ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 αυγά
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • Λίγο αλεύρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ πλάθουμε τον κιμά κοτόπουλου με το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, ένα ασπράδι αυγού, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι για 5 λεπτά.
  2. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.
  4. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ένα τριμμένο καρότο, ένα κλωνάρι σέλινο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια.
  5. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και τον χυμό ενός λεμονιού.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτοντας σιγά-σιγά τον καυτό ζωμό.
  8. Μόλις δέσει τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την κουνάμε για να πάει παντού.
  9. Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα