ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.5.2020 | 13:03

Δεν μπορώ να τον καταλάβω

Είμαστε μαζί ενάμιση χρόνο... Με λέει όλα αυτά τα γνωστά Αγάπη μου μωρό μου, και ζωή μου... Είμαστε δεμένοι πολύ γιατί έχουμε περάσει πολλά για τόσο μικρό χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί... Χθες που συζητούσαμε, μου είπε κατι άκυρο, ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο, και ότι ούτε ότι θα είμαστε μαζί αύριο είναι σίγουρο... Εμένα με πειραξε πολύ, γιατί του είπα ότι εγώ παλεύω συνέχεια να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται αυτό που έχουμε, και εκείνος ήταν σε φάση ότι ναι ισχύει, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει... Το σκέφτομαι συνέχεια αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το είπε έτσι και αν το θεωρεί τόσο εφήμερο... Είναι εγώ υπερβολική που με έχει πειράξει τόσο;
8
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν, μου έχει τύχει με άνθρωπο που δεν ήταν ερωτευμένος μαζί μου να μιλάει έτσι. Κοίτα, μπορεί κανείς να μην ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον αλλά ένας ερωτευμένος ξέρει τουλάχιστον τι θα ήθελε να γίνει στο μέλλον, ξέρει οτι σε ονειρεύεται στο μέλλον του! Για να σου αφήνει χώρο για τέτοιες σκέψεις ίσως σωστά έχεις καταλάβει ότι δεν το βλέπει όπως εσύ. Κάτι τέτοιοι τύποι σου κάνουν πλυση εγκεφάλου "ζησε στο τωρα" και "δεν ξέρουμε τι θα γίνει" επειδή έχουν θέμα δεσμευσης και δεν επενδύουν συναισθηματικα σε τίποτα! Δεν τον ξέρω βέβαια. Μην στηρίζεσαι στα "αγαπη μου κλπ" και να γνώρισε τον καλά ωστε να δεις αν εχετε τις ιδιες αποψεις για το τι είναι η αγάπη, η σχέση κ αλλες αξίες ζωής. Έχει σημασία να είστε συμβατοί ως προς αυτά, αλλιως δεν ειστε τοσο ταιριαστοί όσο θες να φανταζεσαι. Μην σου ρίχνει το ηθικό, βαλε στο πεδίο το ενδεχόμενο να τον απορριψεις κ εσυ στο μέλλον, σημασία έχει να νιώθεις όμορφα και να παίρνεις κ συ αυτά που χρειάζεσαι!!!
Ακούγεται ρεαλιστικό, αλλα αν το είπε γιατι φιλοσόφησε τη ζωή γενικώς (π.χ. ο θάνατος χωρίζει ζευγάρια ακούσια) ή γιατι δε διανοείται να είσαι η τελευταία γυναίκα της ζωής του, μόνο αυτός ξέρει.
Μου ακούγεται σαν να κρατάει με το ζόρι αυτό που έχετε. Γιατί να χρειάζεται να "παλεύεις συνέχεια"; Είπαμε να προσπαθούμε όχι και να μας βγαίνει η ψυχή, πρέπει να είναι λίγο πιο αβίαστα τα πράγματα. Κι εμένα δεν μου κάθεται καλά αυτό που είπε. Θεομηνία θα σας βρει και θα σας χωρίσει; Πολύ μοιρολατρικό, ίσως να θέλει να σε προετοιμάσει όσο δυσάρεστο και να ακούγεται.
Το ότι σου είπε αυτό δε σημαίνει ότι βλέπει τη σχέση σας και ως εφήμερη. Είναι γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο και πως ό,τι έχει αρχή, έχει και τέλος. Απλώς εκείνος εστιάζει στο τώρα και εσένα φαίνεται να σε προβληματίζει η ιδέα του αύριο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται και εκείνος για το αύριο, μη μπερδεύεσαι. Αν μου επιτρέπεις, θα πρότεινα να εστιάσεις κι εσύ στο πώς είναι η σχέση σας τώρα. Όπου και αν καταλήξει η σχέση, θα πάει από μόνη της μάλλον. Ευχαριστήσου το τώρα που μπορείς.
Η αληθεια βεβαια αυτη ειναι. Δεν ξερεις τι θα γινει στο μελλον. Δε σημαίνει οτι θεωρεί εφημερη τη σχεση σας επειδη το ειπε. Ειναι μια αληθεια που οταν εισαι ερωτευμένος δε μπορεις να τη δεχτείς. Θα μου πεις τωρα, μα πως το ειπε? Αρα μηπως δεν ειναι ερωτευμένος μαζι μου? Απλως θεωρω οτι ειναι ρεαλιστής. Μη δινεις διασταση στο θεμα κ απλα εχε κ συ στο νου σου οτι αυτο που ειπε ισχυει. Δεν μπορουμε ξερουμε το μελλον, οπως κ αν αισθανόμαστε στο παρον.
Scroll to top icon