ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.12.2020 | 12:36

Πάρτε σκύλο!

Παιδια στην πρωτη καραντινα ενιωθα τοσο μονος, παρολο που εχω ανθρωπους στη ζωη μου, που αποφασισα να παρω σκυλο. Εψαξα, εμαθα τις ευθυνες που εχει ενας σκυλος και το καλοκαιρι πηρα ενα κουταβακι. Τον εχω εδω και 4 μηνες, 7 μηνων πλεον ο μπομπιρας, και δε νιωθω ποτε μονος, ουτε στο σπιτι. Οι υποχρεωσεις που εχει ενας σκυλος ειναι μηδαμινες σε σχεση με αυτα που σου προσφερει. Οι γονεις μου ελεγαν οτι ειναι ευθυνη, οτι ακομα σπουδαζω, οτι θα παω στρατο καποτε κλπ αλλα το σκεφτηκα καλα και σκεφτηκα οτι σε ολες τις φασεις της ζωης μου ολο και κατι θα εχω να κανω, οποτε δεν ειναι λογος να μην παρω. Εδω και 4 μηνες αλλαξε ολη η ψυχολογια μου. Πριν παρω σκυλο, τα βραδια εκλαιγα που και που για διαφορα που με απασχολουν. Τωρα αραζω διπλα στο τζακι με το φιλαρακι μου και περναμε τελεια. Κυριως το προβλημα της μοναξιας που το νιωθω τα τελευταια δυο χρονια, με το σκυλακι μου, δε το νιωθω τοσο πολυ. Βεβαια, κανενα προβλημα δε λυνεται με το να παρεις σκυλο, αλλα πιστευω ο σκυλος σου δινει πολλα μαθηματα για τη ζωη. Εχω βρει τη χαμενη μου αυτοπεποιθηση! Μπορει να ακουστει χαζο, αλλα η ζωη μου αλλαξε προς το καλυτερο απο τοτε που πηρα την αποφαση να υιοθετησω αυτο το φατσουλινι. Κυριως στο ψυχολογικο κομματι με βοηθαει πολυ. Ειμαι ανθρωπος που απογοητευεται με την απορριψη και τα παραταει. Κολλουσα στους ανθρωπους σα βδελλα για να μην ειμαι ποτε μονος. Πλεον ξεκουραστηκαν και οι φιλοι μου, που τοσο καιρο τους κουραζα με τις ανασφαλειες μου. Τους επαιρνα καθε τρεις και λιγο τηλεφωνο, γιατι μενω στην αλλη ακρη της πολης και με τον κοβιντ αποκλειστηκαμε. Αν νιωθεις μονος και μπορεις να ανταπεξελθεις στις υποχρεωσεις μιας ανυπερασπιστης ψυχης, υιοθετησε ενα σκυλακι! Θα σου αλλαξει ολη σου την ψυχολογια! Μπουμπινο μου σε αγαπω πολυ!!! (Κοτζαμ μαντραχαλος και τον φωναζω Μπουμπινο και διαφορα αλλα χαχα, μη με κρινετε αυστηρα!!!)
5
 
 
 
 
σχόλια
Θα συμφωνήσω με Διογένη παραπανω. Ετσι όπως το θέτεις, οτι οι υποχρεώσεις είναι μηδαμινές σε σχεση με τι σου προσφερει, συγκριτικά δηλαδη, ναι ειναι σωστο. Μεμονωμένα ομως, ενας σκύλος εχει υποχρεώσεις. Τουλαχιστον δυο φορες τη μερα βολτα, εχεις δεν εχεις χρονο, βρέξει χιονίσει. Οπου πας πρεπει να το παιρνεις μαζι σου. Αν θελεις να εισαι οκ πρεπει να τρωει καλη τροφή, να εχει καθε μηνα τα χάπια του, καθε χρονο τα εμβόλια του, εξετάσεις αίματος + ο,τι αλλο ιατρικο προκυψει. Μαζεύεται ενα καλο ποσο εξόδων. Επισης, θα χαλάσει επιπλα, θα μασουλησει, θα κλάψει, θα λερώσει το σπίτι μεχρι να μαθει και να προσαρμοστεί.Επιπλεον οταν μιλαμε για υιοθεσία σε καιρο καραντίνας, το πραγμα μπερδεύεται, δυσκολευει. Ξερεις ποσοι σπεύδουν να παρουν σκυλάκι λογω καραντίνας για να εχουν δικαιολογία να βγαινουν? Η μοιρα αυτων των πλασματων ειναι αβέβαιη μετα την περιοδο λοκντανουν. Πολλες φιλοζωικές παγώνουν τις υιοθεσίες αυτη την περιοδο λογω αυτου.Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου, και μπραβο σου και σε νοιωθω. Καλο ειναι ομως, οσοι σκέφτονται να παρουν σκύλο να ξερουν ολες τις πλευρες μιας υιοθεσιας. Θα μου πεις τωρα "μα καλα δεν ξερει ο αλλος? ". Οχι δεν ξερει. Αν δεν ειχε ξανα σκύλο ειτε δεν ξερει ειτε αλλιως τα περιμενε κι αλλιως του βγαινουν. Βλεπει οτι τα πράγματα δεν είναι μονο αγκαλιές και αγαπουλες κι οτι θέλει καθημερινή αφοσίωση δικου σου χρονου, ενέργειας και υπομονης (συν χρηματων- επαναλαμβανω, εφοσον το ζωακι το εχεις όπως πρεπει σε σχεση με διατροφη και γιατρο). Σορι,δεν εχω προθεση να σου χαλασω τη χαρα. Απλα αν εστω και ενας που σκεφτοταν να παρει σκυλο διαβασει το ποστ σου,καλο ειναι να διαβασει και την αλλη πλευρα. (Εχω σκυλο να ξερεις, δεν τα λεω θεωρητικα). Φιλια και να τον/την χαιρεσαι!
Υπάρχουν και οι γάτες. Δεν χρειάζονται ούτε βόλτα, και μένουν έναν σκ μόνες άνετα. Είναι μύθος ότι τα γατια δεν αγαπάνε. Είναι λίγο περίεργα, αλλά όταν ανεβαίνει στο κεφάλι σου για να σε ξυπνήσει δεν μπορείς να αντισταθείς.
Η εξομολόγηση λέει ''μισή αλήθεια'', και μπορεί να παραπλανήσει ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να δεσμευτούν με την παρουσία ενός κατοικιδίου στη ζωή τους. Ναι, ο σκύλος δίνει απεριόριστη αγάπη και είναι ''συντροφιά'', αλλά έξοδα, ενίοτε αυξημένα έξοδα όσο δεν μπορώ να περιγράψω αν βγάλει πρόβλημα υγείας, απαιτεί φροντίδα ευθύνη, θέλει τη βόλτα του, τα καλοκαίρια πρέπει να τον πάρεις μαζί σου ή να τον αφήσεις κάπου αλλού (ιδίως αν είναι μεγαλόσωμος), μπορεί να αρρωστήσει και να ψάχνεις κτηνίατρο Κυριακές και αργίες, και μπορεί αν ζεις σε διαμέρισμα να πρέπει να προσαρμόσεις τη δική σου ζωή στις ανάγκες του σκύλου. Όσοι θέλετε να πάρετε σκύλο, μην τον αντιμετωπίσετε ως ένα ''παιχνιδάκι'', λάβετε υπόψη όσα προανέφερα έχοντας επί μακρόν μεγαλόσωμο σκύλο σε διαμέρισμα, τον οποίο λατρεύω απεριόριστα.
Μπααα δεν ακούγεται καθόλου χαζό. Ένα κατοικίδιο μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία μας. Γνωρίζοντας τους ανθρώπους αγαπάς ακόμη πιο πολύ τα ζώα να ξέρεις! Χαίρομαι πάρα πολύ που άλλαξε τόσο προς το καλύτερο η ψυχολογία σου. Και εγώ περιμένω πως και πως να έρθει η στιγμή που θα πάρω ένα σκυλάκι.
Scroll to top icon