ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.3.2023 | 09:01

Μπερδεμα

Είμαστε μαζί 1,5 χρόνο σχεδιάζουμε να βρούμε ένα σπίτι να μείνουμε μαζί προς το παρόν μένουμε μαζί στο σπίτι με τους δικούς του. Στους δικούς μου πηγαίνω μόνο τις Κυριακές. Γενικά έφυγα απότομα από το σπίτι μου και τώρα θέλω να γυρίσω πάλι πίσω στους γονείς μου. Λεω τα θέλω μου στον φίλο μου αλλά δεν δείχνει να καταλαβαίνει και οι αντιδράσεις του με τρομάζουν γιατί γίνεται πολύ απότομος και φωνάζει.
5
 
 
 
 
σχόλια

Για να θες να γυρίσεις στους δικούς σου, τότε κάποιος σοβαρός λόγος θα συντρέχει. Ένα είναι σίγουρο: η έλλειψη του αισθήματος σιγουριάς σου για τη συμβίωση με το σύντροφό σου. Ίσως διαισθητικά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι κατάλληλος για να συζήσετε μόνοι σας, και μία ένδειξη είναι ότι σου βάζει τις φωνές όταν προσπαθείς να συζητήσεις μια πιθανή σου επιλογή μαζί του. Αν εκείνος δεν σκάβει λίγο παραπάνω για να καταλάβει την ανάγκη σου να τρενάρετε τη συμβίωση και αντ' αυτού φέρεται σαν παιδάκι που δεν του έκαναν το χατίρι, τότε πολύ φοβάμαι ότι η συνέχεια της σχέσης σας θα είναι προβληματική. Αν δεν θέλεις να δημιουργηθεί μεταξύ σας μια κατάσταση όπου εσύ ήρεμα εκφράζεις τις ανάγκες σου, ο άλλος φωνάζει και εσύ κάνεις πίσω και καταπιέζεσαι, τότε οφείλεις αρχικά να του μιλήσεις και να του το πεις αυτό. Αν η κουβέντα δεν λύσει τίποτα και ο άλλος συνεχίζει να μην ελέγχει τις αντιδράσεις του, τότε καλύτερα γύρνα στους γονείς σου τώρα που δεν επένδυσες σε μετακόμιση και ενοίκιο μαζί του, παρά να περάσεις απ' όλα αυτά και μετά να σου είναι πιο δύσκολο να λήξεις τη σχέση.

RED FLAGS!
Αφού σκοπεύετε να ενοικιάσετε σπίτι γιατί πήγες να μείνεις στους δικούς του; νιώθεις άνετα με αυτό; Μάλλον όχι για να θες να γυρίσεις τρέχοντας στους δικούς σου. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να μείνετε όπως ήσασταν και να μείνετε μαζί μόνο τη στιγμη που θα ενοικιάσετε.
Το red flag είναι αυτό που λες στο τέλος. Ότι λες πώς νιώθεις σε έναν άνθρωπο με τον οποίο αποφάσισες να μείνεις μαζί και αυτός όχι απλά δε σε καταλαβαίνει αλλά σου φωνάζει και γίνεται απότομος. ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ Red flag! Γιατί αν με τον άνθρωπό σου δε μπορείς να επικοινωνήσεις τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου μήπως και θυμώσει και φωνάξει σημαίνει ότι δε θα μπορείς να είσαι ΕΣΥ στη σχέση σου. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ είναι πολύ σημαντικό αυτό!

Άντε καλά ας πούμε ότι ο δικός σου είναι κάτι που δε μπορώ να αναφέρω γιατί θα με κόψει το ΕΣΡ. Αλλά ότι μένετε μαζί με τους γονείς του και αντί να τον πετάξουν έξω από το σπίτι από την πρώτη φορά που τόλμησε να υψώσει τον τόνο της φωνής του μέχρι να συνέλθει, αυτοί δεν επεμβαίνουν καν φανερώνει ότι πρόκειται για μια προβληματική οικογένεια γενικότερα.
Γύρνα στους δικούς σου και φρόντισε να απαλλαγείς από εκείνον το συντομότερο, γιατί η συγκατοίκηση μόνο θα χειροτερέψει τα πράγματα. Αν τολμάει να φέρεται έτσι με τους γονείς του στο ίδιο σπίτι, σκέψου για τι είναι ικανός πίσω από κλειστές πόρτες που κανείς δε θα μπορεί να επέμβει.

@τυχαίος περαστικός
10.3.2023 | 10:31
Η ανατροφή διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας στην ενήλικη ζωή, αλλά κάθε ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να αποτινάξει από πάνω του συμπεριφορές που "διδάχτηκε" και δε συμβαδίζουν με τις αξίες που εκείνος διαμόρφωσε στην πορεία. Το ότι μπορεί πχ. να δέχτηκε κάποιος/α βία στην παιδική του/της ηλικία, δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα την αναπαράγει στο/η σύντροφο ή/και στο παιδί του/της. Μέχρι ένα σημείο κάποια πράγματα μπορούν να αποδοθούν στην ανατροφή, αλλά από'κει και έπειτα είναι και οι δικές μας επιλογές και η προσωπική εξέλιξη που παίζουν ρόλο.
Όσον αφορά στον πατέρα που αναφέρεσαι με το "λεβέντη" γιο που "βοηθούσε" όλο τον κόσμο- αν εννοούμε τον ίδιο- νομίζω ότι εκπροσωπεί απλώς επάξια το μέσο πατέρα της ορθόδοξης ελληνικής πατριαρχικής οικογένειας, η οποία μεγαλώνει άντρες "λεβέντες", μισογύνηδες, ανάξιους να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη- ακόμα και όταν κληθούν- αφού έχουν μάθει η μανούλα να τους πλένει μέχρι τα 40 τα εσώρουχα και ο μπαμπάς να τους χαρτζιλικώνει για να βγουν με την κοπελιά. Έτσι, διόλου τυχαία όταν συμβεί κάτι σοβαρό, κανείς δε φταίει γιατί κανείς(και αυτό αφορά σε άντρες και γυναίκες) δεν έχει διδαχτεί να βγαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Scroll to top icon