Τσίπρας: «Αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα προεδρεύσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Τσίπρας: «Αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα προεδρεύσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» Facebook Twitter
13

Για την περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές και τις κερδίσει το κόμμα του, οπότε και θα προεδρεύσει στην Ε.Ε., μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σε οικονομολόγους στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει στην εξουσία» είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας έτοιμος στην περίπτωση αυτή να αναλάβει και την προεδρία της Ε.Ε (στο εξάμηνο που θα προεδρεύσει η χώρα μας). «Δεν σας υπόσχομαι ότι, σ' αυτήν την περίπτωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα οικοδομήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε και σας περιέγραψα. Σας υπόσχομαι όμως, ότι θα προσπαθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αφήσουμε το έστω και μικρό αριστερό αποτύπωμα της ελπίδας στη διαχείριση των προβλημάτων της Ευρώπης», είπε στους αριστερούς Ισπανούς οικονομολόγους που αποτελούσαν το ακροατήριο του.

Μίλησε επίσης για «μπαλόνι της ευφορίας που θα σκάσει», σε ό,τι αφορά στην αισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πραγματικότητα θα εκδικηθεί τα σκόρπια όνειρα θερινής νυχτός. Γιατί οι χαριστικοί έπαινοι σε αποτυχημένους δεν αναπληρώνουν την απεργία επενδύσεων. Και γι' αυτό δεν μπορούν να ωθήσουν την οικονομία στην οριστική έξοδο από το τούνελ της ύφεσης. Δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα».

Τόνισε επίσης ότι  είναι αυταπόδεικτο πως η κρίση του ευρώ αξιοποιήθηκε από την Μέρκελ για τη διαμόρφωση σχέσεων ιεραρχικής εξάρτησης με τις δανειοδοτούμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και επανέλαβε την πρόταση του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος στο πρότυπο της Συμφωνίας του Λονδίνου του 1953.  

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
«να αφήσουμε το έστω και μικρό αριστερό αποτύπωμα της ελπίδας στη διαχείριση των προβλημάτων της Ευρώπης» Αυτή η έλλειψη ρεαλισμού και η ταυτόχρονη αφθονία ρομαντισμού είναι που με φοβίζει λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ..
Αν και είναι μεγάλη πρόκληση να σπάσεις πλάκα με κάτι τέτοιες δηλώσεις, θα αντισταθώ και θα μιλήσω σοβαρά: Η προεδρία της ΕΕ, ειδικά μετά την συνθήκη της Λισαβώνας, είναι ένας αποδυναμωμένος, σχεδόν διακοσμητικός θεσμός πλέον. Η (ανύπαρκτη)προεδρία της Κύπρου το αποδεικνύει. Όποτε μάλλον πρέπει να βρει άλλο τρόπο να ηγηθεί της Ευρώπης ο Αλέξης.
Στο κόμμα του μια χαρά προεδρεύει και έχει καταφέρει κιόλας οι συνιστώσες που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος για παραμονή στο ευρώ να μην εχουν πια ουσιαστική αντιπροσώπευση μέσα στο κόμμα.
κάθε φορά που διαβάζω για τους πόθους των Συριζαίων να κυβερνήσουν (την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο..) σκέφτομαι μαιμούδες να χοροπηδάνε χαρούμενες στο control room της Nasa