ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.5.2021 | 15:35

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα που με απασχολεί και είναι καίριας σημασίας για τη ζωή μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είμαι 28 χρονών και ο πατέρας μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι δέκα. Η μητέρα μου δεν ζει εδώ και 13 χρόνια, οπότε και έχω αναλάβει όλες τις εργασίες του σπιτιού αλλά και μια μορφή στήριξης του πατέρα μου από τότε. Παρόλα αυτά κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι και να προχωρήσω τη ζωή μου, να βρω ενα σπίτι να νοικιάσω μόνη μου, να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι ή οτιδηποτε δεν έχει σαν προτεραιότητα τον ίδιο και κάνουμε κάποια συζήτηση καταλήγουμε σε πολύ μεγάλους καυγάδες και με εκβιάζει συναισθηματικά οτι θα πεθάνει, οτι θα μείνουμε στους πέντε δρόμους, λόγω του οτι τόσα χρόνια έχει δημιουργήσει και διάφορα χρέη απο το θάνατο της μητέρας μου, και γενικά έχει αυτή τη στάση και την αντίληψη οτι απο το σπίτι θα φύγω μόνο όταν παντρευτώ, χωρίς όμως να υπάρχει και η αντίστοιχη ελευθερία ώστε να αναπτύξω μια τέτοιου είδους σχέση. Αναγκάζομαι διαρκώς να καταφεύγω σε ψέματα ώστε να μπορώ να είμαι λίγο πιο ελεύθερη. Πραγματικά εχω φτάσει σε σημείο να αναρωτιέμαι αν θα γλυτώσω ποτέ απο αυτό... Που ειλικρινα με όλη μου την αγάπη φροντίζω και τον ίδιο αλλά και τον αδερφό μου...αλλά δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι με τόση καταπίεση απο τη μια λες και εγω είμαι παντρεμένη με τον πατέρα μου και απο την άλλη με τόσες υποχρεώσεις...
5
 
 
 
 
σχόλια

Μην απελπίζεσαι, εσύ κάνε την προσπάθειά σου να αποδεσμευτεις σιγά σιγά από αυτό. Εξέφρασε τι θέλεις εσύ για τη ζωή σου και κάνε το επόμενο βήμα. Με διάλογο θσ τον πείσεις κ με επιχειρήματα για τσ θέλω σου. Δε νομίζω ότι είναι παράλογος αν του εξηγήσεις νσ καταλάβει πως αισθάνεσαι. Αν πιστεύω ότι εξηγήσεις ότι δε ζεις κ πιέζεσαι, ίσως καταλαβει, εξάλλου οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τσ παιδιά.

Έχεις πάρει ένα ρόλο που δε σου αρμόζει. Αν ο πατέρας σου θέλει αντικαταστάτρια της μητέρας σου μπορεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Όχι να δεσμεύει τα παιδια του για να εξυπηρετείται ο ίδιος. Ίσως να μην το καταλαβαίνεις αλλά ο πατέρας σου δεν καταλαβαίνει ότι είσαι το προστατευόμενο μέλος και όχι ο προστάτης. Ο προστάτης είναι αυτός και επειδή του έπεσαν πολλά τα βάρη, του ήταν βολικό να βάλει εσένα να 'ενηλικιωθεις ' νωρίτερα. Ανεξαρτητοποίησου και διεκδίκησε τη ζωή σου. Μερικοί άνθρωποι κάνουν παιδιά για να εξυπηρετούνται. Δεν είναι έτσι.

Δύσκολη η κατάσταση που βρίσκεσαι.. αν φύγεις από το σπίτι αλλά νοικιάσεις κάπου κοντά γι αρχή για να μην του φανεί του πατέρα σου μεγάλη αλλαγή και μετά βλέπεις;; Ίσως είναι μία αρχή. Ή να βρεις μια δουλειά αν δεν έχεις και μετά να νοικιάσεις;; Εννοείτε ότι με αυτά που μας λες ότι θα πρέπει να έχεις την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσεις χωρίς τη βοήθεια του πατέρα σου μιας κι έχει χρέος..

Το κυριότερο δέν γράφεις:Δουλεύεις ώστε να μπορείς να νοικιάσεις έστω και μιά τρύπα,αρκεί να φύγεις απ'το κολαστήριο;Άν ναί,φεύγεις και τους αφήνεις να κουρεύονται,άν όχι,τότε υπομονή και ψάξε για δουλειά.Μήν σκέφτεσαι καθόλου ότι πρόκειται για τους πιό άμεσους συγγενείς σου.Τέτοιοι που είναι,να σου έλειπαν καλύτερα.

Scroll to top icon