ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.12.2021 | 03:53

Συμπτωσεις

Ειμαι σε μια καινούρια σχέση 2 μήνες τώρα και συγκάτοικο και ξαφνικά ανακάλυψα πως ακριβώς απέναντι έχει μετακομίσει ένας τύπος με τον οποίο εβγαινα πριν λίγους μήνες και μιλούσα και για τον οποίο είχα πολλά συναισθήματα. Γυρνώντας μιας μέρα από την δουλειά τον είδα στο δρόμο και κατάλαβακε πως ειμαστε γείτονες καθώς του είχα πει ότι πλέον είναι σε σχέση και συγκάτοικω... Τον σκεφτομαι συνέχεια...πως να το διαχειριστώ όλο αυτό? Το αγορι μου το αγαπάω νιωθω εκεί είναι η ειρωνεία...
6
 
 
 
 
σχόλια

Ε μ' εκείνον τον τύπο γιατί δεν έκατσε η φάση, μιας και είχες συναισθήματα; Ή ήταν αυτός που απομακρύνθηκε και τώρα σου δημιουργήθηκε η ανάγκη να πάρεις αναδρομικά δικαίωση για τα συναισθήματα που είχες τότε; Αν είναι έτσι, τότε μάλλον δεν ήσουν κατά βάθος έτοιμη να μπεις στην παρούσα σου σχέση. Δεν ξέρω τι ακριβώς επιδιώκεις ευρισκόμενη στη σχέση αυτή, ειδικά εφόσον κιόλας το πήγατε λίγο γρήγορα (συμβίωση στους 2 μήνες είναι κάπως βιαστικό). Μήπως είχες βαρεθεί τη μοναξιά και δεν ήσουν επιλεκτική, μήπως ήταν για να ξεπεράσεις κάποιον άλλον (καλή ώρα), μήπως ήταν για να έχεις μια αλλαγή στο "personal status" σου; Αναρωτήσου πρώτα αν η σχέση αυτή σε γεμίζει συναισθηματικά και αν έχεις κάτι να προσφέρεις. Το λέω επειδή, αν έκανες τη νυν σου σχέση για άλλους σκοπούς, θα έχει πάντα το μυαλό σου τάσεις φυγής εστιάζοντας σε κάποιον άλλο - ένα παλιό αίσθημά σου, τον εφηβικό σου έρωτα, το γείτονα και δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον.

Έλα τώρα TheDude μην είσαι τόσο αυστηρός! Αμαρτωλές σκέψεις καμιά φορά ανθρώπινο είναι, αρκεί να μένουν σκέψεις και να μην σου γίνονται έμμονη ιδέα.

Όταν είσαι κολλημένος με πρώην, όπως φαίνεται η περίπτωση της εξ., δεν γίνεται να κάνεις νέα σχέση και μάλιστα να λες ότι τον αγαπάς. Είναι τραγική ειρωνεία. Και τον εαυτό σου κοροιδεύεις και τον σύντροφο σου.

Άλλο οι πονηρές σκέψεις-γενικά και αόριστα- άλλο η περίπτωση αυτή.

Επεμβαίνω μόνο για να πω ότι ακόμα και η κουβέντα "αγαπώ" είναι κάπως μεγαλούτσικη για πρώτο δίμηνο στη σχέση. Η αγάπη δεν σημαίνει "αχ μωρέ, είναι καλό παιδί, δεν δημιουργεί (ακόμα) πρόβλημα στη συμβίωση και νιώθω ωραία να κουρνιάζω στην αγκαλιά του." Αυτά είναι οι πρώτες επιδράσεις της οξυτοκίνης. Δεν το λες αγάπη, και δη όχι όταν δεν έχει "η αγαπούσα" λυμένα πλήρως τα περασμένα συναισθηματικά της.

Scroll to top icon