ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.9.2021 | 03:17

ειμαι κακο προτυπο

Ντρεπομαι για λογαριασμο μου,για τις απειρες φορες που πανω σε καβγα αποκαλεσα την μητερα μου αγραμματη. Το μετανιωνα αμεσως μολις το ξεστομιζα, αλλα το επαναλαμβανα. Ειμαι αθλια κορη. Αυτη ηταν η ανταμοιβη της μανας μου για οσα μυρια εκανε να με μορφωσει; Να βγαλει μια κορη που θα την αποκαλει αμορφωτη; Κριμα στα πτυχια μου και στην υποτιθεμενη δικη μου "μορφωση". Ειμαι νευρικια πολυ και θερμοκέφαλη, αλλα ο πραγματικα μορφωμενος ανθρωπος εκει φαινεται: στο πώς συμπεριφερεται στον διπλανο του οταν ο διπλανος του τον φερνει στα ορια του. Ντρεπομαι.
11
 
 
 
 
σχόλια

χμ οκ μάλιστα Η αλήθεια είναι πως τα "όρια"
κ οι σωρευμενες αιτίες τους είναι ζητούμενο Όπως κ η εκρήξεις σου είναι άλλο ένα κεφάλαιο Αλλά τα περί μητέρας "αμορφωτης" είναι κομμάτι (μεγάλο) που δεν τ καταπίνω εύκολα ως χαρακτηρισμό για πλήθος λόγους Βέβαια, εσύ που απέκτησες το μορφωτικό επίπεδο που αφήνεις ν εννοηθεί, μ αυτό το "νευρικι-α" ε τα θεμέλια σου τρίζουν σοβαρά στο γραπτό λόγο ...

Πλήθος λόγων ειναι το σωστό.
Θες και να σχολιάσεις για το μορφωτικό μου επίπεδο συμπλεγματικέ.
Νευρικιά μια χαρά τύπος ειναι για την καθομιλουμένη που χρησιμοποιούμε εδω μέσα!

Προς εξομολογητρια

Πήγα να σχολιάσω την ανάρτησή σου ,όταν είδα τον τρόπο που απάντησες στον σχολιαστη. Kαι διαπίστωσα πως εξακολουθείς και προσβάλεις κάποιον, πέρα από τη μητέρα σου, επειδή έκανε ένα λάθος στον γραπτό του λόγο. Τον χαρακτήρισες συμπλεγμάτικο με τέτοια άνεση... Δε φταίει λοιπόν ο θυμός σου που λες τη μητέρα σου αμόρφωτη κάποιες φορές, γιατί κι εδώ με το που ένιωσες ότι κάποιος σε στριμώχνει, αμέσως αντέδρασες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή επιθετικά και αποδίδοντας χαρακτηρισμούς. Έχεις πολύ πιο σοβαρά θέματα στη δομή του χαρακτήρα σου και όση μόρφωση κι αν έχεις, βγάζει μάτι ότι δεν έχεις ίχνος παιδείας. Να τα βράσω τα πτυχία σας!

Την αποκάλεσες άπειρες φορές έτσι. Για αυτό θα σου έλεγα ντροπή σου. Χρησιμοποίησες ένα χαρακτηριστικό της που δεν έχει σχέση με τους καβγάδες σας για να την πλήξεις. Δύο φορές ντροπή σου για αυτό. Έχεις όμως δίκιο. Ο πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος δεν φέρεται αισχρά και οικτρά. Καμία σχέση η μόρφωση με την καλλιέργεια όσα πτυχία και να έχει κανείς. Επειδή έχεις μόρφωση δεν σημαίνει ότι είσαι καλλιεργημένη. Γιατί δεν είσαι. Δεν το έκανες μια δεν το έκανες δύο άλλα άπειρες και ο στόχος σου ήταν να θίξεις την προσωπικότητα της κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι είσαι θερμοκέφαλη και δεν μπόρεσες να συγκρατήσεις τα νεύρα σου πάνω στον καβγά επειδή έφτασες στα όρια σου. Γιατί δεν πρόσβαλλες τον καβγά αλλά την ίδια. Είναι εντελώς διαφορετικό το ένα με το άλλο.

Είσαι όντως απαράδεκτη. Χαίρομαι όμως που κατάλαβες πόσο ανεκδιηγητη είσαι! Έχεις περιθώριο να αλλάξεις έμπρακτα πλέον, κάνε ασκήσεις ηρεμιας. Απορώ όντως πως ξεστομίζεις αυτή τη λέξη για τον μοναδικό άνθρωπο που σε αγαπά ανιδιοτελώς σε αυτή τη ζωή. Μην την ξαναπείς έτσι γιατί σε αυτή την 'αγραμματη' οφείλεις αυτό που είσαι τώρα.

Μπορείς να πας σε έναν ψυχολόγο για να σε βοηθήσει με το πως να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου σε τέτοιες καταστάσεις, θα σου κάνει πάρα πολύ καλό θα δεις :)

Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις εξάρσεις θυμού, κάτι που δεν είναι και ο,τι πιο εύκολο.
Αν δεν τα καταφέρεις θα έχεις σε επαγγελματικό επίπεδο σοβαρά προβλήματα. Η μαμά σου σίγουρα θα σε συγχωρέσει αν της μιλήσεις ειλικρινά

Scroll to top icon