ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.3.2022 | 06:21

Μοναχική τύπος

Θεωρώ τον εαυτό μου μοναχική τύπο,αν και είμαι 22.Βέβαια κάποιες μέρες πιάνω και τον εαυτό μου να νιώθω μόνη,αλλά σκέφτομαι ότι κάθε τι έχει και τίμημα , δηλαδή αν δεν τρέχω σε όποια εκδήλωση και σε όποιο σπίτι με καλούν πιθανώς και να μην με υπολογίζουν μετά,αν δεν είναι κολλητοί κιόλας και είναι απλά παρέα.Αλλα προτιμώ να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου παρά να αναλώνομαι σε παρέες που δεν περνάω καλά ή σε σχέση επιτηδευμένη που δεν είμαι όντως ερωτευμένη.Είμαι άνθρωπος που θέλω να ζήσω στα άκρα και τον έρωτα και την φιλία και την έξοδο-διασκεδαδη και απλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή που θα φέρει κατάλληλους ανθρώπους.Έφαγα και μια αποχειλωμένη με δύο φίλες μου, που θεωρούσα δηλαδή φίλες, και θέλαν απλά να με εκμεταλλευτούν και τώρα αφού έμεινα σχεδόν μόνη μου ,με έκαναν να μην μπορώ να εμπιστευτώ και να ανοιχτώ εύκολα όυτε να δώσω εύκολα.Είναι τόσο μη υγιές που διαμορφώθηκε έτσι ο χαρακτήρας μου?Δηλαδή ακούω και μια φίλη μου και την αδερφή μου να μου λένε" δεν έχω ψυχολογικά για να βγω μόνη μου έξω" ή "να πάω για μπάνιο μόνη μου ή να κάτσω Σάββατο βράδυ σπίτι κτλ" και σκέφτομαι μηπως κάτι κάνω εγώ λάθος ή μηπως έχω καμία κατάθλιψη και δεν το καταλαβαίνω ακόμα.Βέβαια πάντα ήταν έτσι ο χαρακτήρας μου και είμαι και αρκετά εσωστρεφής.Αλλα βέβαια όταν την άλλη μέρα έρχονται και μου λένε ακού τι έκανε η μία και ο άλλος και να κράζονται δεν μπορώ να μεταπιστώ έστω και δειλά να αλλάξω γνώμη...
6
 
 
 
 
σχόλια

Η εσωστρέφεια είναι κομμάτι προσωπικότητας, όχι προβληματικό στοιχείο (κι αυτό σου το λέω εγώ που είμαι τέρμα εξωστρεφής). Αν βρίσκεις ευχαρίστηση σε δραστηριότητες μόνη σου, αυτό είναι καλό. Αν είχες κατάθλιψη, δεν θα είχες ενδιαφέρον ούτε γι' αυτά. Θα έλεγα μόνο να προσέξεις ένα σημείο αν γίνεται: μη βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη στις προσδοκίες σου απ' τις διαπροσωπικές σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές. Αν περιμένεις τον αμάν παράφορο έρωτα με ιδανικό ταίριασμα, αυτός μπορεί να μην έρθει και ποτέ, ή μπορεί να έρθει ως ψευδαίσθηση στην περίοδο των "ροζ γυαλιών" και να ξεφτίσει πολύ γρήγορα. Όπως και στις παρέες: μην περιμένεις ότι θα γνωρίσεις φίλες και φίλους που θα είναι εκεί για σένα 24/7, με αστείρευτη όρεξη και χρόνο για εξόδους που θα σ' ακολουθούν σε ό,τι προτείνεις. Τυχαίνει συχνά να ταιριάζουμε με τους άλλους μέσ' απ' την διαφορετικότητα, όχι ανεξάρτητα απ' αυτή. Γι' αυτό μην περιμένεις τα άκρα για να ζήσεις έξω απ' το καβούκι σου. Πολλές φορές από ένα "γιατί όχι" ξεκινάει μια ενδιαφέρουσα γνωριμία κι έρχονται και οι πιο αξέχαστες εμπειρίες.

Μη σε νοιαζει τι λενε οι αλλοι. Σε ολους ειναι ευκολο να κρινουν. Το θεμα ειναι εσυ εισαι καλα με τις επιλογες σου? Αυτο κ μονο μετραει. Αν το να μενεις σπιτι πχ σαββατο βραδυ δεν σε πειραζει κ αν περνας ωραια μονη σου,τοτε γιατι πιστεύεις οτι εισαι καταθλιπτική?
Συμφωνω μαζι σου. Εχω βγει κατα καιρους με ατομα που ενιωθα οτι δεν ειχαμε τιποτα κοινο, οτι σκεφτομαστε διαφορετικα, οτι δεν καταλαβαινομαστε κ τετοιες συναναστροφες με εκαναν να νιωσω πολυ πιο μονη απο οταν ημουν οντως μονη. Γιατί στη 2η περιπτωση ειναι επιλογη σου να εισαι μονη σου, οταν ομως εισαι αναμεσα σε ανθρωπους κ νιωθεις μονη τοτε σημαινει οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν σου κανουν. Οποτε καλα κανεις κ τους αποφευγεις.
Απλα μη φτασεις κ στο αλλο ακρο, να μην εχεις κανεναν ανθρωπο γυρω σου, σιγουρα υπάρχουν εκει εξω ανθρωποι με τους οποιους θα ταιριαξεις κ θα μπορεσετε να αναπτυξετε μια καλη σχεση. Κ στην τελικη κ ωφελιμιστικα να το δεις, μερικες φορές οι συναναστροφες με αλλους μας βγαινουν σε καλό, μπορει να γνωρισεις εναν ανθρωπο που θα σου δωσει χρησιμες πληροφοριες που καπως θα σε ωφελησουν, μπορει γνωριζοντας ανθρώπους να κερδισεις ευκαιριες που δεν θα κερδιζες αν δεν τους ηξερες κλπ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, μιας και ήμουν κι εγώ ανέκαθεν ένα μοναχικό άτομο, με 2-3 φίλους και χωρίς κολλητές φίλες από μικρή που ήμουν. Δεν το μετάνιωσα ποτέ, δεν ένιωσα ποτέ ότι είμαι καταθλιπτική ή ότι μου συμβαίνει κάτι το διαφορετικό και ανεξήγητο. Επέλεγα πάντα να κάνω πράγματα μόνη μου, διακοπές, συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, βόλτες στην πόλη. Δεν έπαθα τίποτα, κι ας με έβλεπαν οι περισσότεροι με απορία. Μιλούσαν για εμένα, το ήξερα και το ξέρω ακόμα και τώρα, στην ηλικία που είμαι. Μην δίνεις σημασία σε κουτσομπολιά και σε σχόλια. Δικαίωμα του καθενός να σε κρίνει, δικαίωμα σου να αδιαφορείς. Να συνεχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να εμμένεις στις επιλογές σου. Σε βεβαιώνω πως δεν θα χαθείς.
Τα φιλιά μου.

Η εσωστρέφεια δεν είναι κακό πράγμα. Αλλά χωρίς κοινωνικοποίηση δεν θα γνωρίσεις νέα άτομα, είτε σε φιλικό είτε σε ερωτικό επίπεδο.

Είσαι νέα ακόμα για να σε προβληματίζει κάτι τέτοιο. Έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου.

Scroll to top icon