ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.7.2020 | 21:31

Περί πανελληνίων.

Έχουν περάσει 12 χρόνια απο τότε που τελείωσα τις πανελλήνιες και επειδή σήμερα λόγω των αποτελεσμάτων ξανα εμφανίζεται το όλο θέμα, θα γράψω την δικιά μου άποψη και εμπειρία για το θέμα γενικότερα. Επειδή είχα πιάσει μεγάλη βαθμολογία και είχα περάσει σε πρωτοκλασσάτη σχολή τότε πίστευα ότι το μέλλον μου θα είναι ευοίωνο. Κατα την διάρκεια της φοίτησης μου στο ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά αφού τελείωσα την σχολή μου κατάλαβα πως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Απο τα λεγόμενα ευγενή ταμεία(μηχανικών,ιατρών,νομικών) μία μελέτη στα στοιχεία τους βλέπεις ότι σχεδόν το 50% των ασφαλισμένων σε αυτά χρωστάει εισφορές. Να σημειώσω εδώ ότι το να χρωστάς οφειλές δεν είναι και το πιο συνετό πράγμα , πρέπει να έχεις σοβαρά οικονομικά θέματα για να φτάσεις στο σημείο αυτό. Με την αναλογία ασφαλισμένων και συνταξιούχων να μεταβάλλεται μονίμως υπέρ των δεύτερων. Ένα άλλο θέμα που διαπίστωσα είναι ότι αρκετοί που πάνε και σπουδάζουνε το προπτυχιακό τους στο εξωτερικό (βουλγαρία, ρουμανία,αγγλία, γαλλία κτλπ) πολλοί απο αυτούς έχουν έτοιμη δουλειά στην ελλάδα απο κάποιον συγγενή τους και στο τέλος καταλήγουν να βγάζουν πολύ περισσότερα απο τους περισσότερους που περάσαμε στην σχολή εδώ στην Ελλάδα. Αυτό απλά το θέτω γιατί έχω παραδείγματα απο την ζωή μου ανθρώπων που τελείωσαν στο εξωτερικό και βγάζουν αρκετά χρήματα τώρα κληρονομώντας θέσεις και δουλειές απο συγγενείς τους. Επίσης επειδή το θέμα της σχολής είναι αρκετά χρονοβόρο + τον στρατό άν είσαι άντρας + άν κάνεις μεταπτυχιακό + η ανεργία ,στο τέλος καταλήγεις να ξεκινάς την εργασία σου αρκετά πιο μετά απο το προβλεπόμενο. Βλέπεις ανθρώπους που περάσανε σε σώματα ασφαλείας να πληρώνονται απο την πρώτη μέρα που μπαίνουν στην σχολή κάνεις τα μαθηματικά και βλέπεις ότι το ποσό που έχουν ήδη εισπράξει αυτά τα άτομα είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό. Οι μισθοί στο δημόσιο είναι όλοι πάνω απο χιλιάρικο μαζί με τα επιπλέον. Αν τον πολλαπλασίασεις επι 12 και αυτό μετά απο 7-8-10 χρόνια που εσύ σπούδαζες βγαίνει ένα πολύ μεγάλο ποσό. Όλο αυτά τα γράφω για να δείξω ότι η πραγματική ζωή είναι διαφορετική απο αυτή που είχα και εγώ όταν ήμουν 18. Είναι σημαντικό το να βγάλεις ένα βαθμό αλλό αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα,όσο σκληρό και άν ακούγεται αυτό. Ενώ αντίθετα μαθητές οι οποίοι απέτυχαν στις πανελλήνιες στο τέλος να καταλήγουν πιο ευνοημένοι απο τον δρόμο που ακολούθησαν. Γώγος.
3
 
 
 
 
σχόλια
Γώγο ναι λες μια αλήθεια της ελληνικής πραγματικότητας. Ετσι είναι δυστυχώς. Βέβαια υπαρχουν και ατομα με καλα πτυχία που κοπιασαν και δουλεύουν μια χαρά. Μην τα τσουβαλιαζουμε ολα. Το οτι το δημόσιο είναι αυτο που είναι, το ότι τα ταμεία και οι εισφορές είναι αυτές που είναι, το οτι τα επαγγέλματα στρατου κλπ είναι αυτα που είναι, δεν είναι τωρινή κατάσταση, μετράει δεκαετίες. Βέβαια παλιότερα ήταν πιο καλα η κατάσταση γενικότερα, δεν υπήρχε αυτό το τεράστιο χάσμα ανεργίας απο τη μια και εργαζομενων απο την αλλη. Είναι το γενικότερο συστημα Γώγο αυτο. Απο τη στιγμη που στις πανελλήνιες κιόλας σου ζητάει να αριστευσεις για να μπεις εκεί και επειτα αυτος που δε μπαίνει αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει αλλους "τρόπους" να βολευτει, θέλω να πω είναι η γενικότερη κατασταση στη χώρα μας που το επιτρέπει και φυσικά συντηρεί την επανάληψη μιας τέτοιας κατάστασης. Δεν νομιζω αν αυτο αλλάξει ποτέ που γραφεις. Πρεπει να περάσουν αρκετά χρόνια και να έχουμε αλλάξει μυαλά ως κοινωνία για να φύγουμε απο αυτο το "δημοσίου εξασφάλιση" μαζί με το ρουσφέτι μαζί με οτιδήποτε άλλο συντηρεί την εικόνα αυτή που περιγραφεις. Ναι είναι μια πραγματικότητα. Βέβαια δεν είναι ολοι ετσι. Υπαρχουν και ατομα οκ με δουλειές που κοπιασαν γιαυτό και είναι μια χαρα. Υπαρχουν και άλλοι που είναι στο μηδέν και στο μείον. Λογής λογής θα έλεγα Γώγο. Δεν παίζει ρόλο το πτυχιο, εντάξει μετράει να βρεις μια δουλεια απο κει και πέρα είναι η εμπειρία σου/τα χρόνια υπηρεσίας κλπ ο χαρακτήρας ναι που θα σε κανουν να σταθεις σε μια δουλεια και να ανεβεις. Μετράνε πολλά.

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon