ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2 αυγά
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 3 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- Λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ πλάθουμε τον κιμά κοτόπουλου με το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, ένα ασπράδι αυγού, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ένα τριμμένο καρότο, ένα κλωνάρι σέλινο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.
- Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και τον χυμό ενός λεμονιού.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτοντας σιγά-σιγά τον καυτό ζωμό.
- Μόλις δέσει τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού.
- Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα