ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.7.2022 | 21:44

Θράσος χωρίς όρια

Με πλησίασε,κάτι με παραξένεψε από τις δύο πρώτες συναντήσεις μας,και ευτυχώς μείναμε μόνο στις συζητήσεις και δέν προχωρήσαμε σε τίποτα περισσότερο.Ψάχνοντας,και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον,,έμαθα ότι έχει ήδη σχέση και ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη πρόκειται να παντρευτεί.Αυτό που με σόκαρε περισσότερο,είναι ότι την κοπέλα την γνωρίζω από το Λύκειο,ήμασταν συμμαθήτριες πρίν από 10 χρόνια.Με την κοπέλα δέν υπήρξαμε ποτέ φίλες,μόνο γνωστές,και αυτό που θυμάμαι από τότε και συνεχίζει να ισχύει,είναι ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογο άνθρωπο σε όλα.Άνετα μπορώ να την βρώ,και να της δείξω τα μηνύματα που μου έστελνε ο τύπος για να ξέρει με ποιόν έχει να κάνει.Το έχω σκεφτεί πολύ,και όσο και άν "μιλάει" μέσα μου η γυναικεία αλληλεγγύη,τελικά δέν θα κάνω τίποτα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι μία κάποιου είδους ενοχή τη νιώθω,επειδή απέφυγα να την προφυλάξω από μελλοντικά προβλήματα και στεναχώριες.Πιστεύω πως σκέφτομαι σωστά,άλλα θα ήθελα και τη γνώμη σας.
15
 
 
 
 
σχόλια

Τι είδους μηνύματα σου έστειλε; αν δεν είναι ξεκάθαρα ερωτικού περιεχομένου θα σου πρότεινα να μην ανακατεύεις γιατί θα σου πει ότι σε προσέγγισε φιλικά.

Και επειδή θυμήθηκα κάτι ας το γράψω. Μια γνωστή φασωθηκε με έναν σε σχέση. Δεν το γνώριζε όμως κάπως το ανακάλυψε η κοπέλα του και έστειλε μήνυμα στη γνωστή αν τρέχει κάτι. Αυτή δεν απάντησε και στο καπάκι άρχισαν να της στέλνουν μηνυματα από το σόι της κοπέλας του αγοριού. ΜΗ ΜΠΛΕΚΕΙΣ!

Το πρόβλημα είναι ότι αν το πιάσεις και μιλήσεις στην κοπέλα, ο τύπος ίσως προσπαθήσει να σε εκδικηθεί. Οπότε πιο πολύ μπελάδες θα βάλεις το κεφάλι σου, πάρα σε καλό θα σου βγει.

Αυτο μου θυμιζει αυτο που συμβαίνει καθημερινα γύρω μας... Βλέπεις να χτυπάνε κάποιον στον δρόμο φοβάσαι να παρεις θεση γιατι δεν ξέρεις που θα μπλέξεις ο ιδιος, βλεπεις ρατσισμο και bullying φοβασαι γιατι παλι δεν ξερεις που θα μπλεξεις, υποπτεύεσαι ενδο οικογενειακή βία παλι δεν παρεμβαινεις γιατι παλι δεν ξερεις που θα μπλέξεις... Και πολλα πολλα ακομα... Αυτη ειναι η κοινωνια μας δυστυχώς...

Αυτά που περιγράφεις είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης διότι κινδυνεύει άμεσα η σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου. Πολλές φορές και η ζωή του.
Απο το κέρατο δεν κινδυνεύει η κοπέλα ώστε να απαιτείται άμεση επέμβαση.. Αντιθέτως, η μόνη που θα κινδυνέψει είναι εκείνη που θα τον «δώσει», προσπαθώντας ουσιαστικά να τον εκδικηθεί. Αν ήταν κολλητές ή φίλες θα ήταν διαδορετικη περίπτωση.

Σκέφτεσαι σωστά και από τη μια καλό θα ήταν να ξέρει τι συμβαίνει αλλά από την άλλη δεν ξέρεις τι κακό μπορεί να σου κάνει αυτός ή αυτή. Για μένα μη μπλέκεις σε τέτοιες ιστορίες, καλό είναι ο καθένας να ανοίγει τα μάτια μόνος του.

Να μιλήσεις στην κοπελα οπωσδήποτε.. Αυτο πρεπει να κανεις.. Δεν εχουν απλα μια σχέση.. Πανε να παντρευτούν κ να κανουν οικογένεια... Αν απο τωρα εκεινος ψαχνεται φαντάσου τι θα γινει αργότερα... Ειναι κρίμα για την κοπελα..εσυ μιλα της κ ας κανει εκεινη οτι νομιζει...

Καταλαβαινω οτι απο αισθημα αλληλεγγυης κ μονο οπως λες η πρωτη σκεψη καθε γυναικας σε αντιστοιχη περιπτωση θα ηταν να πει στην μελλουσα γυναικα του τυπου οτι ο αγαπημενος της ξενοκοιταει. Απο την αλλη, η καθε σχεση ειναι διαφορετικη κ ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικα πραγματα ως προτεραιοτητα στη σχεση του. Πχ μπορει εσυ να παντρευεσαι απο αγαπη κ να μην ανεχοσουν με τιποτα ο συντροφος σου να ξενοκοιταει, υπαρχουν ομως ανθρωποι που παντρευονται για να καλυψουν αλλες αναγκες τους, πχ οικονομικες, ψυχολογικες (θελουν απλα να χουν καποιον αλλα δεν τους νοιαζει σε τι βαθμο αυτος ο αλλος τις αγαπαει), μπορει να το κανουν γιατι αυτο θελει η οικογενεια τους κλπ.
Ακουσαμε για τοσες γυναικοκτονιες προσφατα, ολες αυτες οι γυναικες εμεναν με εναν ανθρωπο που τις κακοποιουσε. Δεν κρινω καμια απο αυτες, απλα εννοω οτι σιγουρα ειχαν λογους που εμεναν. Μπορει να εξαρτωνταν οικονομικα απο τον συντροφο τους, μπορει να φοβουνταν να φυγουν, μπορει να τους ενδιεφερε η εικονα που εχει η κοινωνια γι αυτες γι αυτο κ εμεναν με εναν φαινομενικα "πετυχημενο" αντρα. Κ μπορει να ηξεραν οτι αυτος ο αντρας δεν τις αγαπαει ή ξενοκοιταει, αλλα μπορει να θεωρουσαν οτι το να χωρισουν θα το εκλαβει ο περιγυρος τους ως αποτυχια κ να μην ηθελαν να βγαλουν τετοια εικονα προς τα εξω. Κοινως μπορει να τους ενδιεφερε πιο πολυ το να δειχνουν προς τα εξω οτι εχουν μια ευτυχισμενη σχεση παρα το να εχουν οντως μια ευτυχισμενη σχεση. Δεν ξερεις ο καθενας τι εχει στο μυαλο του. Κ αναλογα με τα βιωματα σου κλπ δινεις περισσοτερη εμφαση σε αλλα πραγματα.
Εννοω λοιπον οτι η κοπελα μπορει να ξερει ηδη οτι ο συντροφος της ξενοκοιταει κ να μην την απασχολει, γιατι μπορει να τη νοιαζει πιο πολυ κατι αλλο, πχ το να κανει τη μαμα της χαρουμενη με το γαμο. Μπορει στην τελικη να αρχισαν να εχουν προβληματα αφου ειχε κανονιστει ο γαμος αλλα να μην ηθελαν να τον ακυρωσουν οποτε απλα συνεχιζουν να ειναι φαινομενικα μαζι αλλα εχουν τις ξεχωριστες ζωες τους. Γι αυτο σου λεω, μπορει εσυ να θεωρεις οτι η κοπελα ειναι θυμα της υποθεσης, δεν ξερεις ομως αν ειναι οντως ετσι. Εχω ακουσει πολλα. Κανεις δεν ξερει τι συμβαινει αναμεσα σε ενα ζευγαρι. Οποτε εσυ λεγοντας της οτι ο συντροφος της ξενοκοιταει δεν θα πετυχεις κατι. Ναι, ξερω τι σκεφτεσαι, οτι ειναι χρεος σου κ οτι θα νιωθεις τυψεις, αλλα στην τελικη ο μονος που θα επρεπε να νιωθει τυψεις ειναι ο τυπος. Μην το υπεραναλυεις μεσα σου, δεν εισαι εσυ υπευθυνη να φτιαχνεις τις ζωες των αλλων.

Συμφωνώ απόλυτα. Εξομολογούμενη, ας ανοίξει μόνη της τα μάτια της. Στην τελική, ακόμα και να της τα δείξεις τα μηνύματα, εκείνη μπορεί να πιστέψει ότι είναι πλαστά και, συν τοις άλλοις, να σου δημιουργήσει προβλήματα ο δικός της, όσο στην αγαπητικιά του θα ενσταλλάξει την ιδέα ότι "πήγε να μπει μια τρελή στη μέση" και να τους χωρίσει. Όταν εκβιάζεις μια κατάσταση (όπως αυτή εδώ της αφύπνισης της κοπέλας), όσο καλές προθέσεις κι αν έχεις, δυστυχώς σχεδόν πάντα γίνεται κόλαση για σένα. The road to hell (for you) is paved with good intentions. Απομακρύνσου και μην κάνεις τίποτα στη δεδομένη περίπτωση. Όπως είπε και η Zhara, η κοπέλα δεν είναι απαραίτητα το θύμα εδώ. Οπότε, στην προσπάθειά σου να τη σώσεις, κοίτα μην καταλήξεις πραγματικό θύμα εσύ.

Το σωστό θα ήταν να δείξεις στην κοπέλα τα μνμ για να ξέρει ποιόν θα παντρευτεί.
Κρίμα να μπλέξει με τέτοιον άνθρωπο, ειδικά αν κάνουν και παιδί μελλοντικά.

Bρες τρόπο να φτάσουν τα μηνύματα στα χέρια της. Θα την προφυλάξεις από πολλά προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει να ξέρει την αλήθεια και ας αποφασίσει μετά μόνη της.

Υπάρχει, βέβαια, ο τρόπος να τα στείλει ανώνυμα στην κοπέλα (π.χ. από ψεύτικο προφίλ στα social media) και προκαταβολικά να μπλοκάρει και τον άλλον από παντού, γιατί άπαξ και του τα δείξει η κοπέλα, αυτός θα καταλάβει από ποια είναι και θ' αρχίσει να την ενοχλεί εδώ τη φίλη μας. Ή μπορεί να ακολουθήσει άλλη στρατηγική: και καλά στο άσχετο βρίσκει την πρώην συμμαθήτριά της (ίσως υπό το πρόσχημα κάποιου reunion που ντεμέκ σκέφτεται η εξομολογούμενη να οργανώσει), την προσεγγίζει και της δείχνει τα μηνύματα από κοντά, για να μην έχει εκείνη κανένα αποδεικτικό στα χέρια της που θα μπορούσε να δείξει στον δικό της και να εκθέσει εδώ την παραλήπτρια. Ερώτηση: αξίζει; Άντε και την πετάει τη βόμβα στο ζευγάρι η εξομολογούμενη. Αν η άλλη δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, μια χαρά gaslighting μπορεί να δεχτεί, αφού ο άλλος θα της τα φέρει αλλιώς. Αν ο άλλος είναι αδιόρθωτος, κάποια στιγμή θα το αντιληφθεί η κοπέλα και θα πάρει τα μέτρα της (αν τα πάρει). Δεν μπορεί να καταστεί η εξομολογούμενη υπεύθυνη για τις ζωές των άλλων συν ενός ενδεχόμενου μελλοντικού παιδιού...

Αν η άλλη δεν θέλει να δει ή δεν την βολεύει να δει την πραγματικότητα, είναι δικό της πρόβλημα. Πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί κάποια μέρα να ξυπνήσει.

@Chase Meridian

Το ανώνυμο που αναφέρεις μου ακούγεται πιο ασφαλές πάντως. Από κει και πέρα ποιός ξέρει τι είδους σχέση έχει το ζευγάρι και αν η κοπέλα είναι ίδια με αυτόν από θέμα συμπεριφοράς.
Στην τελική κάτι φορές πας να κάνεις ένα καλό και σου γυρνάει μπούμεραγκ. Ας τα ζυγίσει λοιπόν και να αποφασίσει.
Πάντως αν ήταν φίλη/γνωστής της, με την μια θα τον έδινε, εκεί δεν χωράει σκέψη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon