ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2020 | 00:16

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Καλημέρα φίλοι μου!!! Να είστε όλες κι όλοι καλά!!! Με αφορμή τα οικονομικά-κοινωνικά θέματα που συζητιούνται εδώ μέσα, θα ήθελα τη γνώμη σας για μία άποψή μου που μπορεί να ακούγεται από πολλούς άσχημη. Είμαι γυναίκα, 30 ετών. Προέρχομαι από λαϊκή οικογένεια, νιώθω ευλογημένη που κατάφερα να σπουδάσω μέσα από τη βιοπάλη των γονιών μου, να κάνω μεταπτυχιακό και να αριστεύσω σε δυο ξένες γλώσσες. Νιώθω όμως συγχρόνως άσχημα, όταν σήμερα, στα 30 μου χρόνια, συνειδητοποίησα ότι κοίταζα πάντοτε τους άντρες που ήταν οικονομικά καλύτερα από μένα κι απέρριπτα τα άτομα που προέρχονταν από ανάλογη οικογένεια σαν τη δική μου, την οποία οικογένεια υπερλατρεύω, είχα όμως πάντοτε το φόβο μη γίνει κάτι και στερηθώ και τα βασικά ακόμα. Σκέφτομαι πώς κατάντησα να σκέφτομαι έτσι. Ένας πλούσιος λογικό να απαιτεί μια πλούσια δίπλα του για κάτι σοβαρό κι εσένα να σε έχει συνήθως, κοινώς, για να περνάει απλά καλά. Όμως στις εποχές που ζούμε, που δυστυχώς τα πτυχία ή τα επαγγέλματα πολλοί τα κρεμάσαμε στον τοίχο, δύο μπατιράκια μαζί θα μπορούσαν να μεγαλώσουν παιδιά και να κρατήσουν οικογένεια μόνο με την αγάπη τους; Κι από την άλλη τί θα γίνει δηλαδή; Μόνον οι πλούσιοι/ες θα κάνουν οικογένεια; Τα υπόλοιπα άτομα δεν έχουν ψυχή; Τα σχόλιά σας θα με βοηθούσαν. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
4
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ πιστεύω αν εχεις βρει τον άνθρωπο σου, αν έχετε όμορφα όνειρα και αγαπη, ναι γιατί όχι? Θελω να πω υπαρχουν λύσεις σε αυτον που επιμένει και ξέρει πως ναι μπορεί ας πούμε τωρα να είναι δύσκολα, αλλά έχει κατοχυρώσει κάποια πραγματα που δεν έχουν αλλες οικονομικά κατοχυρωμένες σχέσεις και οικογένειες. Εχεις εναν ανθρωπο, μια υπεροχη σχέση και απλα συμπορευεστε και στηρίζετε ο ένας τον άλλον. Εντάξει τα οικονομικά μπορεί να μην είναι τα αναμενόμενα, όμως κανεις υπομονή, το παλευεις, ψαχνεις. Καταλαβες. Άλλοι έχουν οικογενειες και λεφτά και αλληλοκερατωνονται και η επικοινωνία/κατανόηση αναμεσα τους μηδέν.. Ειναι τι διαλέγεις και τι παίρνεις τελικά και που πονταρεις.
Τα έχεις κάνει αχταρμά στο μυαλό σου, έχεις βάλει στεγανά και κινδυνεύεις να χάσεις την ουσία. Τα χρήματα προφανώς και έχουν μεγάλη σημασία. Ένας σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από σένα φυσικά και πιθανόν να σε θέλει για κάτι σοβαρό, αν έχεις και εσύ κάτι ''σοβαρό'' να προσφέρεις, δε θα σε απορρίψει μόνο για την οικονομική σου κατάσταση. Επίσης, αν βρεις έναν της αυτής με σένα οικονομικής κατάστασης, δε θα πεινάσετε πιθανότατα, αλλά δε θα μπορείς μάλλον να κάνεις διακοπές σε πεντάστερο όπως κατά βάθος επιθυμείς.
Θα μείνω σ' αυτό που λες, στην εποχή που ζούμε. Οι άνθρωποι έκαναν οικογένειες και η ζωή συνεχιζόταν με πολέμους, καταστροφές, λιμούς, λοιμούς, απολυταρχικά-καταπιεστικά καθεστώτα και δεν ξέρω (ευτυχώς) πόσα άλλα δεινά. Είναι αστείο να λέμε πώς θα κάνουμε το οτιδήποτε στην εποχή μας. Μπορεί να μην είναι τα '90ς-'00ς, η εποχή που φτυάριζαν το χρήμα τρόπον τινά, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο άσχημη όσο νομίζουμε. Τείνουμε να κρίνουμε όχι από την ιστορική μελέτη αλλά μόνο από την προσωπική μας εμπειρία.Μην κολλάς, κάνε αυτά που θέλεις. Να είσαι συνετή, να μην φοβάσαι. Ο φόβος παραλύει.
Scroll to top icon