ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2021 | 19:15

Πιστεύετε ότι είναι καλό να επικοινωνήσω;

Λοιπόν πριν ένα εξάμηνο ήμουν με ένα παιδί με τον οποίο είχα εξαιρετική επικοινωνία, ο ένας ήταν μέσα στο μυαλό του άλλου, αισθανομουν ανετα να μιλήσω για το οτιδήποτε και εκείνος σε μένα. Ήταν στα αλήθεια πολύ διακριτικός, ευγενικός σαν να βγήκε από άλλη εποχή ένα πράγμα. Ήταν και η πρώτη μου σχέση και επειδή μπορούσα να μοιραστώ πολλά πράγματα με αυτόν τον άνθρωπο ενώ καταλάβαινα ότι δεν αισθανομουν ερωτικά συναισθήματα προσπάθησα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου μήπως αυτό αλλάξει. Αν και όσο περνούσαν τα ραντεβού δεν έβλεπα φως, αφού πρώτα από όλα τα φιλιά μας δεν με άγγιζαν. Βέβαια του έλεγα κάθε φορά να μην επενδύει συναισθηματικά και ότι ανθρώπινα είναι αυτά μπορεί να μην δουλέψει η σχέση μεταξύ μας. Προσπαθούσα να μην του δίνω και πολλές ελπίδες, μέχρι να σιγουρευτώ.Να βγήκαμε γύρω στις 15 φορές. Ωστόσο από την μεριά δεν έγινε λόγος για σεξ, κάτι ακόμη που θαυμάζω. Γενικώς δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι έως καθόλου. Αλλά έκατσα και σκέφτηκα κάποια στιγμή ότι θα ερχόταν και αυτό και ήταν φυσιολογικό, αλλά αν τον έβλεπα ως φίλο αυτή σχέση που πηγαίναμε να δημιουργήσουμε δεν είχε νόημα. Έτσι του εξήγησα πως αισθανομουν και το δέχτηκε με μεγάλη αξιοπρέπεια, μάλιστα μου ευχήθηκε ότι καλύτερο και φάνηκε ότι στενοχωρήθηκε πολύ. Έχοντας περάσει ένα χρονικό διάστημα και επειδή βγήκα και με κάποιον άλλον αν και το διαλυσαμε πολύ νωρίς με εκείνον, έκανα μια ενδοσκόπηση μέσα μου. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ, μα ποτέ δεν με ενδιέφερε το σαρκικό κομμάτι και είμαι στα 22. Αλλά ανέκαθεν απο έφηβη μου ήταν αδιάφορο. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω ανθρώπους δίπλα μου να συζητώ, να έχω ουσιαστική επικοινωνία, να με καταλαβαίνουν και να τους καταλαβαίνω. Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι ίσως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαι ασεξουαλική. Και απλώς σαν προβληματισμό, ναι έπρεπε να το είχα σκεφτεί νωρίτερα πριν τον διώξω, αλλά δεν είχα εμπειρία να δω πως λειτουργώ σε μια σχέση και πως αισθάνομαι. Δεν ξέρω, πιστεύετε ότι αξίζει να επικοινωνήσω ξανά μαζί του; Να του εξηγήσω; Και στο κάτω κάτω μπορώ εγώ να κάνω υποχωρήσεις σε σχέση με τον έρωτα, αφού αυτός ο άνθρωπος ήταν για την ακρίβεια ότι έψαχνα σε σχέση με την επικοινωνία και την κατανόηση. (οκ δεν μου έβγαζε ερωτικά συναισθήματα, αλλά ίσως να μην μπορώ να νιώσω από την φύση μου).Ρωτάω σοβαρά και θα ήθελα να ακούσω οπτικές, πάντα σε ευγενικούς τόνους σας παρακαλώ!!!!
10
 
 
 
 
σχόλια
Εφόσον δεν σου βγαίνει κάτι με τον συγκεκριμένο ή λες ότι γενικά δεν έχεις ερωτική επιθυμία, δεν έχει κάποιο νόημα να ξαναστείλεις. Για ποιο λόγο; Εφόσον ξέρεις ότι εκείνος αργά ή γρήγορα θα θελήσει σαρκική επαφή, κάτι πέρα για πέρα υγιές.
Αγαπητή , έχεις ξαναγράψει το θέμα σου..Και σε απασχολεί πολύ καιρό..Σε απασχολεί όντως , αλλά δεν βλέπω να κάνεις κάτι με αυτό και απλά να μένεις στις σκέψεις που σε ταλαιπωρούν..Σκέψου όσο λογικά μπορείς να σκεφτείς..Αξίζει? Σου λείπει αυτός ο άνθρωπος , αλλά τι είναι αυτό που σου λείπει ? Η παρουσία του και μόνο? Γιατί όπως λες , δεν σου βγαίνει το ερωτικό..Κάποια στιγμή όμως θα έρθει και αυτό..Τι θα κάνεις τότε? Δεν ξέρω το παιδί , αλλά κάποια στιγμή θα θέλει και το σεξουαλικο..Δεν στέκεται μια σχέση δύο ανθρώπων μόνο στην επικοινωνία..Θες και την σαρκική επικοινωνία που είναι απαραίτητη..Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι του μιλάς , τα βρίσκεται και όταν έρθει η ώρα για σαρκική επαφή , εσένα αν δεν σου βγει , τι θα κάνεις?Θα φύγεις πάλι?Και αυτός τι θα απογινει?Σέβομαι και κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό σου..Μαγική λύση δεν υπάρχει.. Εσύ πρέπει να βρεις την δίοδο για όλο αυτό..αν νιώθεις τόσο πολύ ανάγκη να του μιλήσεις , κάνε το..Εξήγησε του την φάση σού..Αλλά θα είναι πολύ κρίμα για τον άλλον να τον ξαναδιωξεις τελικά , αν αυτός πραγματικά νιώθει για σένα..
Να, γι'αυτό καμμιά φορά λέω "μην κατηγορείτε, δεν τα κάνουν επίτηδες, ούτε κι αυτοί/αυτές ξέρουν τι θέλουν". Έτσι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, δύσκολες. Δεν υπάρχει λυσάρι. Στο ερώτημά σου τώρα, δεν υπάρχει απάντηση. Μάλλον προσδοκάς μήπως κι εκείνος είναι ασέξουαλ ή χαμηλής λίμπιντο, ώστε η προσέγγιση εκ νέου να έχει νόημα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το υποθέσει με σιγουριά. Αν δεν είναι, θα νιώσει εξαπατημένος: αφού δεν έφταιγε κάτι σχετικά με την απουσία σεξ, κι εφόσον ούτε τώρα θες, αλλά όλα τα υπόλοιπα βάδιζαν καλώς, προς τι ο χωρισμός; Οι άνθρωποι στη ζωή μας καθενός αποτελούν κρίκους στο μονοπάτι αυτογνωσίας μας, εκ του αποτελέσματος, σε κανέναν ωστόσο δεν αρέσει να νιώθει ότι τον χρησιμοποίησαν συνειδητά.
Εννοείται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι τον χώρισα, γιατί τότε δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι ίσως να ήμουν έτσι και πίστεψα ότι δεν του άξιζε να είχε κάποια δίπλα του που δεν τον αγαπά ολοκληρωτικά. Αν το είχα συνειδητοποιήσει, θα του έκανα μια κουβέντα γιατί πράγματι μοιραζόμασταν όλες μας τις σκέψεις.
Ναι, αυτό λέω. Ούτε εσύ ήξερες τι ήθελες. Όμως αν το πρόβλημα δεν ήταν το σεξ τότε (κανείς σας δεν εξέφρασε παράπονο), πώς θα γίνει τώρα η πέτρα του σκανδάλου; Δεν "κολλάει". Αν το πεις κι είναι ασέξουαλ, τέλεια. Αν το πεις και δεν είναι, τι περιμένεις; "Κι εγώ πού θα εκτονώνομαι;" θα ρωτήσει in so many words και δίκιο θα έχει!Έπειτα πώς θα βιώσετε, και οι δυο σας, αν του"κάθεσαι" χατιρικώς; Εκείνος θα νιώθει ματαίωση κι εσύ αγανάκτηση. Σκέψου να θέλει 3 φορές τη μέρα. Θα μπορούσες να προδίδεις σε τέτοιο βαθμό τον εαυτό σου για χάριν της συντροφικότητας; Ή θα ήσουν προετοιμασμένη και ψυχικά θωρακισμένη να έχει εσένα για συντροφικότητα κι άλλο άτομο για σεξ; Κι αν υποθέσουμε ότι αυτό λειτουργεί, καθώς υπάρχει κόσμος για τον οποίο λειτουργεί, συναινετικά και με γνώση των συμμετεχόντων όλων (polyamory), ποιός εγγυάται ότι δεν θα ερωτευτεί αυτήν που θα μπορεί να του δώσει το πακέτο 2-σε-1, και σεξ και συντροφικότητα; Δεν θέλω να σε πελαγώσω, αλλά αν όντως είσαι ασέξουαλ, θα πρέπει να το μάθεις για τον εαυτό σου, να έχεις άλλη πορεία από τις συνήθεις αναζητήσεις (είναι χαμηλό το ποσοστό του πληθυσμού, οπότε θέλει στόχευση), και σίγουρα θα πατήσεις και μερικές νάρκες στην διαδρομή.
Scroll to top icon