ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.7.2020 | 20:50

Δε νιώθω...

Δε νιώθω καμία συγκίνηση για το ότι η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί. Ας γίνει και στάχτη.Δε νιώθω καμία συγκίνηση για διάφορες βραχονησίδες για τις οποίες τόση ένταση υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ας γίνουν κι αυτές στάχτη.Δε νιώθω καμία συγκίνηση για την προχτεσινή εορτή του Αγίου Παϊσίου που τόσο κόσμο προσέλκυσε εν μέσω πανδημίας. Είμαι Έλληνας αλλά δε νιώθω πατριώτης.Είμαι 36 και δεν έχω πάει φαντάρος.Δεν πιστεύω σε κανένα Θεό.
10
 
 
 
 
σχόλια
Έλλειψη ταυτότητας (που εκφράζεται με προκλητικότητα/αντικοινωνικότητα) μέσω ετεροκαθορισμού αλλά στο αρνητικό του. Με άλλα λόγια, δεν μας λες τί είσαι. Μας λες τι ΔΕΝ είσαι, με ύφος καρδιναλίων κι ανωτερίλας, νομίζοντας πως αν δεν ασπάζεσαι τις "αξίες μας" (λες κι είναι σίγουρο πως θα τις ασπαζόμαστε κι εμείς έτσι αυτόματα), αυτό σε κάνει κάτι "ιδιαίτερο" ή "διαφορετικό". Sorry. Πήγαμε στρατό, γιατί χωρίς αυτό, μερικοί από εμάς, δεν μπορούμε να ασκήσουμε το επάγγελμά μας- κι όχι επειδή είμαστε "πατριώτες". Ο στρατός έχει αρχηγό κι αυτός είναι η πολιτική ηγεσία- άρα είναι όλοι τους βουτηγμένοι στον ίδιο σάπιο βάλτο. Το ίδιο κι απέναντι. Τώρα, αν μπουκάρει κάποιος κι απειλήσει την οικογένειά σου (και γενικότερα, την κοινωνία στην οποία μεγάλωσες και ζεις), εσύ πες "Δεν πολεμάω" κι άσε μας μόνους μας να τα βγάλουμε πέρα κι εσύ φύγε...αυτό δειχνει και το ποιόν σου (εξ'ου κι η αντικοινωνικότητα που ανέφερα). Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά έχω βαρεθεί άτομα σαν κι εσένα. Next.
Ενώ οι υπόλοιποι που πήγαμε φαντάροι είμαστε πατριώτες φουλ,και τη βγάζουμε στις εκκλησίες με την ελπίδα πότε θα έρθει η μέρα να μπουκάρουμε Τουρκία.Είσαι ο κλασσικός φλώρος που το παίζει edgy στο ίντερνετ ενώ στην καθημερινότητα του είναι απλά ένα φοβισμένο ανθρωπάκι.Πάω τώρα να ανεβάσω φωτο με την Ελληνική σημαία και τον Αχιλλέα στο προφίλ μου να πάρω καρδούλες και ουγκ στα σχόλια από τους φίλους μου που υπηρέτησαν στην ίδια εσο και βρισκόμαστε κάθε μέρα το απόγευμα έξω από τη Μεραρχία να δούμε το άγημα.
Ωραια..Αυτη ειναι και η αποψη σου. Την βρισκω ακρως ισοπεδωτικη. Απλα επειδη εχουμε την ατυχια να συνορευουμε με αυτον τον τρελο διπλα και οχι με την Σουηδια. Η πατριδα δεν ειναι μονο το κρατος που δεν σεβεται τους πολιτες του(οντως) αλλα ο τοπος, η ιστορια του, οι οικογενειες μας, οι περιουσιες μας. Αν και πιστευω οτι ολα ειναι συμφωνημενα απλα για λογους εξουσιας η καθε πλευρα παιζει το παιχνιδι της δεν ειναι λογος αυτος να μην αγαπα κανεις την Ελλαδα. Αλλο το ελληνικο συστημα.Αυτο προσπαθουμε και να αλλαξουμε για να παραδοσουμε ενα καλυτερο τοπο στους επομενους. Επισης ως αθεος που εισαι περιμενα να προτιμας τον κοσμικο χαρακτηρα ενος μουσειου απο το να γινει τζαμι.Οσο για τον αγιο Παισιο δεν ειδα αν τηρηθηκε καποιο μετρο ή οχι.Δεν μπορεις να απαγορευσεις τον κοσμο που παιρνει δυναμη απο αυτο να μην παει. Οι υπευθυνοι φταινε που δεν τηρουν τα προτοκολλα.
Μη φύγεις στο παγωμένο εξωτερικό. Το κλίμα εκεί είναι ανυπόφορο. Εγώ λατρεύω τη ζέστη και ΜΙΣΏ το κρύο και λατρεύω το ελληνικό κλίμα. Και ειδικά το ελληνικό καλοκαίρι. Εγώ τουλάχιστον είμαι 20 στα 21 (το Σεπτέμβρη θα γίνω 21) και δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι το να πάω να ζήσω σε βόρεια χώρα. Εκεί αν πάω θα αυτοκτονήσω.
Ξέρεις τι γίνεται, όταν το σημείο αναφοράς μας είναι ο εαυτός η το πολύ η κοινωνία που ζούμε(ξεχνοντας τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες κοινωνίες) είναι αρκετά στενα-χωρο έως και καταθλιπτικό και at the end of day και μη λειτουργικό.
Απ' αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω ότι νιώθεις μια τεράστια απογοήτευση. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν από αρρώστιες, κακουχίες και πείνα. Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη. Εργαζόμενοι ζουν με ψίχουλα, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης παίρνουν ως κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον πλησίον. Τι μας νοιάζει λοιπόν ο κάθε Παΐσιος και η κάθε Αγία Σοφία; Ο Θεός είναι απών.
Scroll to top icon