ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.6.2020 | 22:27

Κράξτε όσο θέλετε.

Πόσο γουστάρω που η σύντροφός μου κι εγώ δεν ασχοληθήκαμε ποτέ και δεν έχουμε προφίλ στα social. Ήταν και αυτός ένας σοβαρός λόγος που την επέλεξα, αποτελεί για μένα δείκτη της ποιότητας ενός ανθρώπου με τι ασχολείται κατά την διάρκεια της ημέρας και στον ελεύθερο χρόνο του.Δεν με ενδιαφέρουν οι βλακείες που λένε ότι αν θέλει κάποιος να κερατώσει δεν χρειάζεται το Facebook, δεν πρόκειται για αυτό όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να προβάλλουν ανούσια στο διαδίκτυο τις ζωές τους και τις σχέσεις τους και να λένε ότι το χρειάζονται για να μιλάνε με φίλους. Κι εμείς έχουμε επικοινωνία με τους φίλους μας και επιπλέον πρόκειται για πραγματικούς φίλους. Συνεχίστε να λέτε ψέμματα στον εαυτό σας και στους άλλους και συνεχίστε να λέτε ότι δεν σας θυμήθηκε κανένας από τους 1000 φίλους στα γενέθλιά σας, κακό στον εαυτό σας κάνετε. Διαβάζω που λένε μερικοί ότι τους κοιτάζουν σαν εξωγήινους όταν λένε ότι δεν είναι χρήστες, εμάς ποτέ δεν μας κοιτάζουν περίεργα και πολλοί μας λένε ότι και αυτοί δεν είναι χρήστες. Δεν μου κάνει εντύπωση που ρωτάνε πως να προσεγγίσουν μια κοπέλα, πως να γνωρίσουν κόσμο και πως να κάνουν φιλίες. Τελειωμένες περιπτώσεις στα 30 και τα 40, καμμένοι των social που δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους. Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος end of the story.
12
 
 
 
 
σχόλια
Δεν έχω ούτε και γω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά θεωρώ πολύ άσχημο να αποκαλείς τελειωμένες περιπτώσεις ανθρώπους στην ηλικία των 30 και 40 που τα χρησιμοποιούν. Μείνε στη πετυχημένη σχέση σου που καυχάσαι και άσε τον καθένα να πράττει όπως νιώθει. Δεν σε διόρισε κανένας δικαστή ''πετυχημένε''.
Μα τί μανία και αυτή με το "κράξτε με"! Κάνει λίγο σε "δες με! Είμαι διαφορετικός!" των attention seekers.Όταν διαβάζω τέτοιου είδους εξομολογήσεις, αναρωτιέμαι αν κατά βάθος περιμένετε το "μπράβο" όπως τα σόσιαλ τζάνκιζ τα "λάικς". Κανείς δε σου χρωστάει "μπράβο", όπως κανείς δεν χρωστάει "λάικς". Κανείς δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν.Στην τελική, έκανες μια επιλογή, βάσει αυτής πορεύεσαι και... Αυτό... Δεν έχει κάτι άλλο. Ούτε σημαντικό, ούτε ασήμαντο.
Πάντως αυτός που κράζεις είσαι εσύ τους άλλους για τις επιλογές τους που εσένα δε νομίζω να σε βλάπτουν, το ξέρεις έτσι; Ο λόγος σου είναι επιθετικός και στα όρια του προσβλητικού (μάλλον τα έχει ξεπεράσει) και δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει όλο αυτό.
Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι εχω σοσιαλ μιντια (χωρις βεβαια να ανεβαζω καθε μερα φωτογραφιες κλπ ουτε να εχω εμμονη) αλλα οφειλω να συμφωνησω με αυτο που λες. Εκει που μια τυπισσα ξοδευει 30 λεπτα απο το χρονο της για να βρει την ιδανικη φωτογραφια, καποιος αλλος θα μπορουσε να κανει κατι πολυ πιο δημιουργικο και ουσιωδες. Οποτε ναι, σιγουρα ειναι δεικτης ποιοτητας του ανθρωπου το αν εχει σοσιαλ μιντια. Κ μην πει κανεις "παιζει ρολο το πως τα χρησιμοποιεις". Αν εχεις ινσταγκραμ πχ και δεν το εχεις για να προβαλλεις τη ζωη σου, γιατι το εχεις? Για να γεμιζεις τη μνημη του κινητου σου με μια ακομα εφαρμογη? Ναι, σιγουρα υπαρχουν διαβαθμισεις στο ποσο εξαρτημενος μπορει να ειναι καποιος απο τα σοσιαλ μιντια, ολοι ομως οι χρηστες σοσιαλ μιντια εχουν ενα κοινο: οτι αντι να εξασκησουν καποιο χομπι, αντι να μαθουν μια τεχνη, να διαβασουν ενα βιβλιο κλπ, επιλεγουν απλα τον ευκολο τροπο ψυγαγωγιας. Προβολη της ζωης τους, κουτσομπολιο των ζωων των αλλων και αποβλακωση. Κ φαινεται γενικα απο τον τροπο ζωης μας σημερα. Πως διασκεδαζουν οι νεοι σημερα? Πανε για καφε κ για ποτο. Δηλαδη η διασκεδαση σου ειναι να πας να ξοδεψεις λεφτα πινοντας κατι που φτιαχνεις κ στο σπιτι σου κ να κρατας κ παλι το κινητο στο χερι. Πειτε μου ποσοι απο εσας εχετε λιγο ελευθερο χρονο και λετε "ας διαβασω ενα βιβλιο", "ας μαθω να παιζω ενα μουσικο οργανο", "ας παω ενα περιπατο στη φυση". Λιγοι. Πολλοι λιγοι. Δυστυχως ετσι ειναι η σημερινη νεολαια, και, μην παρεξηγηθω, κ γω σ' αυτην ανηκω, κ γω ετσι ειμαι. Αλλα ναι, ειναι κριμα που εχουμε γινει ολοι ερμαια της τεχνολογιας σε βαθμο που δεν μας νοιαζει να αποκτησουμε ποιοτητα και ουσια ως ανθρωποι αλλα μας νοιαζει μονο το φαινεσθαι.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα πω εγώ. Επίσης, κατά μία έννοια φάσκεις και αντιφάσκεις. Τέλος, κπ από τα επιχειρήματά σου είναι άτοπα. Και σκέψου ποτέ δεν τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Scroll to top icon