ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.5.2020 | 08:30

Φεμινισμός κτλ

Είμαι γυναίκα. Είμαι κατά του σεξισμού και της πατριαρχίας εννοείται. Είμαι σε διάφορες φεμινιστικές σελίδες στο facebook. Έχω απογοητευτεί ειλικρινά. Αντί να ασχολούμαστε κυριως με πρακτικά και ουσιώδη πρόβληματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση, η κουλτουρα του βιασμού, τα εργασιακα προβλήματα των γυναικών, ασχολούμαστε ως επι το πλείστον για το τι ειπε ο κάθε ασχετος αγνωστος στο facebook. Επειδή κάποιος δεν θεωρεί σεξιστικό κατι που θεωρουμε εμεις θα πέσουμε να τον φάμε. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο φεμινισμός οπως εχει διαμορφωθει.
2
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτον, ποιες σελίδες ακολουθείς; Δεύτερον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Σε βαθμό μάλιστα που παρέχουν περισσότερη ελευθερία έκφρασης από την καθημερινή πραγματική ζωή. Ως εκ τούτου πολλές φορές διαβάζουμε σχόλια σεξιστικά ή μισογυνιστικά. Εφόσον, λοιπόν, οι γυναίκες υφίστανται την όποια σεξουαλική παρενόχληση και μέσω Διαδικτύου, γτ να μην γίνεται αναφορά σε αυτό; Πάντως, οι περισσότερες τέτοιες δημοσιεύσεις που διαβάζω δεν σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο φεμινισμός έχει αλλοιωθεί πολύ σημασιολογικά ως έννοια ελευθερίας, ισότητας και χειραφέτησης. Αρκετές φεμινίστριες πέρα από το γεγονός ότι ασχολούνται με ήσσονος σημασίας ζητήματα όπως το facebook, παρουσιάζουν ταυτόχρονα μίσανδρες στάσεις κι αντιλήψεις. Με αυτόν τον τρόπο δε θα επέλθει ποτέ η πραγματική ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.
Scroll to top icon