνες, τα ψώνια, το σιδέρωμα. Εχουμε βέβαια και τα μικρομαλώματα μας αλλά δεν νοιώθω ότι οι γονείς μου με καταπιέζουν. Δεν ξέρω αν ειναι φυσιολογικό αυτό αλλα δεν με χαλαει που μένω με γονείς. Όμως έχω την αίσθηση ότι ο κοινωνικός περίγυρος ίσως το βλέπει αρνητικά το όλο σκηνικό. Δεν ξέρω πως θα τα ακουγε όλα αυτα μια κοπελα που θα με ήθελε και θα την ηθελα όταν της τα έλεγα αλλα αν ειχα κοπέλα θα κοιτουσα να μεινω μαζι της σε άλλο σπιτι.
5
 
 
 
 
σχόλια
Όπα άκυρο το προηγούμενο σχόλιο μου, πάτησα καταχώριση χωρίς να το ολοκληρώσω.Επί του θέματος, αν δεν μπορείς να μείνεις μόνος λόγω οικονοκικής κατάστασης οκ, το καταλαβαίνω. Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά δεν γίνεται.Αν όμως μπορείς οικονομικά και απλά επιλέγεις να μένεις με γονείς, για μένα είναι λάθος. Εφ'όσον μπορείς, έπρεπε να είχες φύγει ήδη.
Προσωπικά πιστεύω ότι το να μείνει κανείς μόνος του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προς την ενηλικίωση. Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να φύγουν από το πατρικό τους λόγω οικονομικών, από όσο καταλαβαίνω εσύ θα μπορούσες. Αν λοιπόν μπορείς, φύγε νοίκιασε κάπου έστω μια γκαρσονιέρα και ζήσε μόνος σου ανεξάρτητα από την οικογένεια. Το να πηγαίνει κανείς από τους γονείς να μείνει με τον/την σύντροφο, δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν είναι υγιές όταν όπως είπα δεν συντρέχουν οικονομικοί λόγοι. Μια γυναίκα που θα σε γνωρίσει ίσως αναρωτηθεί γιατί δεν μένεις μόνος σου ίσως και όχι. Δεν θα έπρεπε όμως να σε απασχολεί τι θα σκεφτεί κάποια γυναίκα ή τι σκέφτεται ο περίγυρος, για σένα πρόκειται. Ίσως η σχέση σου με τους γονείς σου να μην είναι και τόσο χαλαρή όσο την παρουσιάζεις, εφόσον ζεις χρόνια μαζί τους μπορεί να κρίνεις ως αυτονόητα πράγματα που δεν είναι. Πάντως προσωπικά δεν το βλέπω νορμάλ να περιμένεις να κάνεις σχέση για να μείνεις χώρια από τους γονείς σου. Αν γνωρίσεις μια κοπέλα όπως λες, που θα βρίσκεστε αν και εκείνη μένει με τους δικούς της; Θα διανυκτερεύετε σε Ξενοδοχεία; Στην θέση σου θα είχα φύγει, ανεξάρτητα αν είχα βλέψεις για σχέση ή όχι. Ό,τι κι αν κάνουμε το κάνουμε πρώτα για τον εαυτό μας και για κανέναν άλλον.
Scroll to top icon