ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.7.2020 | 15:44

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Θεωρείτε ότι το να έχεις διαφορετικές απόψεις και πολιτικές πεποιθήσεις μέσα σε μια παρέα αποτελεί πρόβλημα που μπορεί να φέρει συγκρούσεις και ενδεχομένως να οδηγήσει στη διάλυση της παρέας;; Έχει μέλλον μια τέτοια φιλική σχέση; Προσωπικά εγώ ακούω το κάτι διαφορετικό χωρίς να το συμμερίζομαι, αλλά ειμαι ανοιχτή σε συζητήσεις και απόψεις διαφορετικές από τις δικές μου...Παρατηρώ αντιθέτως σε αυτές ότι όταν συζητάμε και απλά έχουν διαφορετική άποψη απο εμένα που έχω πει κάτι άλλο ( το οποιο ειναι η αντικειμενική αληθεια οχι δηλαδή επειδη το λεω εγώ, ετσι είναι τα πράγματα απλα κάποιοι παραειναι ουτοπιστές) δεν έχουν την διάθεση να συζητήσουν θεωρωντας οτι είναι αλάνθαστες Και παρεξηγουνται. Εν ολιγοις καταλαβαινω οτι ο κόσμος γενικά θέλει να ακουει μόνο αυτα που τον συμφέρει και θέλει να του χαϊδεύεις τα αυτια και να συμφωνείς σε όσα λεει. Μη παρεξηγηθω δεν επιθυμώ να επιβάλλω εννοειται σε κανέναν την γνώμη μου. Επιπλέον, το να εχεις διαφορετικές (πολιτικές) απόψεις και άρα φιλοσοφία ζωής με καποιον δεν ειναι και λίγο διότι ο καθένας στρέφεται πολλές φορες σε διαφορετικες δραστηριότητες αξιοποιησης του ελευθερου χρονου, της διασκέδασης κλπ. Η ηλικία μου 21 χρονων αν παίζει ρολο..Εσεις τι λέτε; θα χαρω πολυ να διαβασω τις απαντήσεις σας και ευχαριστω οποιον απαντησει.
8
 
 
 
 
σχόλια
Όσο είσαι μικρή δεν είναι κακο να είσαι ανοιχτή με διαφορετικές παρέες και ανθρώπους μέχρι να βρεις τα άτομα εκείνα που ταιριαζετε πραγματικα και ασε που ειναι και ένας τροπος να αποκτας εμπειριες οπως επισης να μαθαινεις καλυτερα και τον εαυτο σου. Μεγαλώνοντας ομως συνηθως μενουμε με ανθρωπους που ταιριαζουμε περισσοτερο.
Εξαρτάται σε τι συνίσταται η διαφορά. Αν εσύ έχεις λ.χ. ακραίες πολιτικές απόψεις και η πίστη σου σε αυτές επηρεάζει την παρέα και το πώς συμπεριφέρεσαι, προφανώς και θα υπάρξει πρόβλημα. Αν πάλι απλά υποστηρίζουμε διαφορετικά κόμματα αλλά δε μιλάμε για πολιτική, κανένα πρόβλημα στην παρέα.
Ο καθενας βλεπει αυτο που θελει να δει..Εχω φιλη που αν πιασουμε σοβαρη κουβεντα για διαφορα παιζει και να τσακωθουμε οποτε απλα ειμαι σε φαση ναιι ναιιι κουνωντας το κεφαλι..Δεν μπορουμε να αλλαξουμε αποψη σε ολους..Ουτε οι δικες μας αποψεις ειναι οαντα σωστες..Εσενα πχ τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι οντως η αντικειμενικη αποψη?Μακαρι να εχεις δικιο τοτε στα 21 σου εισαι σε καλο δρομο..
Εσυ εισαι ανοιχτη ναι οπως μας λες σε νεες γνωμες και απλα τις ακους διχως να προσπαθεις να επιβαλλεις τις δικες σου,ομως σε ρωτω τι χωριο να κανεις με καποιον ο οποιος δε δεχεται την παραμικρη υποχωρηση απο τις παγιωμενες αντιληψεις του πολιτικες και αλλες?Θελω να πω αν εισαι ανοιχτομυαλο ατομο καταλαβαινεις και απλα δινεις χωρο που λεμε.Ομως οι περισσοτεροι σε θεματα πολιτικα ειναι τοσο κολλημενοι,που δεν βγαζεις ακρη,κατι να πεις εσυ,το κανουν μετα σημαια,και δε σου μιλανε κιολας.Προσεξε ολα αυτα για ενα κομμα λες και το κομμα ειναι του παππου τους και εσυ τους τον κατηγορησες.Αυτα τα θεωρω μυαλα κολλημενα.Αντικειμενικοι να ειμαστε.Η αντικειμενικοτητα δεν εβλαψε ποτε.Βεβαια ειναι κατι που δεν παραδεχονται οι εχοντες σθεναρα πολιτικες αποψεις αμετακινητες,με αυτους ουτε συζητηση μπορεις να κανεις,ουτε παρεα,τιποτα.Οτι και να πεις το αναγαγουν σε αυτην τη διαφορα πολιτικων αποψεων που εχετε.Απο αυτο και μονο το γεγονος,εγω απεφευγα να κανω παρεα με ατομα τετοια με κολλημενα μυαλα,και κολλημενα σε πολιτικες ιδεες,δεν μπορεις να συζητησεις μαζι τους τιποτα.Να το γραψω αλλιως,προκειται για ατομα που δεν επιδέχονται διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τις καλοπροαίρετες και ανοιχτομυαλες αποψεις κι ας μην συμφωνούν μαζι τους. Δείγμα καμμενου μυαλου.Τι αλλο να πεις?Και ποσο να επιμεινεις για μια τετοια παρεα?Σου προσφερει κατι?
Οι ρήξεις για πολιτικές διαφωνίες σε μια παρέα, δεν είναι κατ' ανάγκη και πρόβλημα.Αλλά ήθελα να επισημάνω κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Διακρίνω ένα ταλέντο πίσω από αυτή την εξομολόγηση που κατ' εμέ έχει και πολλά στοιχεία αστικής ευγένειας. Χάρηκα πολύ στο τέλος που διάβασα ότι πρόκειται για νέο/α στα 21.
Θα διαφωνήσω μαζί σου.Πρόσεξα το "...όταν συζητάμε και απλά έχουν διαφορετική άποψη απο εμένα που έχω πει κάτι άλλο ( το οποιο ειναι η αντικειμενική αληθεια οχι δηλαδή επειδη το λεω εγώ, ετσι είναι τα πράγματα απλα κάποιοι παραειναι ουτοπιστές)".Εξομολ., θέλω να σου αναγνωρίσω το πλεονέκτημα της αμφιβολίας σε αυτό που γράφεις, ίσως να μην εκφράστηκες σωστά, αλλά η παράγραφος αυτή είναι ανησυχητική για μένα. Την ερμηνεύω ως αδιαλλαξία στη συζήτηση, την οποία αναγνωρίζεις στους άλλους, αλλά όχι ίσως σε εσένα. Κι από εκεί μπορεί να πηγάζει το πρόβλημα των σχέσεων.Θα χαρώ να δω διευκρινίσεις, αν το διαβάσεις.
Όταν αναφέρεσαι σε κάτι ως αντικειμενικό-ρεαλιστικό, αφαιρείς ένα κομμάτι της συζήτησης, εκτός αν μιλάμε για απόλυτα επιστημονικά και αποδεδειγμένα δεδομένα.Αν επιθυμείς συζήτηση, η διαλεκτική μέθοδος, με απορίες, προβληματισμούς μπορεί να αγγίξει κάποια μυαλά.Με τους μόνους που δεν αξίζει να συζητάς είναι αυτοί που αρνούνται ακόμα και τα ήδη αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα. εκεί απλά διαφωνείς και το κόβεις. Π.χ flat-earthers και πολέμιους των εμβολίων.
Δυστυχώς παίζει ρόλο. Και στην παρέα ακόμα, με τον καιρό έρχεται στην επιφάνεια. Πόσο μάλλον στο χώρο εργασίας. Οπότε κατ' εμέ σε μια παρέα θα ήταν καλό να αποφεύγονται συζητήσεις που αφορούν θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Πόσο μάλλον μέσα στη δουλειά.
Scroll to top icon