ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.1.2021 | 15:50

Καλύτερα μόνη

Έχω σκεφτεί εδώ και χρόνια είμαι μόνη και μάλιστα είμαι και σε μια ηλικία μόνο 22 χρονών και ακούω από φίλες μου γνωστές να αλλάζουν άνδρες σαν τα πουκάμισα και να ψάχνουν σώνει και ντε να βρουν άνδρα να κάνουν σχέση . Εγώ έχω κάνει για την ηλικία μου 2 σχέσεις και μόνο η μία κράτησε 2 χρόνια και η άλλη κράτησε λίγους μήνες . Κατάλαβα όμως στα 2 χρόνια που είμαι μόνη πως περνάω όμορφα έχω τελειώσει μια σχολή αισθητικής έχω την δουλειά μου την υγεία μου και δόξα το Θεό είμαι πολύ ευχαριστημένη με την πορεία μου ως τώρα . Η φίλες μου ακόμη και γνωστοί μου λένε είσαι μόνη σε μια τέτοια ηλικία να ζήσεις τον έρωτα να περάσεις καλά να κάνεις γνωριμίες και όποιος δεν σου κάνει μετά πας στον επόμενο. Δεν είμαι έτσι όμως καθόλου από τα 17 μου και έπειτα ωρίμασα αμέσως πέρασα και με τους δυο γονείς μου δύσκολα προβλήματα υγείας , αρρώστησαν η γονείς μου πριν χρόνια τώρα είναι καλά και όσο να νε δεν κοιτάζω έρωτες και γνωριμίες όσο περίεργο και αν ακούγεται σε κάποιον αυτό . Έχω μια φίλη μεγαλύτερη μου που είναι 26 χρονών και συνεχώς μου λέει τι θα κάνω πρέπει να βρω κάποιον είμαι μόνη πάνω από 3 χρόνια και η φίλες μου στην ηλικία μου έχουν σχέση κι εγώ μόνη και της λέω ηρέμησε δεν βρέθηκε ο κατάλληλος ακόμη σιγά σιγά μην σε πιάνει απελπισία, γιατί οι υπόλοιποι έχουν σχέση και βλέπω απλά όσοι εγώ γνωρίζω προσωπικά κάνουν σχέση μόνο για να μην βλέπουν οι υπόλοιποι πως είναι μόνοι τους , και ουσιαστικά απλά τους νοιάζει το τι θα πουν οι άλλοι ... Μου φενεται παράλογο να κοιτάς τους άλλους που έχουν σχέση και να ζηλεύεις εγώ ίσα ίσα χερομαι και σκέφτομαι πως σε μερικά χρόνια θα είμαι κι εγώ έτσι δεν με πιάνει στεναχώρια , ούτε ζήλια , ούτε τίποτα απλά απολαμβάνω την ζωή μου όπως και να είναι . Η φίλη μου από την άλλη νιώθει απελπισία και μου λέει αν φτάσω κι εγώ στα 26 και είμαι μόνη μετά θα μου κακοφενεται και εμένα .
7
 
 
 
 
σχόλια
να μη σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι ούτε καν οι φίλες σου να κάνεις πάντα αυτό που νιώθεις και να είσαι πάντα ο εαυτός σου και αν είναι κάτι να έρθει θα έρθει εγώ είμαι 30 και είμαι μόνη μου 3 χρόνια ε και τι έγινε στην αρχή είχα πέσει σε μαύρη κατάθλιψη αλλά τώρα αναθεώρησα και είμαι καλά το ίδιο να κάνεις και εσύ να κοιτάς τον εαυτό σου να σε αγαπάς και σε προσέχεις
Είναι επειδή η σχέση αντιμετωπίζεται ως ένδειξη επιτυχίας στην προσωπική ζωή! Πάντως δεν έχει τίποτα το κατακριτέο ένας άνθρωπος να νιώθει την ανάγκη να βρει έναν σύντροφο! Είναι απολύτως φυσιολογικό! Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η σχέση γίνεται εμμονή, ταυτίζεται με την ευτυχία και την επιτυχία και φτάνει ο άνθρωπος στο σημείο να θυσιάζει στο βωμό της την αξιοπρέπεια και την ευτυχία του!Μην κρίνεις όμως τις φίλες σου! Απλώς έχουν φάει αμασητο το παραμύθι ότι μόνο αν τις επιλέξει κάποιος αξίζουν!
Θα πρότεινα να μην κάνεις κολλητή παρέα με μίζερα άτομα γιατί τείνουν να σε συμπαρασύρουν μαζί τους σε αυτή την κλαψα..πάντως μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις εσύ να βρεις κάποιον παρά η απελπισμένη φίλη σου...για την ηλικία σου πολύ σωστά τα σκέφτεσαι πάντως...Όσο για την επαγγελματική επιλογή που έκανες είναι λαμπρή! εύγε!
Ουφ, πολύ κουραστική η φίλη σου! Προβολές κάνει του εαυτού της πάνω σου. Εσύ μια χαρά είσαι, έκανες σχέσεις, δεν είναι ότι δεν δοκιμάστηκες, όταν θα σου κινήσει κάποιος ξανά το ενδιαφέρον θα κινηθείς. Όλα κουλ.
Λες κι αν κάνεις τώρα μια σχέση, είναι τόσο σίγουρο ότι θα είστε μέχρι να γίνεις 26 ας πούμε. Μην ακούς κανέναν. Απόλαυσε τη ζωή σου και τν ηλικία σου όπως εσύ θέλεις. Αυτό πάντως που πολλοί ταυτίζουν τη ζωή και τη νεανικότητα με τη συνεχή αλλαγή πολλών συντρόφων, ειλικρινά αδυνατώ να το καταλάβω. Συνήθως όσοι κάνουν αντίστοιχες προτροπές, και δη άτομα αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, για μένα κρύβουν κόμπλεξ. Άσχετα που αυτοί διατείνονται ως "προοδευτικοί" και "απελευθερωμένοι" με επιχειρήματα που δήθεν εμφορούνται από "ανατρεπτική" λογική που "χτυπάει" άσχημα στους κοινούς θνητούς. Προσωπικά θεωρώ πως η επιθυμία για σχέση, λογικά πρέπει να εκπορεύεται από την επιθυμία να είσαι με έναν συγκεκριμένο άτομο που έχεις γνωρίσει κάτι θέλεις να είσαι μαζί του. Δεν μπορώ να κατανοήσω την αόριστη επιθυμία για σχέση, ειλικρινά. Όταν γνωρίσεις κάποιον που θα θελήσεις να είσαι μαζί του, θα το νιώσεις αβίαστα. Προς το παρόν ζήσε. Το ότι πέρασες δύσκολες καταστάσεις μέσα από τις οποίες έγινες πιο ώριμη είναι πολύ σημαντική εμπειρία κάτι σίγουρα αυτό λογίζεται ως "ζωή.
Μάλλον στέρηση δείχνει εξ όσων λένε περί "υποχρεωτικής" εναλλαγής συντρόφων ως συνώνυμο της νεότητας (αν βρεις αυτό που σου ταιριάζει ποιός ο λόγος να αλλάζεις;) Για το "Προσωπικά θεωρώ πως η επιθυμία για σχέση, λογικά πρέπει να εκπορεύεται από την επιθυμία να είσαι με έναν συγκεκριμένο άτομο που έχεις γνωρίσει κάτι θέλεις να είσαι μαζί του. Δεν μπορώ να κατανοήσω την αόριστη επιθυμία για σχέση", ενώ συμφωνώ μαζί σου (και υποστηρίζω πως το αντίθετο είναι η αιτία κακών σχέσεων), έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν 3 κατηγοριών ανθρωποι:1.όσοι επιζητούν συντροφικότητα εκ φύσεως2.όσοι έχουν έξωθεν πειστεί ότι είναι δείκτης φυσιολογικότητας η σχέση για τη σχέση3.όσοι δεν καίγονται για σχεσιακά ούτως ή άλλωςΟι κατηγορίες #1 και #2 ζορίζονται, όσο να'ναι.
Scroll to top icon