ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.1.2023 | 22:36

Φοβάμαι γενικά

Φοβάμαι γενικα, ακόμα κι αν όλοι μου λένε ότι είναι για το καλό μου εγώ φοβάμαι πχ μια αλλαγή δουλειάς φοβάμαι μήπως και δεν τα καταφέρω, μια γνωριμία που ίσως εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω φοβάμαι μήπως πληγωθώ. Ανησυχώ και επηρεάζει και τη διάθεση μου.
3
 
 
 
 
σχόλια

Και εγώ φοβάμαι πολύ και καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που περιγράφεις, τον φόβο για το άγνωστο, ενώ στο γνώριμο ακόμα και αν πρόκειται για κάτι κακό, δεν περιλαμβάνει το στοιχείο της έκπληξης τους απροσδόκητου. Κάπως ξέρεις τι να περιμένεις. Επίσης, εμένα με φρικάρουν παροιμίες όπως "'οποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα" και φοβάμαι να κάνω αλλαγές ακόμα και αν είναι για κάτι ΞΕΚΑΘΑΡΑ καλύτερο από την τρέχουσα κατάστασή μου.
Όμως ο κόσμος ΄όλος, προχωράει μπροστά με τις αλλαγές. Με αλλαγές έγιναν ανακαλύψεις, επειδή κάποιος επιχείρησε να κάνει τα πράγματα διαφορετικά και να πει και να δοκιμάσει κάτι νεό. Φαντάσου κάποιον, να παραμένει σε μια κακοποιητική σχέση, επειδή φοβάται το άγνωστο που τον περιμένει. Και απλά να παραμένει. Το άγνωστο, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, θα είναι καλύτερο απ'την κακοποιητική σχέση.
Οπότε, ίσως να μετριάσεις τον φόβο πχ οτι δεν θα τα καταφέρεις σε μια νέα δουλειά, γιατί μπορεί να πας πάρα πολύ καλά στην νεά δουλειά, πιο καλά απ'οσο φαντάζεσαι. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάνε όλα καλά.
Επίσης, εμένα με βοηθάει το να σκεφτώ το χειρότερο σενάριο: δεν θα πάει καλά η αλλαγή, θα φάω τα μούτρα μου, θα πληγωθώ, και να σκεφτώ τι θα κάνω τότε. Με λεπτομέρειες, τι ενέργεις θα κάνω, σε ποιους θα στραφώ για υποστήριξη κτλ κτλ. Έτσι προχωράω στις αλλαγές και ξέρω οτι αν έρθει η καταστροφή, έχω ήδη σχέδιο δράσης.
Η ζωή ειναι πεπερασμένη. Κρίμα δεν είναι να μην βιώνουμε πράγματα λόγω του φόβου των αλλαγών; Πάντα ζυγίζουμε τις επιλογές, παίρνουμε χρόνο να αποφασίσουμε με ηρεμία και προχωράμε.
Καλή τύχη :-) εύχομαι όλα να πάνε καλα

I feel you.. Feel the fear and do it anyway,λένε. Πίσω από έναν μεγάλο φόβο κρύβεται και μια μεγάλη επιθυμία. Αν δεν επιθυμούσες κάτι τόσο πολύ (πχ μία σχέση ) δεν θα ανησυχούσες και τόσο μην το χάσεις, ίσως .

Scroll to top icon