ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.6.2020 | 15:55

Ηταν ασχημο

Ειμαι ενα υπερβολικα ευαισθητο ατομο σε σημειο αηδιας.Επειδη εχω καταλαβει οτι πολλοι με εκμεταλλευονται δινω λιγο την εικονα της "ξινης" για να μην γινουν παλι τα ιδια.Δεν ειμαι κακια ομως απλα δεν ανοιγομαι τοσο ευκολα.Σημερα ενα παιδι που με ξερει ελαχιστα με αποκαλεσε κακο ανθρωπο.Με πληγωσε τοσο πολυ.Ξερω οτι δεν δειχνω αυτη την πλευρα μου αλλα ποτε δεν ηθελα κατι παρα το καλο των αλλων και ποτε δεν θα ελεγα κατι που θα πληγωνε καποιον.
13
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαινω τοσο πολυ. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να σταματησεις να αναλωνεσαι σε σχολια τριτων. Μονο εσυ ξες την καρδια σου. Οσο καλη και να εισαι, οσο και να κρύβεσαι, παντα καποιος θα ειναι εκει για να κακοχαρακτηρισει. Επισης για οσους λενε οτι κατι θα εκανε για την αποκαλεσαι κακια, εγω να πω πως κανεις δεν ικανος για χαρακτηρισει καποιος κακο η καλο. Και δεν εχει και το δικαιωμα. Οτι και να κανεις καποιος ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Γι αυτο να κοιταμε την δουλεια μας. Οποτε επανερχομαι στο οτι για την αποκαλεσαι καποιος κακια κατι εκανε και αυτη, δεν σημαινει οτι φταει αυτη. Δηλαδη αν καποιος x σκοτωσει καποιον y γιατι να ειναι ο y ο κακος και οχι x. Γιατι να
Για να φθάσει ένας άνθρωπος να σε πει ''κακό'', προφανώς και κάτι έχει προηγηθεί και έχει υπάρξει κάποιο σημείο τριβής. Και σε είπε ''κακό άνθρωπο'' όχι επειδή σε ξέρει, αλλά επειδή κάτι του έκανες. Αλήθεια, τι του έκανες;
Φίλοι, ο κάθε ένας έχει διαφορετικές εμπειρίες· ας δεχτούμε λοιπόν ότι όλα παίζουν στον κόσμο - όχι απαραίτητα με την συχνότητα που εμφανίζονται σε εμάς προσωπικά :)
Προφανώς, αλλά ξέρεις, υπάρχει και ο βασικός νόμος του αίτιου και του αιτιατού. Όχι ότι αποκλείει αυτό που λες εσύ (το αίτιο είναι απλά κρυφό σε μας), αλλά η πλειονότητα του κόσμου διέπεται από τον παραπάνω νόμο (ή αρχή, αν θες)
Κοίταξε.Η γενίκευση είναι μέρος της ανθρώπινης σκέψης. Όπως τα περισσότερα πράγματα, αναλόγως το πως τη χρησιμοποιείς είναι βοηθητική ή κακή.Όταν έχεις αρκετά στοιχεία για κάτι, δεν έχεις γενίκευση. Στην παρούσα εξομολόγηση αναφέρεται μία αντίδραση χωρίς προηγούμενη δράση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία κρυφή δράση, την οποία είτε δε μας αποκαλύπτει το εξομολογούμενο άτομο εσκεμμένα, είτε γιατί δε τη γνωρίζει για να μας την πει.Σε κάθε περίπτωση, κάτι έχει προηγηθεί. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της ψυχοπάθειας (όπου το αίτιο έχει γεννηθεί και βρίσκεται μόνο στο μυαλό αυτού που προκαλεί το αιτιατό), αυτό που λες "χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι ή να γνωρίζονται καλά" δεν υφίσταται. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι ψευδες κουτσομπολιό (που δε το γνωρίζει το εξομολογούμενο άτομο), μπορεί να είναι κάτι που έγινε και δε το έδωσε τότε σημασία, αλλά έμεινε στον παιδί που την αποκάλεσε "κακό άνθρωπο", πολλά μπορεί.Όταν στις εξομολογήσεις χρησιμοποιούνται τα κλασικά δίπολα, εκεί η γενίκευση είναι όντως λάθος. Πολλές φορές την έχω καταδικάσει σε τέτοιες.Αν όμως είσαι μόνιμα με το "μη γενικεύεις", κάπου θα κάνεις λάθος.
Εσύ και άλλοι που ισχυρίζεστε ότι δείχνετε ξινοί επειδή είσαστε πολύ ευαίσθητοι και σας εκμεταλλεύονται: δεν εξυπηρετεί σε κάτι η "ξινίλα", εκτός από το να σας χαρακτηρίζουν ξινούς (ή κακούς, στριμμένους κλπ). Θα μου πεις εξυπηρετεί, σε αφήνουν ίσως ήσυχη. Εντάξει, τότε πρέπει όμως να δεχτείς όλο το πακέτο. Αυτό άλλωστε το στοιχείο (της "ξινίλας") είναι αντικειμενικά αντιπαθητικό. Αν δεν σας αρέσει να σας κακοχαρακτηρίζουν είναι οξύμωρο να το παίζετε ξινοί. Ή θα δείχνετε ξινοί και θα έχετε γραμμένα τα σχόλια, ή βρείτε άλλον τρόπο να αμυνθείτε. Να δείχνετε "κάπως" και να περιμένετε φιλοφρονήσεις το κόβω κομμάτι δύσκολο. Άλλωστε ο σωστός τρόπος να μην μας εκμεταλλεύονται είναι να είμαστε αποφασισμένοι και να εκτιμούμε τον εαυτό μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να παίρνω περίεργο ύφος για να μην με ενοχλούνε ή να παριστάνω κάτι που δεν είμαι. Εντάξει, εσύ το κάνεις. Δεν μπορείς όμως να περιμένεις να αρέσει αυτό στους άλλους, δεν υπάρχει τρόπος να δείχνεις ξινή (γιατί ξινή; γιατί όχι δυνατή που είναι θετικό στοιχείο;) ώστε να μην σε εκμεταλλεύονται και ταυτόχρονα να σε συμπαθούνε ή να μη μιλάνε αρνητικά για σένα.
Το ότι πολλοί άνθρωποι κρίνουν, δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο.Ο καλύτερος και χειρότερος κριτής μας είναι ο εαυτός μας. Για αυτό βάλε την λογική σου να δουλέψει ;-)
Scroll to top icon