ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.6.2020 | 15:32

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Ή ΟΧΙ;

Καλησπέρα σας. Εύχομαι να έχετε όλοι κι όλες ένα όμορφο τριήμερο. Θέλω παιδιά να μοιραστώ μαζί σας μια μεγάλη απορία μου, για τις ανθρώπινες σχέσεις, όσον αφορά τον αισθηματικό τομέα. Μόνο εγώ έχω παρατηρήσει ότι οι γυναίκες που προέρχονται από εύπορες ή αν όχι εύπορες οικονομικά σταθερά προς καλά στεκούμενες οικογένειες έχουν περισσότερη πέραση στο αντίθετο φύλο και κάνουν πολύ πιο εύκολα σχέση, οικογένεια, κλπ. σε σχέση με τα κορίτσια που δεν προέρχονται από την ανώτερη κοινωνική - οικονομική τάξη; Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, αλlά είναι σε σχέση με μας σε πιο πλεονεκτική θέση. Ο άντρας που >, με την εμφάνιση, την καλλιέργεια και το ταπεραμέντο έχει πάλι κάποια πέραση παραπάνω σε σχέση με τις γυναίκες σε παρόμοια κατάσταση. Δε θέλω να θίξω πρόσωπα ή καταστάσεις. Ούτε ο πλούσιος φταίει αν είναι πλούσιος, δικαίωμά του και μπράβο του, ούτε ο φτωχός αν είναι φτωχός. Την πλούσια πιστεύω καμαρώνουν περισσότερο όταν την κυκλοφορούν και θα τη δουν πολύ πιο εύκολα στα σοβαρά. Σίγουρα μια κοπέλα που έχει όλο το πακέτο αξίζει, αλλά και η φτωχή τί μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τη ζωή της;
10
 
 
 
 
σχόλια
Το χρήμα παίζει ρόλο γιατί διαμορφώνει και τον χαρακτήρα κάποιου,θα εξασφαλίσει καλύτερη εκπαίδευση άρα και δουλειά με μεγαλύτερο εισόδημα,βοηθά στην πνευματική καλλιέργεια (τα παιδιά με χρήματα πάνε με τους γονείς τους στην όπερα σε θέατρα σε συναυλίες σε εκθέσεις μουσείων,σε εκθέσεις βιβλίων κτλ).Το παραδέχομαι ότι ο λόγος που έχω περισσότερες ευκαιρίες από συμμαθητές μου και είμαι πιο μπροστά από αρκετούς σε πολλά είναι επειδή η οικογένεια μου ζει άνετα.Όταν θέλαμε να βγούμε πηγαίναμε εκδρομή σε αρχαιολογικούς τόπους,σε νησιά βλέπαμε παραστάσεις στο θέατρο,ψαγμένες ταινίες, επιπλέον μου αγόραζαν καλά βιβλία.Ποτέ δεν διάβασα βιβλία για την ηλικία μου όπως <<Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα>> και αυτό με έκανε πιο ώριμη.Δεν θέλω να παινευτώ,υπάρχουν άτομα που είναι πολύ καλύτερα από εμένα σε πολλούς τομείς παρόλο που δεν έχουν λεφτά.Όμως τις περισσότερες φορές οι καλύτεροι μαθητές,οι πιο καλλιεργημένοι άνθρωποι και οι πιο ταλαντούχοι έχουν από πίσω τους μία οικογένεια με χοντρό πορτοφόλι.
Πιο εξωπραγματικά εξομολόγηση δεν μπορώ να δω, πραγματικά. Το χρήμα παίζει κάποιο ρόλο αλλά μάλλον είναι υπερτιμημένος στο θέμα της επιλογής του συντρόφου. Θεωρώ πως ένα πολύ μικρό ποσοστό επιλέγει σύντροφο με οικονομικά κριτήρια. Ακόμη και όταν απορρίπτεται κάποιος για ''οικονομικούς λόγους'', νομίζω πως άλλοι είναι οι πραγματικοί λόγοι.
Δεν ισχυει αυτο για τις γυναικες..η γυναικα ειτε φτωχη ειτε πλουσια εχει παντα προτασεις ενω ενας αντρας αν δεν εχει τακτοποιημενη ζωη δεν τον πλησιαζει ουτε θηλυκη μυγα.Τωρα το αν οι ευπορες γυναικες κανουν σχεση ευκολα ισως να οφειλεται στο οτι εχουν στηριγμα αυτοπεποιθηση και ευκολη ζωη οποτε ειναι και χαρουμενες δηλαδη δεν αποτυπωνεται καποιο αγχος στο προσωπο τους.Για μενα πιο γοητευτικοι ειναι οι αντρες η οι γυναικες που παλευουν και κσταφερνουν πραγματα μονοι τους.Και μην καλοτυχιζεις τις γυναικες που εχουν λεφτα γιατι αυτοι που τις πλησιαζουν δεν ξερεις για ποιο λογο ακριβως τις πλησιαζουν..δε θεωρω οτι ισχυει αυτο που λες με τις πλουσιες η τις φτωχες μια χαρα περαση εχουν και οι φτωχες οταν εχουν καλη καρδια ειναι χαρουμενες αισιοδοξες και προκομμενες.
Παιζει αλλα ειναι και αναλογα τον άνθρωπο.Αν και στις μερες μας θεωρω πως ο "θεσμός"της προικας εχει εκλείψει.Εμενα για παραδειγμα στην γυναικα δεν αποτελει κριτηριο το να χει "προίκα" ή να ειναι απο πλουσια οικογένεια κτλ, οσο το να μου κανει εμφανισιακά,να ειναι εξυπνη ,και μορφωμένη.Αλλα και παλι δεν επελεγα μια που δεν έχει στο ηλιο μοιρα,για τον ΜΟΝΟ λογο οτι μπορεί να ήταν μαζι μου για να με εκμεταλλευτεί.Αν παλι που τυχαινε μια πιο ευπορη απο εμενα.Δεν θα δεχομουν το παραμικρό απο εκείνη.Παρα μονο την αγαπη της ,κι ας μην ειχα να στριψω τσιγάρο.Απο την αλλη έχω φιλους ομως ,που ειναι ξεφτυλες κατ εμε για ανδρες ,δεν εχουν σταλα εγωισμου,και σεβασμου προς τον εαυτο τους και ψάχνουν συνηδειτα την πλουσια...Μου το χουν πει.Για αυτό σου λεω ειναι αναλογα.Οι γυναικες παλι νομίζω ειναι πιο επηρεπεις σε αυτο το "καθεστώς".Ενας ανδρας ειναι πιο ελκυστικος στα ματια τους υποσυνηδειτα,οταν ειναι πλουσιος ,και μπορει να τους προσφέρει μια ανετη ζωη ,επιβιωση,κ ασφάλεια.Τα δυο φυλα εχουμε διαφορετικες αναγκες.(Φυσικά ολα αυτα ισχυουν οταν αρχιζει να φευγει ο ερωτας,και να επανερχοντε τα λογικα που του καθένως.)
Φυσικά, το χρήμα παίζει ρόλο. Από τα παλιά χρόνια ακόμα οι γυναίκες με προίκα είχαν μεγαλύτερη ζήτηση από τις φτωχές. Ειδικά μάλιστα, όταν ο άντρας διαθέτει δικό του σπίτι κι ακίνητα δεν είναι κορόιδο να πάρει οποιαδήποτε γυναίκα από τον σωρό. Πώς το λένε στο χωριό μου; Οι ξεβράκωτες καταλήγουν συνήθως με τους ξεβράκωτους.
Συγνώμη που αναφερθηκα μόνο σε γυναίκες, υπαρχουν και άντρες αντίστοιχα που δε σε νοιάζει το χρήμα τους, ακριβως γιατί έχουν χαρακτήρα και προσωπικοτητα που αξίζει. Αξίζει να υπάρχει στη ζωή του. Ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας.
Ενα λαθακι. Το γενικευεις. Η πλούσια και η φτωχή και οι επιτυχίες της πλούσιας και τι να κανει και η έρμη η φτωχή. Κακώς το διαχωριζεις έτσι. Έχω γνωρίσει και γυναίκες φτωχές, απο λαϊκές συνοικίες, και ηταν γυναικαρες με όλη τη σημασία της λεξης, το φυσαγανε να το πω αλλιως, χαιροσουν να το βλέπεις, και έχω γνωρίσει και φραγκατες γυναίκες τόσο ξινες μέχρι αποκρουστικές ακριβώς λόγω του τουπέ τους και της ξινιλας τους. Είναι το χρήμα ένας παράγων που διευκολύνει γνωριμίες κλπ αλλά απο κει και πέρα πιστεύω είναι ο χαρακτήρας, τι κουβαλας ως άνθρωπος, αν θα σταθεις και πως θα σταθεις στη ζωή σου γενικότερα. Αν θα σ'αντεξει το σκοινί, θέλει επομένως πολλά, δεν αρκεί το χρήμα. Γιατί ο άλλος μπορεί να μην ξέρει τι έχει και ακριβως αυτό να τον έχει κανει να έχει τον πιο απαίσιο χαρακτήρα και συμπεριφορα που υπαρχουν σε άνθρωπο. Είναι το σύνολο. Πως θα το δεις και πως λειτουργει. Και κάτι ακόμα, ποια η σχέση του με τον εαυτό του. Γιατί υπάρχουν και λεφταδες με κόμπλεξ και ένα σωρό άλλα ψυχολογικά. Δεν είναι διάκριση επομένως. Είναι πολλά που προσμετρώνται για να πεις αν κάποιος έχει επιτυχίες ή όχι και αυτό πάντα το βλέπεις σε μια ευρύτητα, δηλ τι έκανε αυτός στη ζωή του? Πέτυχε? Πολλά παιζουν το ρολο τους.
Scroll to top icon