ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.7.2020 | 13:26

Βύθιση

Έδω κ έναν μήνα κάθομαι σπίτι 24\7 κ τα μόνα ενδιαφέροντα μου είναι να πίνω κ να τρώω κ να κοιμάμαι. Μέσα σε ένα μήνα πήρα 4 κιλά. Δεν θέλω να βγαίνω έξω από το σπίτι ούτε καν μέχρι το περίπτερο δεν θέλω να πάω. Δεν έχω όρεξη για σεξ, δεν θέλω να μιλάω σε κανέναν, δεν θέλω να συναντήσω ανθρωπο κ νιώθω άσχημα για τις φίλες μου γιατί τους έχω πει ψέματα ότι λείπω από την πόλη για να μην μ στέλνουν να βγούμε. Ψάχνω δουλειά αλλά δεν βρίσκω κάτι γιατί σε όλες τις συνεντευξεις πηγαίνω με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Δεν νιώθω καλά με μενα κ αυτό βγαίνει προς τα έξω. Παράλληλα με αυτά χωρισα κ τη σχέση μου γιστι δεν άντεχα ήθελα να μείνω μόνη μου,ένιωθα ότι πιέζομαι. Αν δεν χάσω τα κιλά μέσα σε 1 βδομάδα θα τρελαθώ. Νιώθω άσχημη κ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Δεν μπορώ να σταματήσω το ποτό. Νομίζω πως έχω αρχίσει να τρελαίνομαι. Σας παρακαλώ γράψτε μου στα σχόλια και προσπαθήστε να με ταρακουνησετε. Τι έχω παθει;; Δεν ήμουν έτσι. Όλα έγιναν ξαφνικά. Σαν να πάτησα ένα κουμπί κ να βυθίστηκα.
6
 
 
 
 
σχόλια
Σύμφωνα με το dsm (εγχειρίδιο-ευαγγέλιο για τους απανταχού ψυχιάτρους) ΔΕΝ χαρακτηρίζεται κατάθλιψη η περίπτωση της Βάνας. Πρέπει να έχει συγκεκριμένα συμπτώματα για 6 μήνες. Δε λέω να προσποιηθεί πως όλα είναι μια χαρά. Μπορεί η κατάστασή της να εξελιχθεί σε κατάθλιψη. Μπορεί όμως να είναι μιά κούραση, ένα "μπούχτισα", ένα "φτάνει πιά" σε μιά κατάσταση που την ταλαιπωρεί. Η μηχανή που λέγεται "σώμα" είναι σοφή. Μας προειδοποιεί όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν κάτι το ενοχλεί. Αν κωφεύσουμε σε αυτές τις προειδοποιήσεις, τότε μας πετάει στα μούτρα ένα αυτοάνοσο, μια κατάθλιψη, κάτι που δε μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε.Είναι νωρίς επομένως να μιλάμε για κατάθλιψη και φάρμακα, εκτός αν η φίλη μας κρύβει κάτι...
Συμβαίνει στους ανθρώπους κάποτε να κατεβάζουν τα ρολά, να σβήνουν τις μηχανές. Ίσως είναι κούραση, ίσως το σώμα σου προσπαθεί να σου πεί κάτι, ίσως ένα φαινομενικά ασήμαντο γεγονός πυροδότησε αυτή την "παραίτηση" .Ότι και αν είναι μην πανικοβάλλεσαι. Ζήσε το χωρίς ενοχές, με πολλή περισυλλογή. Προσπάθησε απλά να αποφύγεις το ποτό και το ανεξέλεγκτο φαγητό.Το πιθανότερο είναι πως θα ανακάμψεις. Αν δε γίνει σύντομα, επισκέψου κάποιον ειδικό.
Ελα εσυ το επιτρεπεις ολο αυτο να συνεχιζεται,απλα κοψε τις συνηθειες που σε κρατουν μεσα και αλλαξε.Τα κιλα φευγουν αμα αλλαξεις διατροφη και αρχισεις περπατημα.Και αρχισε να βγαινεις με τις φιλες να ξαναβρεις τον παλιο εαυτο σου.Κατι σε μπλοκαρε και κλειστηκες εντελως.Βρες τι ειναι και προσπαθησε να το ξεπερασεις,αν δεν γινεται υπαρχει και ο ειδικος να απευθυνθεις και η δωρεαν γραμμη στηριξης.
Πέτα το μπουκάλι στα σκουπίδιαΚλείσε υπολογιστές, δεν ξέρω τιΚοίτα γύρω σου. Ακου την ηρεμία. Δες πως είσαι μόνη σου. Είσαι μόνη σου. Είσαι εδώ. Τώρα. Μόνη σου. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρόν. Εσύ και η ηρεμία. Σταμάτα να αρνείσαι ο, τι νιώθεις με το ποτό. ΤΕ ΛΟ Σ το κυνηγητό. Τε λος. Είσαι εδώ. Κανείς δεν σε κυνηγάει. Κλάψε αν θες . Πάρε μια αγκαλιά τον εαυτό σου. ΔΕΣ τι σου φταίει. Και έπειτα ΣΤΑΜΑΤΑ να το παίζεις το αδύναμο κοριτσάκι λες και κάποιος θα ρθει να το σώσει και πάρε τα πόδια σου που έχουν όλη τη δύναμη να σε πάνε μέχρι το πάρκο ή μέχρι το σαλόνι. Κάνε λίγη γυμναστική να νιώσεις το σώμα σου, πως υπάρχεις!!! Σώσε εσένα! Θα επικοινωνήσεις με όποιον θες οπότε θες. Άστο στην άκρη αυτό. Το θέμα είναι εσύ. Υπάρχει κάτι να σε εμπνεύσει στις λέξεις δύναμη και αυτοπεποιθηση; Υπάρχει κάτι να σε γαληνευσει στο παρόν; Η ίδια Τεταρτη μπορεί να είναι η μέρα που αύριο τα πόδια σου θα είναι πέτρα απτη γυμναστική και το μυαλό σου ήρεμο απτην καθαροτητα, η ίδια Τετάρτη μπορεί να είναι ΑΛΛΟ ένα λιθαράκι που έβαλες στην σαπίλα σου. ΠΟΙΟ διαλέγεις λοιπόν; Θα καταστρέψεις αυτή τη μέρα για τον μελλοντικό σου /αυριανό σου εαυτό ή θα την κάνεις γαμάτη; Θα τον αφησεις να ξυπνήσει αύριο και να συνειδητοποιησει πως για άλλη μια μέρα ήταν τόσο κακός "γονιός" και "σύντροφος" που διάλεξε την καταστροφή σου Ή θα ξυπνήσει και θα μπορεί να ζήσει πλέον τη ζωή του γιατί έκανε μια καλή αρχή την προηγούμενη μέρα;;; Νιώθεις άσχημα, πίνεις. ΔΩΣΕ ΧΩΡΟ να νιώσεις όμορφα. Δώσε χώρο. Δρας δρας αρπαζοντας το μπουκάλι. Δώσε χώρο να υπάρξεις ήρεμα μέσα στον χρόνο. Σε εμπνεει το να κάνεις μια καλύτερη διατροφή σήμερα; Το να κάνεις δυο ασκήσεις γυμναστικής, το να ακούσεις ενα τραγουδι που όντως θα σου δώσει την ώθηση; Καντο! Κλείσε Netflix ή ο, τι αλλο σου νανουρίζει το μυαλό ώστε ΠΟΤΕ να μην είσαι εδώ. Ξύπνα! Άνθρωποι αδρατουν σήμερα τη μέρα και νιώθουν παντοδυναμοι γιατί ήταν χαμηλά όπως εσύ σήμερα. Έψαξαν κάπου για ΝΟΗΜΑ. Ένα νόημα για να σηκώνονται το πρωί. Άσε την ευτυχία. Ένα νόημα χρειάζεσαι. Μια φυσική ζωή με κομμένα όλα τα τοξικά. Τους τοξικους ανθρώπους και ΟΛΑ τα τοξικά κομμάτια του εαυτου σου. Πέτα τα. Σήκω τώρα, με το ζόρι, σπασε τον κύκλο με μια πράξη, με μια ώρα, με ένα λεπτό. Σπασε το κύκλο και ζήσε αλλιώς. Ο, τι έγινε έγινε. Πάρε όλη την ευθύνη. Αν εισαι έτσι αυτή τη στιγμή είναι γιατί κάτι κάνεις Λαθος. Κάνε ένα μπάνιο, μία ΕΞΤΡΑ φροντίδα. Νιώσε όμορφη με ο, τι έχεις αυτή τη στιγμή. Με το αγαπημένο σου ρούχο και βάψιμο. Έχεις ενα σώμα. Μπορείς να παλεύεις να ζεις με αυτό καθε μερα ή να πεθαίνεις με αυτό κάθε μέρα . Όλα αλλάζουν με ένα σπάσιμο της αλυσίδας. Η μία κακή πράξη φέρνει την άλλη, η μία καλή πράξη φέρνει την άλλη. Καλή επιλογή. Εκπαιδευσε το μυαλό σου να ψάχνει ΛΥΣΕΙΣ σαν καλός φίλος, γυμναστής και γονιός όχι προβλήματα σαν επικριτικός αλήτης. CHOOSE WISE TODAY.
Scroll to top icon