ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.7.2020 | 19:43

Παν μέτρον άριστον.

Τελευταία κυριαρχεί η αντίληψη να αγαπάμε το σώμα μας όπως και να είναι. Και βλέπουμε βιντεακια με υπερβαρα άτομα να δείχνουν αυτοπεποίθηση και να παροτρύνουν κορίτσια/ αγόρια να μην ντρέπονται για την εικόνα τους. Καλά όλα αυτά αλλά υπάρχουν κάποια όρια και ως γνωστόν παν μέτρον άριστον. Δεν γίνεται 18 χρόνων για να μην πω 16 να είσαι υπερβαρος/η και να αγνοείς όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία σου ή κατάσταση αυτή. Δεν αναφέρομαι σε άτομα που εξαιτίας κάποιας ασθένειας η ορμονική διαταραχής παίρνουν κιλά αλλά σε άτομα που είναι υπερβαρα εξαιτίας και μόνο της διατροφής τους. Συγνώμη αλλά είσαι άμυαλος και δεν ενδιαφέρεσαι για την υγεία σου αν νιώθεις αυτοπεποίθηση καταστρεφοντας σε. Ξυπνήστε λιγο! Και εσείς γονείς δεν γίνεται να έχετε παιδάκια 5 χρόνων και να είναι όλη μέρα με αναψυκτικά πατατάκια και σοκολάτες επειδή εσείς είστε ανίκανοι. Μας έχει φάει το να αγαπάμε την εικόνα μας αλλά όχι την υγεία μας. Αναζητήστε λίγο τις επιπτώσεις όλου αυτού του έξτρα βάρους στην υγεία σας και ξανά σκέφτηκε τα πρότυπα σας.
5
 
 
 
 
σχόλια
Μια χαρα γινεται οταν οι γονεις τα ταιζουν οτι βρουνε μπροστα τους. Πως θες να ειναι ο αλλος στα 18 του αμα ειναι υπερβαρος απτα 8? Οι γονεις δημιουργουν αυτες τις συνηθειες στα παιδια και μετα καταληγουν σε εθισμο.
Είτε τρώνε, είτε έχουν θέμα υγείας οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν από το bullying που υφίστανται από τους υπόλοιπους. Ακόμη κι ένα καλοπροαίρετο σχόλιο μπορεί να τους στεναχωρήσει αφάνταστα.Πόσες εξομολογήσεις έχουμε διαβάσει εδώ μέσα από νέες κοπέλες που δεν πάνε να κολυμπήσουν επειδή ντρέπονται. Αυτό θέλει να καταπολεμήσει το κίνημα, όχι να περάσει το μήνυμα φάτε σα να μην υπάρχει αύριο.Επίσης, οι άνθρωποι που τρώνε πολύ και άσχημα συνήθως έχουν ψυχολογικά θέματα κι όχι απλά λαιμαργία.Αυτά από μια super fit πρώην ανορεξικη που έζησε το body shaming από την άλλη πλευρά.
Να σου πω κατι?Δεν αναφερθηκες καθολου στο ψυχολογικο κομματι στο επειδη ο αλλος ενιωθε χάλια το εριξε στο φαι (ενω ηξερε οτι ηταν επιβλαβες) και παχυνε.Αρα δε σημαινει παντα οτι επειδη καποιος εχει ξεφυγει των φυσιολογικων κιλων οτι το κανει εσκεμμενως,μην τα κανουμε ολα σουπα.Φυσικα υπαρχουν και ατομα απροσεχτα,θα τα ελεγα αμελη,αμελη ως προς την υγεια τους,αλλα υπαρχουν και τοσα θεματα στον καθενα μας τοσα προβληματα που πιστεψε με το να ειναι κανεις υπερβαρος ειναι το ελαχιστο.Εγω θα ελεγα αλλο:τι οδηγησε καποιον να φτασει εκει και αυτο για μενα ειναι το ζητουμενο.
Λες να μην τα ξέρουν όλ'αυτά; Δεν κατανοείς τους λόγους ύπαρξης του κινήματος (οι οποίοι έχουν και μια οικονομική διάσταση επιπλέον). Αυτός που τρώει πολύ "τιμωρεί" τον εαυτό του επειδή νιώθει άχρηστος κι ανίκανος να τον προσέξει. Με το να τον μαστιγώσεις θα πάει να σαβουρώσει ακόμη παραπάνω. Τα θέματα αυτά λύνονται μόνο όταν κάποιος αγαπήσει τον εαυτό του. Και για να τον αγαπήσει πρέπει -καλώς ή κακώς, πάντως ρεαλιστικώς- να νιώσει ανθρώπινη αποδοχή κι ότι υπάρχει κάτι να φορέσει εκτός από σακί για πατάτες. Το "κρύψου να μη σε βλέπω μέχρι να αδυνατίσεις" δεν πιάνει (ή μέχρι να παχύνεις αν είσαι ανορεκτικός). Κι είναι κι άπονο.
Scroll to top icon