ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.7.2020 | 12:00

Διαπίστωση

Όπως είπε και η Κάραβαν σε κάποιο σχόλιο νομίζω ότι αν γίνοταν αποδεκτό οι γυναίκες να κάνουν παιδί με δότη πλέον ελάχιστες θα ήθελαν να παντρευτούν. Οι γυναίκες πλέον είναι μορφωμένες οικονομικά ανεξάρτητες, τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι της κάνουν μόνες τους και οι άντρες τι προσφέρουν... για ποιο λόγο να ήθελαν σοβαρό δεσμό αλλιώς οι γυναίκες αν δεν τους είχαν περάσει αυτή την ιδέα στο κεφάλι
11
 
 
 
 
σχόλια
Για μένα το θέμα δεν είναι το κατά πόσο είναι κοινωνικά αποδεκτό κάτι τέτοιο. Αυτό είναι δευτερεύον. Το βρίσκω όμως πολύ εγωιστικό να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ήδη από τη σύλληψή του δε θα έχει πατέρα. Το παιδί χρειάζεται ιδανικά και τους δύο γονείς του. Είναι άλλο να συμβεί κάτι και ο ένας από τους δύο να πεθάνει. Αυτά είναι μέσα στη ζωή και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Να το έχεις καταδικάσει όμως εσύ να έχει μόνο έναν γονέα, δε μου αρέσει.Πάντως και σήμερα πολλές γυναίκες καυ'ουσίαν βλέπουν τον άνδρα τους ως απλό σπερματοδοτη. Έναν για να κάνουν παιδιά θέλουν. Απλώς είτε δεν το παραδεχοτανται γιατί ακούγεται κάπως, είτε δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.
Ευτυχώς δεν σκέφτονται όλες οι γυναίκες σαν εσένα και την caravan.Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που τεκνοποιούν, όχι απλά επειδή θέλουν απλά "ένα" παιδί, αλλά επειδή θέλουν πρωτίστως τον καρπό της αγάπης τους με τον άνδρα που έχουν δίπλα τους. Κι έτσι μαζί επιθυμούν να δημιουργήσουν οικογένεια.Τώρα βέβαια υπάρχουν (υπήρχαν και θα υπάρχουν) οι μίσανδρες, που βλέπουν τον άνδρα απλά σαν σπερματοζωάρια και όχι ως ότι περιέγραψα παραπάνω. Ακόμα και τον καλύτερο να γνωρίσουν, θα είναι πάντα ανευχαρίστητες διότι η δυστυχία πηγάζει πρωτίστως από τις τον εαυτό τους. Ποτέ ουσιαστικά δεν έψαξαν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.Είναι συνήθως οι ίδιες που στα 45 τους κρύβουν στο κομοδίνο ερωτικά βοηθήματα και επιδίδονται σε αρπαχτές, κράζουν ως νοικοκυρούλες γνωστές τους που παντρεύτηκαν κλπ.Υπάρχουν μορφωμένες και οικονομικά ανεξάρτητες που μια χαρά είναι ευτυχισμένες στο πλάι του άνδρα τους.
Δεν ξέρω από που προκύπτει οτι ελάχιστες γυναίκες θα ήθελαν να παντρευτουν, αν γινόταν αποδεκτό να κάνουν παιδί με δότη.Υπάρχει κάποια σοβαρή έρευνα ?Όπως επίσης το ισοπεδωτικο ότι οι άντρες δεν προσφέρουν τίποτα.Ας μη βγάζουμε συμπεράσματα πιθανώς από τον κύκλο μας και τα γενικεύουμε, είναι επικίνδυνο.
Σε ποια χώρα είναι η πλειοψηφία των γυναικών για τις οποίες μιλάς ;Γιατί στη χώρα μας τις βλέπω το ίδιο ρεμάλια με μας τους άντρες για να μιλάμε με ισότητα ,εξαρτημένες από το γκόμενο ,μπαμπά ,μαμά ,μορφωμένες από βιντεάκια με καλλυντικά και ρούχα και μερικές φράσεις του bukowski .Καμία φορά νομίζουμε ότι ο εαυτός μας αντικατοπτρίζει το σύνολο .Κάραβαν το σύνολο είναι πρόβατα όχι δυναμικές και ανεξάρτητες.Εννοειται ότι το ίδιο πάει και για τους άντρες .
Μια χαρά αποδεκτό είναι. Που ζεις;Το πρόβλημα έγκειται στην πλήρη απουσία πατρικού προτύπου. Αν η γυναίκα είναι πρόθυμη και ικανή να καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού μόνη και να το ισχυροποιήσει, δε βλέπω πρόβλημα.
Ναι σωστα το ειπε η Καραβαν οτι αυτοματα παυει αν θελεις και ο λειτουργικος ρολος του ανδρα γιατι η αναπαραγωγη εξασφαλιζεται αλλιως.Βεβαια το αντιστρεφω οτι το ιδιο ειναι και οταν δοθει η δυνατοτητα στο να γεννιουνται παιδια σε τεχνητες μητρες ή ακομα και να κυοφορουν οι ανδρες,θα παψει αντιστοιχα και ο ρολος της γυναικας για την αναπαραγωγη.Θα γινεται με αλλο τροπο θελω να πω.Το ποσο απελευθερωμενοι θα ειμαστε τοτε,ουτε κι αυτο ειμαι σε θεση να το πω με σιγουρια,γιατι ειδαμε και εν ετει 2020 τι συνανταμε,τι μυαλα και ανθρωπους παρωχημενους δυστυχως,και με κολληματα και κομπλεξ πολλα.
Υπάρχει και η συντροφικότητα που αποζητούν πολλοί άνθρωποι. Θεωρώ πως είναι πολύ μονοδιάστατη προσέγγιση να εξετάζουμε το θέμα της συνύπαρξης μόνο με βάση το "σπέρμα" και το "ωάριο". Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες, όπως επίσης και άντρες, που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, χωρίς να εμπλέκονται άλλοι συναισθηματικοί δεσμοί με ενήλικες. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνη που επιζητούν την "πλήρη εκδοχή", αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι. Δε θεωρώ, λοιπόν, ότι θα έπρεπε να τίθεται το ερώτημα "τι να τον κάνει τον άντρα η γυναίκα, εφόσον μπορεί να κάνει κ μόνη της παιδί". Ο σύντροφος δεν είναι, ή δε θα έπρεπε να είναι, μόνο ένα "σπέρμα" ή ένα "ωάριο" αντίστοιχα.
Scroll to top icon