ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.12.2022 | 19:47

Χωρίς δουλειά

Δεν έχω δουλειά και με έχει πάρει από κάτω επειδή χωρίς χρήματα έχεις ουσιαστικά ανύπαρκτη κοινωνική/ερωτική ζωή και απλά επιβιώνεις. Προσπαθώ να βρω δουλειά εδώ και αρκετό διάστημα αλλά η ανεργία το κάνει δύσκολο αυτό...
17
 
 
 
 
σχόλια

Συνέχισε την προσπάθεια. Θέλει επιμονή και πολλή υπομονή. Παράλληλα κάνε κάποιο άθλημα (το αγαπημένο μου: περπάτημα δωρεάν και μπορείς σχεδόν παντού) για να σε βοηθήσει να έχεις μια καλή διάθεση που χρειάζεται, ειδικά εφόσον χρειάζεται και υπομονή και επιμονή για την εύρεση εργασίας.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Αγαπη μου, κι εμείς που εργαζόμαστε ψίχουλα βγάζουμε ίσα ίσα για να επιβιωνουμε.μην νομίζεις ότι θα δεις τεράστια αλλαγή στη ζωή σου με την εύρεση εργασίας, όλοι για δούλους ψάχνουμε.

Εύχομαι σύντομα να βρεις κάποια δουλειά και να πάρει τα πάνω της και η ψυχολογία σου.
Κατά τα άλλα, ετοιμάζομαι με αυτό μου το σχόλιο να με ρίξετε στην πυρά, αλλά το συσχετισμό των χρημάτων με την κοινωνική/ερωτική ζωή, δεν τον καταλαβαίνω. Μπορείς να είσαι πλούσιος και να μην έχεις κανέναν και μπορείς να είσαι φτωχός και άνεργος και να έχεις φίλους και σύντροφο. Ότι η κακή οικονομική κατάσταση μπορεί να σε περιορίσει, το δέχομαι. Αλλά να σου στερήσει φίλους ή/και σύντροφο, όχι. Εκτός κι αν υπάρχουν άλλα κίνητρα και στους φίλους και στον/ην σύντροφο, το οποίο είναι άλλο θέμα πάλι.

@Nefeligeretis

Στην πυρά δεν θα σε ρίξω, αυτό που λες δεν είναι απίθανο, αλλά θεωρώ είναι η εξαίρεση, ειδικά για το θέμα συντρόφου. Διότι η φιλία δεν απαιτεί ντε και καλά χρήματα. Άσε που τους φίλους σου τους ξέρεις κάμποσα χρόνια.
Όμως αν δεν υπάρχει σάλιο, δεν μπορείς να κοινωνικοππιηθείς τόσο, να μετακινηθείς, γενικά δεν μπορείς να υποστηρίξεις (οικονομικά) μια σχέση.
Σαφώς αναφέρομαι στο ανδρικό φύλο κυρίως μιας που το οικονομικό έχει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα αυτό.
Σχετικά με τα κίνητρα που αναφέρεις ναι, ισχύει.
Για να μην αναφέρω την κακή ψυχολογία - και δικαιολογημένα - η οποία δε σε παρακινεί για τίποτα. Και όσο να'ναι άλλον αέρα/vibes βγάζει κάποιος που είναι normal/καλά οικονομικά και άλλον όταν είναι με χρέη/χάλια οικονομική κατάσταση.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις), θέλοντας και μη, εξωτερικεύουμε τον ψυχισμό μας στους άλλους.

@TheDude
Ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας, συμφωνώ απόλυτα. Αν δεν ξέρεις πως θα βγει ο μήνας, δε νομίζω να έχεις όρεξη να βγεις έξω και να αναζητήσεις σύντροφο. Βέβαια, αν είσαι χρόνια άνεργος, δε γίνεται να παραιτηθείς και από την υπόλοιπη ζωή σου. Το ότι ένας τομέας δεν πάει καλά, δε σημαίνει ότι πρέπει να συμπαρασύρονται και οι υπόλοιποι μαζί του. Θεωρητικά πάντα, γιατί πρακτικά είναι δύσκολο να το τηρήσεις αυτό.
Τώρα, διαφωνώ σ'αυτό που λες για τους φίλους. Νομίζω ότι είναι εκείνοι που σε πρώτη φάση και θα σε στηρίξουν και θα σε κεράσουν σε μια έξοδο αν δεν έχεις και θα τους κάνεις και μια τράκα, αλλά μακροπρόθεσμα θα καταλήξεις να είσαι ο μίζερος που δεν έχει μία και δε θα σε καλούν πια. Γιατί όσο να'ναι οι φίλοι θέλουν μια στο τόσο καφεδάκια, ποτάκια και τζερτζελέ. Και αν δε μπορείς να ακολουθήσεις, στην καλύτερη να σε παίρνουν κανένα τηλέφωνο. Ο/η σύντροφος, απ'την άλλη, που υποτίθεται σε γουστάρει γι'αυτό που είσαι, δε νομίζω να έχει θέμα να τη βγάλει και για μήνες με στιγμιαίο καφέ στο σπίτι και φακές(τις αναφέρω επειδή σου αρέσουν χαχα) μέχρι να βρεις δουλειά και να μπορείς να προσφέρεις κάτι περισσότερο. Πάλι σε ένα θεωρητικό επίπεδο και αυτό. Σίγουρα μπορείς να πέσεις στην τύπισσα που θα σου πει: omg εγώ μας είχα φανταστεί να πίνουμε κάθε σκ μπελβε στο Baraoda ή στο Shark(για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας) και τώρα πια δε μου κάνεις.

@Nefeligeretis

Θεωρω ότι και να μην μπορείς να ακολουθήσεις τους φίλους σε εξόδους κλπ (εφόσον σας αρέσουν τέτοια πράγματα), ναι μεν ίσως περιοριστείς στα τηλ, αλλά δεν θα ξεκόψετε εντελώς, ειδικά αν υπάρχει πραγματική φιλία.
Από την άλλη, μια γκόμενα πχ που γνώρισες πρόσφατα παίζει να ξενερώσει εξαρχής και θα σου δώσει άκυρο αν δεν έχεις ούτε λεφτά για τσίχλες που λέει ο λόγος.
Αν όμως είσαι ήδη σε σωστή σχέση με κάποια κοπέλα και για κάποια περίοδο μείνεις άνεργος πχ, θα δείξει κατανόηση και υποστήριξη μέχρι να σταθείς στα πόδια σου πάλι.
Τώρα βέβαια είναι και σε τι άτομο θα πέσεις και πως θα κλικάρετε. Και στην φιλία αλλά και στον έρωτα.

Υ.Γ. Όποια θέλει κάθε Σ/Κ μόστρα και μπέλβε (ότι και αν είναι αυτό) είναι για κλάματα και εύχομαι να μην φάει μελομακάρονα φέτος.
λολ

@TheDude
Συμφωνώ με όλα, αλλά το Υ.Γ. σου δεν ήταν αρκετά εκδικητικό κατά τη γνώμη μου. Όποια θέλει μόνο μόστρα και μπέλβε κάθε Σ/Κ μελομακάρονο να τρώει, κυτταρίτιδα να της γίνεται λολ

@τυχαίος περαστικός
10.12.2022 | 04:06
27 φορές μόνοι μας ή με παρέα; Το πρώτο ευκολάκι, για το δεύτερο έχω τις αμφιβολίες μου χαχαχα
Και μιας και είμαστε παρεάκι εδώ, θα σου πω ότι και το σεξ είναι υπερεκτιμημένο, εκτός από τον έρωτα. Παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχω δεχτεί κατά το παρελθόν(και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω, δεν είναι δα και καμιά τέχνη), πάλι στις 27 φορές χωρίς παρέα έχω καταλήξει, οπότε ούτε αυτό φαίνεται να είναι το κλειδί για να μακροημερεύσει μια σχέση.

@τυχαίος περαστικός
Νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό και με βάση το άλλο σχόλιο που λέει ότι και δουλειά να έχεις, δε φτάνουν για τίποτα, πώς μπορείς να έχεις ελεύθερο πνεύμα; Οπότε δεν "κατηγορώ" και την άλλη πλευρά. Όταν είσαι εξαρτημένος/η από κάτι, εν προκειμένω από τα χρήματα, πώς να "ανθίσει" η ελεύθερη σκέψη και να δεις τα πράγματα αλλιώς; Έχουν γίνει πειράματα σε χώρες, όπου χορηγούνταν για κάποιο διάστημα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα και αυτό έφερε σημαντικές αλλαγές και στην καταναλωτική τους συμπεριφορά και στον τρόπο που σκέφτονταν.

Στην ίδια φάση με εσένα και τις ίδιες σκέψεις έκανα και εγώ για καιρό ,πριν καιρο. Βρήκα εντέλει εργασία και μάντεψε. Είναι τόσα λίγα τα λεφτά που δε φτάνουν για τίποτα. Κάτι γίνεται λάθος παιδιά. Δεν ξέρω.

Το λαθος little goat είναι πως ενώ ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους για τόσα και τόσα άσχετα, για τις συνθήκες ζωής που όλο και χειροτερευουν δεν κουνιέται φύλλο.
Και ξέρεις γιατί εικάζω πως συμβαίνει αυτό; Γιατί υπάρχει ακόμα πολύ μα πολύ λίπος. Στοιχειώδη ιστορία να γνωρίζει κανείς, ο άνθρωπος μόνο άμα χάσει κυριολεκτικά τα πάντα, ξεσηκωνεται και διεκδικεί τα αυτονόητα.
Εμένα η απορία μου όμως είναι άλλη. Είναι τελικά τόσοι πολλοί αυτοί που διαθέτουν λίπος; Μάλλον ναι, γιατί όλη η φύση ησυχάζει. Όλοι γκρινιάζουμε μεταξύ μας, αλλά επί τοις ουσίας δεν κάνουμε κάτι.
Συμπεράσματικα λοιπόν, ας μη κλαιγομαστε γιατί για όλα αυτά που λουζομαστε μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς οι ίδιοι.

Little goat, για αρχή θα σου πρότεινα να μην πας να δουλέψεις για έναν μισθό πείνας. Θα το κάνεις όμως; προφανώς και όχι, γιατί τα έξοδα τρέχουν. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πολυδιάστατο, όσο έχουμε ένα οικόπεδακι από δω, ένα οικόπεδακι από εκεί, τζονταρει η μαμά, ο μπαμπάς, ο παππούς, ο προπάππους, επί του παρόντος βολευόμαστε αν όχι όλοι, οι περισσότεροι.
Εκεί είναι όμως η παγίδα. Ότι ο βολεμένος, δεν βλέπει λίγο παραπερα για να κατανοήσει πως σύντομα έρχεται και η δική του ώρα. Κοινώς ο καθένας κοιτάει το τομάρι του και όχι το γενικό καλό, τακτική που καλλιέργειται μέσω των κυβερνήσεων εδώ και χρόνια δια του διαιρεί και βασίλευε.
Αν κάποτε ξυπνήσουμε και συνειδητοποιησουμε, πως η μπόρα θα μας κτυπήσει όλους ανεξαιρέτως και υπάρξει σύμπνοια, τότε πολλά μπορούν γίνουν.
Μέχρι να συμβεί όμως αυτο(που μεταξύ μας, αμφιβάλλω πως θα συμβεί, γιατί οι Έλληνες είναι κοντοφθαλμος και υποτακτικος λαός) μη περιμένεις και πολλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon