ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.5.2020 | 19:44

Καταπίεση από γονείς

Είμαι μια κοπέλα από την Κύπρο και έχω το εξής πρόβλημα:Οι γονείς μου παρεμβαίνουν συνέχεια στην ζωή μου και δεν τους αντέχω άλλο. Αν δεν κάνω κάτι καλά, μου κάνουν παρατήρηση. Εγώ δεν θέλω να έχω σχέση,ούτε να παντρευτώ/ να κάνω οικογένεια και αυτοί μου κάνουν κήρυγμα και μου λένε ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Επίσης μου λένε συνέχεια να διαβάζω και να μην κάνω συνέχεια διαλείμματα. Μερικές φορές με πειράζουν συνέχεια και είναι κουραστικό. Θέλουν πάντα να κάνω ότι θεωρούν εκείνοι σωστό και κάποιες φορές μου επιβάλουν την άποψη τους. Έχει φορές που νιώθω ότι δεν με εμπιστεύονται και έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα αδέρφια μου τα οποία είναι πιο μικρά από εμένα. Όταν κάνω μια βλακεία, μου λένε ότι είμαι ανώνυμη και ανεύθυνη. Δεν μου αρέσει όταν μου βάζουν ταμπέλες. Τους είπα να μου συμπεριφέρονται καλύτερα και να είναι πιο υπομονετικοί μαζί μου αλλά δεν καταλαβαίνουν. Είναι κάπως δικαιολογημένοι που δεν είναι υπομονετικοί επειδή τους ταλαιπώρησα αρκετά στο παρελθόν.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να με καταλάβουν.
3
 
 
 
 
σχόλια
Μην μπαινεις στο τριπακι να προσπαθησεις να αλλαξεις τους αλλους. Δε θα το καταφερεις ποτε. Οι γονεις καλως ή κακώς αυτη την «κασετα» πηρανε.. αυτη θα παιζουν.. δυσκολα θα μπουν στη διαδικασια να αλλαξουν την κοσμοθεωρία τους κ οι λόγοι εινΑι αρκετοί. Οχυρωσε εσυ τον εαυτο σου με όρια, με αυτοπεποιθηση, με πυγμή στην αποψη σου κ στις πραξεις σου. Φροντισε τον εαυτο σου και μπες στο τριπακι να ανεξαρτητοποιηθεις οικονομικά κ κατ’επεκταση συναισθηματικά απο κεινους άμεσα. Δεν εισαι 5 χρονων, ουτε αβουλο πλασμα να σε μανιπιουλαρουν οπως θελουν. Εισαι μια ενηλικη γυναικα που οφειλει να διεκδικησει τα θέλω της και τη ζωη της! Αν δυσκολευεσαι παρ’ολ’αυτα να τους αντιμετωπισεις, η βοηθεια ενος ειδικού ειναι πάντα χρησιμη. Καλή τυχη!
Πολύ γνώριμα όσα περιγράφεις... Εύχομαι γρήγορα να γίνεις ανεξάρτητη και να θέσεις όρια στις πιεστικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται. Επίσης ό,τι και να έκανες και να τους ταλαιπώρησες όπως λες, γονείς είναι, γνωρίζουν (ή θα έπρεπε να γνωρίζουν) τα ρίσκα της ανατροφής παιδιών. Από εδώ και πέρα να φέρεσαι όπως νομίζεις εσύ πιο σωστά για τον εαυτό σου, αφήνοντας πίσω το παρελθόν. Καλή τύχη φίλη, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους συγγενείς αλλά να προσαρμόσουμε τον εαυτό μας να είναι καλά ό,τι και αν λένε οι άλλοι :)
Όπως τα λέει η Μαρία. Οι συγγενείς δεν αλλάζουν, αλλά εσύ χρειάζεται να κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για σένα. Η κριτική που σου ασκούν δεν βοηθάει. Σε πληγώνει και υποσκάπτει την αυτοπεποίθησή σου. Μόνο όταν φύγεις, θα μπορέσεις να ηρεμήσεις.
Scroll to top icon