ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.3.2023 | 19:09

Θεοποίηση

Έχουμε την τάση όντας ερωτευμένοι, να εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις, να αγνοούμε τα res flags, να μην αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά τα ελαττώματα στον χαρακτήρα του άλλου, να τον θεωρούμε ως την καλύτερη επιλογή που έχουμε για σύντροφο. Συνήθως αυτό γίνεται όταν φάμε το κόλλημά μας και δύσκολα μετά σταματάμε να πετάμε στα συννεφάκια και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ως έχειν. Όταν κάποτε συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια (οτί βιαστήκαμε να κάνουμε κάποιον το Α και το Ω της ζωής μας, βιαστήκαμε να του δώσουμε τα κλειδιά της καρδιάς μας) στεναχωριόμαστε λες και ο άλλος έχει μερίδιο στην ευθύνη όταν εμείς και μόνο εμείς το κάναμε αυτό πράξη. Μήπως τελικά αγαπάμε αυτό που θέλουμε απελπισμένα να αγαπήσουμε και τα προκαλούμε ακούσια στον εαυτό μας είτε εξαιτίας του φόβου της μοναξιάς είτε εξαιτίας της ανάγκης μας να είμαστε με κάποιον, είτε επειδή βαριόμαστε κάθε φορά να ψάχνουμε από την αρχή κάποιον/α να έχουμε στη ζωή μας και δε θέλουμε συνέχεια να ξεκινάμε από το μηδέν; ..
2
 
 
 
 
σχόλια

Ξεκάθαρα αυτό κάνουμε. Ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει ό,τι βλακεία υπάρχει για να πάρει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο , δεν θα χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ; Το θέμα είναι στην ποιότητα. Με την καλής ποιότητας έρωτα (καλές σχέσεις ) αναπτύσσεσαι και λάμπεις .Με την κακή (τοξικές σχέσεις) μαραίνεσαι..όπως και με το φαι καλής και κακής ποιότητας.

Το θέμα είναι να βρείς την ισσοροπία ανάμεσα στην απόλαυση των θετικών πτυχών μιας σχέσης και να έχεις επίγνωση τυχόν αρνητικών ή ανθυγιεινών δυναμικών που μπορεί να υπάρξουν σε αυτή. Είναι σημαντικό να έχουμε μια βαθιά ουσιαστική αγάπη για κάποιον που θέλουμε "απεγνωσμένα" να αγαπήσουμε όπως λέει ο εξομολογούμενος αλλά να το κάνουμε για τους σωστούς λόγους τους οποίους περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από το κυνήγι της ντοπαμίνης στο οποίο πολύ σωστά έθεσες, αλλά και το γευστικό ανθυγιεινό φαΐ προκαλεί την απελευθέρωση της και δημιουργεί το ίδιο συναίσθημα, ίσως λιγούρα. Είναι στη κρίση του καθενός και στις εμπειρίες του τελικά.

Scroll to top icon