ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.7.2020 | 16:28

Έτσι;

Μου ανατέθηκε να διορθώσω τέσσερις εργασίες προπτυχιακών φοιτητών. Σε καμία εργασία δεν έβαλα πάνω από 7. Οι περισσότερες προτάσεις ξεκινούσαν με τον σύνδεσμο "και", το ρήμα προηγούταν του υποκειμένου, οι διαρθρωτικές λέξεις ήταν απούσες, ενώ το περιεχόμενο ξέφευγε συχνά από το θέμα της εργασίας. Συμπέρασμα: δεν είναι απαραίτητο όλοι κι όλες να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο, επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση ρίχνει τις βάσεις εισαγωγής. Η τεχνολογική εκπαίδευση και η τέχνη του τσοπάνη είναι αξιοπρεπέστατες επιλογές ενασχόλησης για τους μέτριους.
6
 
 
 
 
σχόλια
Τι ξινιλα ειναι αυτη?Χαλάρωσε λίγο!Απλα το παίζεις υπεράνω επειδη σου ανατεθηκε η συγκεκριμενη εργασια,και βρηκες ευκαιρια να βγαλεις ολα σου τα απωθημενα.Εσενα που θα σε ενταξουμε?Απλα γουστάρεις επιβεβαίωση από κάτι τέτοια. Περαστικά. . .Δεν εχω να πω κατι αλλο. . .
Αυτά αν κάποιος στρωθεί τα μαθαίνει σε μια εβδομάδα. H τεχνολογική εκπαίδευση είναι απείρως δυσκολότερη (φυσική, διαφορικές εξισώσεις, ολοκληρώματα, πινακες, γραμική άλγεβρα, προγραμματισμός κλπ) οπότε καλά έκαναν και ήρθαν εκεί. Εξάλου ακόμα και με 7 όλοι παίρνουν πτυχίο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην τεχνολογική εκπαίδευση που ένα μεγάλο μέρος των σπουδαστών τα παρατάει.
Οντως οι σπουδές δεν ειναι για ολους κ συμφωνω οτι μαθητές με βαθμο κατω απο τη βαση δεν πρεπει να σπουδαζουν διοτι δε θα μπορουν να ανταποκριθούν στις ακαδημαϊκες απαιτήσεις. Βγαζεις έπαρση ομως, κατα τη γνωμη μου. Κ μιας κ μίλησες για μετριότητα, δε θα μπορούσαμε να πουμε οτι η έπαρση ειναι χαρακτηριστικό του μετριου ανθρώπου? Chill.
Αν αφαιρέσεις την τελευταία πρόταση καλά τα είπες. Κατ' αρχάς κάνεις λάθος (μην κρίνεις ίνα μην κριθείς...), θέλεις να πεις τεχνική εκπαίδευση κι όχι τεχνολογική (τους τεχνίτες υπονοείς, άλλωστε ΤΕΙ δεν υπάρχουν πια ε; ). Και το κυριότερο, μπορεί να είναι κάποιος άριστος, είτε στο αντικείμενό του, είτε αλλού κι ας εργάζεται ως τεχνίτης ή τσοπάνης.Εύχομαι να μην χρειαστείς την ανάγκη αρίστου υδραυλικού, όντας το σπίτι γεμάτο νερά εξαιτίας κακοτεχνίας μετρίου ή κακού υδραυλικού, για να καταλάβεις τι εννοώ.
Ήσουν αυστηρός/ή στη βαθμολογία.( με μία μικρή επιφύλαξη ). Οι φοιτητές είναι προπτυχιακοί και πρέπει να είσαι πιο επιεικής. Είναι αποκαρδιωτικές τόσο χαμηλές βαθμολογίες. Σε περιπτώσεις εργασιών στο πανεπιστήμιο βοηθούσε όταν πριν την τελική παράδοση της εργασίας υποχρεώσουν να στείλεις την εργασία ηλεκτρονικά μία φορά και να την παραλάβεις με διορθώσεις και επισημάνσεις. Υ.Γ Η πλειοψηφία των μεταπτυχιακών/ διδακτορικών φοιτητών βαθμολογεί τους προπτυχιακούς αυστηρά είτε επειδή ξέχασε είτε επειδή ήταν αριστούχοι και έχουν μεγάλες προσδοκίες.
Scroll to top icon