ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.10.2022 | 20:30

.........

Με τον Μ γνωριστηκαμε μεσω τιντερ και εχουμε βγει αρκετες φορες. Ειχαμε χαθει για καποιο καιρο κ προσφατα ξαναεπικοινωνησε μαζι μου κ μου ειπε οτι θελει να με δει. Κανονιζουμε λοιπον μερα κ ωρα κ τη μερα του ραντεβου του στελνω για να επιβεβαιωσω το που θα βρεθουμε. Εκεινος μου απανταει 3(!) ωρες αργοτερα οτι εχει τρεξιματα επειδη μετακομιζει και οτι καλυτερα να βρεθουμε αλλη μερα. Φυσικα αν εγω δεν ειχα στειλει, δεν θα με ειχε ενημερωσει ποτε. Σταματησα να επικοινωνω μαζι του γιατι με ξενερωσε η συμπεριφορα του μεχρι που μια μερα συναντιομαστε τυχαια στο δρομο κ μου λεει να κανονισουμε να βρεθουμε. Εγω θες επειδη δεν παιζοταν κατι με καποιον αλλο εκεινο τον καιρο, θες επειδη εχω κ καποιες αναγκες ως γυναικα λεω αντε, θα του δωσω αλλη μια ευκαιρια. Βεβαια, επειδη τον εχω στο ινσταγκραμ ειχα δει να ανεβαζει κατι στορις με μια κοπελα οποτε τον ρωτησα αν εχει σχεση. Μου ειπε οτι βγαινει με μια κοπελα αλλα δεν ειναι επισημα μαζι οποτε εφοσον δεν ειχε σχεση δεν θεωρησα οτι θα ηταν κακο να βρεθουμε (εφοσον κ κεινος ηθελε). Κανονιζουμε παλι να βρεθουμε. Παλι τη μερα του ραντεβου στελνω μηνυμα για να δω αν ισχυει κ εκεινος με παιρνει τηλεφωνο κ μου λεει οτι εχει πολλη δουλεια κ οτι θα τελειωσει αργα οποτε θα κανονισουμε να βρεθουμε αλλη μερα. Δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω πως ενας ανθρωπος μπορει να ειναι τοσο inconsiderate (συγγνωμη δεν μου ρχεται η ελληνικη μεταφραση αυτης της λεξης, "μαλακας" θα μπορουσα να το μεταφρασω) ωστε να συμφωνει να βρεθει μαζι σου κ να μη σε ενημερωνει οταν κατι στο προγραμμα του αλλαξει κ δεν μπορει τελικα να σε δει. Δεν εχει καμια σημασια αν ο αλλος ειναι ο συντροφος σου, η ο φιλος σου ή απλα ενα φλερτ. Το να σεβεσαι τους γυρω σου κ το χρονο τους ειναι υποχρεωση σου ασχετα με το τι σχεση εχεις με καποιον. Αν δεν ξερεις να φερεσαι με την ελαχιστη ευγενεια που θα επρεπε να σε διακατεχει ως ανθρωπο τοτε να πας να ζησεις στη ζουγκλα. Εννοειται πως δεν προκειται να ξανααπαντησω σε μηνυμα του ουτε φυσικα να βρεθω μαζι του κ βασικα νιωθω κ πολυ ηλιθια που εδωσα δευτερη ευκαιρια γιατι ξεκαθαρα δεν την αξιζε. Μακαρι να υπηρχε μια εφαρμογη οπου να ειχαμε ολοι τη δυνατοτητα να αφηνουμε κριτικες σε αντρες/γυναικες που εχουμε γνωρισει ωστε να ξερουν κ οι αλλοι τι να περιμενουν. Να σας πω την αληθεια δεν μ αρεσει να γινομαι εκδικητικη, αλλα με τρωει λιγο το να του κανω το ιδιο που μου εκανε. Οχι τιποτα αλλο, για να δει ποσο ενοχλητικο ειναι το να εχεις κανονισει κατι κ ο αλλος να στο ακυρωνει τελευταια στιγμη. Θα το εψηνα δηλαδη να κανονισω μαζι του αλλη μερα κ οταν θα μου στειλει για να επιβεβαιωσει το ραντεβου εγω να πω οτι εχω κανονισει κατι αλλο κ οτι δεν μπορω. Δεν ξερω, ποια θεωρειτε οτι πρεπει να ειναι η σταση μας απεναντι σε τετοιους ανθρωπους? Ναι οκ, η αδιαφορια ειναι η καλυτερη λυση, αλλα δεν πρεπει να παρουν κ ενα μαθημα?
7
 
 
 
 
σχόλια

Καντου ένα unfollow για να μην σε επηρεάζει και μην ξανά ασχοληθείς. Το ότι έχει κοπελα θα έπρεπε να σε νοιάζει γιατί δειχνει ένα σοβαρό μειονέκτημα του χαρακτήρα του και με έναν τέτοιο άνθρωπο θα γινόσουν δυστυχισμένη.

Κι όλο αυτό για να πάρεις εκδίκηση που σου χάλασε το πρόγραμμα; Έτσι κι αλλιώς, ο άλλος δεν ψήνεται, τον βλέπεις. Αν κανονίζατε και του το ακύρωνες εσύ, έστω και τελευταία στιγμή, εκείνος ήδη ήταν σε φάση "να κι αν βγούμε, να κι αν δεν βγούμε," άρα πάλι εσύ θα ήσουν αυτή που θα ξόδευε χρόνο κι ενέργεια και θα έσκαγες, οπότε ποιον εκδικείσαι; Απ' ότι κατάλαβα με τα λίγα που ανέφερες, ο άλλος τα έχει μπλέξει με την κοπέλα που είδες στη φωτό, αλλά είτε εκείνη τον έχει στο αβέβαιο ή μπορεί να είναι μια χαρά η κοπέλα μαζί του και απλώς αυτός με το μυαλό του να βάζει διάφορα για να δικαιολογήσει τον εαυτό του που παίζει το μάτι του. Όπως κι αν έχει, σε βάζει εσένα stand-by για να τεστάρει κιόλας αν περνάει η μπογιά του. Οπότε, αγαπητή, όχι, ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα πάρει το μάθημά του. Τέτοια εμμονή με το "να πάρουν το μάθημά τους κάτι τέτοιοι" καλλιεργούν οι μανιακοί, γι' αυτό μην τρελαίνεσαι και μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου. (Ενημερωτικά, υπήρχε κάποτε ένα site, το Don't Date Him Girl, όπου γυναίκες άφηναν προειδοποιήσεις κυρίως για απατεώνες και άπιστους συντρόφους. Ωστόσο, πολλές "ιστορίες" γράφονταν εκδικητικά. Φαντάσου να υπήρχε κάτι αντίστοιχο με στόχο γυναίκες και κάποιος ν' άφηνε για σένα ψευδείς ιστορίες δημοσίως απλά και μόνο επειδή δεν ανταποκρίθηκες στο φλερτ του.) Καλά έκανες κι έδωσες μια-δυο ευκαιρίες, αναδρομικά σου φαίνεται ότι ήταν κακή ιδέα (το λεγόμενο hindsight bias), αλλά τότε διέθετες περιορισμένες πληροφορίες (συν συγκεκριμένες ανάγκες), οπότε εντάξει ήσουν. Χαλάρωσε, δεν σε πήραν τα χρόνια περιμένοντάς τον ούτε είχες ακυρώσει σύνοδο κορυφής προκειμένου να κανονίσεις μαζί του. Του εύχεσαι νοερά ό,τι καλύτερο και πας γι' άλλα.

Δεν ειναι οτι με ενοιαξε που δε βγηκαμε, με πειραξε η συμπεριφορα, το οτι δεν ενημερωσε.
Ξερεις τι? Οχι δεν ειχα ακυρωσει συνοδο κορυφης αλλα ο χρονος μου κ ο χρόνος του καθενος ειναι πολυτιμος κ μου τη δινει να τον σπαταλαω ετσι σε ασυναισθητους ανθρωπους που κανονιζουν μαζι σου κ δεν νοιαζονται καν. Δηλαδη κ ραντεβου με γιατρο να κλεισω, αν δεν μπορω να παω τελικα θα παρω να το ακυρωσω, δεν θα τους αφησω να περιμενουν. Ειναι θεμα ευγενειας κ σεβασμου στον χρονο του αλλου. Γιατι να εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε λογικο το οτι επειδη καποιος δεν ψηνεται, θα φερεται κ ετσι? Δικαιωμα σου να μην ψηνεσαι, κανενα προβλημα, αλλα μην κανονιζεις αν δεν εισαι διατεθειμενος να δεσμευτεις σ αυτο που κανονιζεις.

"αλλα με τρωει λιγο το να του κανω το ιδιο που μου εκανε. Οχι τιποτα αλλο, για να δει ποσο ενοχλητικο ειναι το να εχεις κανονισει κατι κ ο αλλος να στο ακυρωνει τελευταια στιγμη. Θα το εψηνα δηλαδη να κανονισω μαζι του αλλη μερα κ οταν θα μου στειλει για να επιβεβαιωσει το ραντεβου εγω να πω οτι εχω κανονισει κατι αλλο κ οτι δεν μπορω" 1. δεν θ πάρει πρεφα, οι αμοιβαδες δεν έχουν τ βασικά όργανα αντίληψης 2. ΟΧΙ ΔΕ Θ Τ ΚΑΝΕΙΣ : σιγά μ δώσεις σημασία στ ακοινωνητο μικρόβιο

Δεν είσαι προτεραιότητά του, ούτε και πρόκειται να γίνεις. Όποιος θέλει, θα βρει και τον χρόνο και τον τρόπο. Σου έδωσε εξαρχής ένα μεγάλο red flag: βλέπεις ότι βγαίνει παράλληλα με μια κοπέλα. Επίσημο ξε-επίσημο, δεν αναιρεί το γεγονός πως και εσύ και η άλλη κοπέλα είστε ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Ο τυπάς βάζει πάνω από όλα την παρτάρα του και την καλοπέρασή του. Μην περιμένεις προκοπή από τέτοια άτομα. Και επειδή έχω ζήσει την ίδια ακριβώς κατάσταση, με άσχημη κατάληξη, το μόνο που έχω να σου πω είναι φύγε όσο προλαβαίνεις. Χάνεις χρόνο και ενέργεια που θα μπορούσες να διαθέσεις σε ένα άτομο που αξίζει πραγματικά.

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι ουτε κ γω ειμαι σε φαση για κατι σοβαρο οποτε δεν με νοιαζει αν βγαινει κ με αλλη, δηλαδη δεν με νοιαζει αν δεν υπαρχει αποκλειστικοτητα. Κ γενικα δεν με πειραξε που δεν βρεθηκαμε. Με πειραξε το οτι κανονισαμε ποτε θα βρεθουμε κ οταν ηρθε η ταδε μερα κ ο ιδιος για τον οποιονδήποτε λογο δεν ηθελε να με δει/δεν ειχε χρονο/βαριοταν, δεν μπηκε καν στον κοπο να με ενημερωσει, αλλα επρεπε εγω να στειλω για να μου πει οτι δεν μπορει. Αν δεν ειχα στειλει, δεν θα μαθαινα ποτε οτι δεν θα βρεθουμε. Με ενοχλει το οτι καποιος δεν μπαινει στη θεση σου για να νιωσει πως μπορει να σε επηρεασει η συμπεριφορα του. Με ενοχλει η ελλειψη ενσυναισθησης.

Scroll to top icon