ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.3.2023 | 00:26

Ghosting μετά από 7 χρόνια

Η κολλητή, αδελφική όπως ένιωθα, φίλη των φοιτητικών μου χρόνων, μόλις πήραμε το πτυχίο μας άρχισε να αραιώνει όλο και πιο πολύ... Μέχρι που μια ωραία μέρα δεν απάντησε ποτέ ξανά, χωρίς να καταλάβω γιατί. Τότε το πήρα πολύ κατάκαρδα. Το περίμενα ότι ίσως απομακρυνόμασταν αλλά το να μην μου ξαναμιλήσει ποτέ, γιατί; Ενώ ήμασταν τόσο κοντά, γιατί; Μόνο σενάρια μπορώ να εικάσω, αλλά τίποτα ξεκάθαρο. Πρόσφατα με πληροφόρησαν ότι πλέον ζει και εργάζεται στην ίδια πόλη με εμένα (είχα μείνει στο ότι είχε μετακομίσει). Βρήκα το κουράγιο και αναζήτησα την ιστοσελίδα της (εμφανίζεται ως ψυχοθεραπεύτρια), και με έπιασε στενοχώρια και απορία. Έχουν περάσει και πέντε χρόνια, αλλά απόψε ρωτάω: Γιατί babe? Οποιοδήποτε σχόλιο δεκτό και ευχαριστώ για την οπτική σας.
30
 
 
 
 
σχόλια

Λογικά ήθελε να ξεκόψει καιρό και το έκοψε μαχαίρι και απότομα. Κάποιοι το κάνουν αυτό δυστυχώς και προτιμούν να φύγουν εν μια νυκτί χωρίς καμία εξήγηση επειδή είναι δειλοί. That's why

Η συμπεριφορά μας (δικιάς μας και της άλλης πλευράς) τα ξεκινάει και τα σταματάει όλα. Περί δειλίας κλπ, κατάλαβα οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται (είτε γιατί από μικροί έτσι έμαθαν, είτε γιατί στην πορεία έμαθαν έτσι να τους συμπεριφέρονται μέσα στις σχέσεις και το "βγάζουν" στους άλλους) είναι και αυτοί που παραπονιούνται και "φορτώνουν" αυτή τη συμπεριφορά στους άλλους. Εν ολίγοις, η κοπέλα δεν ένιωθε το ίδιο, εγώ αυτό καταλαβαίνω (όποιος ενδιαφέρεται το δείχνει και παίρνει την απόφαση να το πει). Κατά καιρούς εδώ μέσα είχαν γραφτεί διαφορά, άλλοι φοβόταν μη γίνουν (λες και γίνεσαι) ομοφυλόφιλοι, άλλοι όταν ήταν πιο νέοι κορόιδευαν ομοφυλόφιλους κα. Ο φόβος (κυριολεκτικά και μεταφορικά) έγκειται αλλού και όχι στις ερωτικές επιλογές. Τέλος πάντων, ο καθείς είναι ελεύθερος να πράττει σύμφωνα με τις αρχές του και τις αξίες που έχει περί ζωής. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο σκοπός της εξομολόγησης είναι καθαρά μήπως δω κάτι παραπάνω, μήπως καταλάβω με ποιο τρόπο η δική μου συμπεριφορά προκάλεσε το ghosting. Αν έχει σημασία, η φίλη μου ήξερε ότι στο παρελθόν είχα κάνει μία ομόφυλη σχέση.

Έχουν γίνει πολλοί αυτοί που το κάνουν. Είναι ανεξήγητο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό ξέχασε την. Αλλά αν ποτέ επιστρέψει, εξήγησέ της ότι η "πόρτα" έκλεισε για πάντα. Στους σκληρούς ανθρώπους οφείλουμε να είμαστε και εμείς σκληροί.

Φιλη θα πρεπει να το αποδεχτεις και μα μαθεις να ζεις με αυτο.
Καταλαβαινω τον πονο σου και τον πληγωμενο εγωϊσμο που αφηνει πισω της μια απορριψη.
Γιατι στην πραγματικοτητα σε απερριψαν.
Ομως ολα ξεπερνιουνται. Βρες ασχολιες και αντρα και θα την ξεχασεις.
Οι ανθρωποι εχουν γινει γαιδουρια και δεν φερονται σωστα.
Μου αρεσει που ειναι και ψυχοθεραπεύτρια..!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Έτσι είναι, μου άφησε μια πικρίλα αλλά ήταν και πολύ καλό μάθημα. Είναι και αυτό, εύχομαι πραγματικά να βοηθάει τους ανθρώπους. Ευτυχώς ο σύντροφός μου, που την έχει γνωρίσει και σχεδόν με είχε προειδοποιήσει ότι φέρεται κάπως, είναι χρόνια στο πλευρό και στην καρδιά μου!

Έλα ντε; Όσο το σκέφτομαι τόσο βρίσκω σημάδια που τότε ήμουν πολύ αφελής για να ερμηνεύσω. Ευχαριστώ πολύ για την χρήσιμη παρατήρηση.

Αφού είναι ψυχοθεραπευτρια,δεν κλείνεις ένα ραντεβού μαζί της να σου πει τη γνώμη της; 😛
Είναι άσχημο να εξαφανίζεσαι χωρίς μια εξήγηση με έναν άνθρωπο. Αλλά αν δεν ήθελε εξηγήσεις,δε βρίσκω κακό να κρατουσε μια επαφή έστω μηνυματικη. Για αυτό και μόνο τον τρόπο που βγήκε από τη ζωή σου δεν αξίζει καν να τη σκέφτεσαι. Σκέψου ότι μέχρι εκεί μπορούσε να δώσει και δεν είχε καν τα κοτσια να σε αντιμετωπίσει.

Χαχαχα, μα να σου πω το σκέφτηκα να επικοινωνήσω και να ζητήσω υποστήριξη για το θέμα του ghosting :p Σε ευχαριστώ πολύ για το input, νιώθω ήδη καλύτερα.

Το χουν αυτο καποιοι άνθρωποι. Να εξαφανίζονται απ τη ζωή σου χωρίς δικαιολογία , χωρις αιτια. Γιατί φοβουνται ή βαριούνται να συζητησουν, να παραπονεθούν , να αντεπαρατεθουν. Απλά εξαφανίζονται και σ αφηνουν ν αναρωτιέσαι. Είναι οι δειλοί της ζωής. Εσύ απλά προχώρα.

Το αστείο είναι ότι ghosting μου είχε κάνει και μία σχέση εξ αποστάσεως εκείνη την περίοδο, και η φίλη μου το είχε καταδικάσει ως γεγονός, κάνοντας ακριβώς το ίδιο μετά. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που το έθεσες ως δειλία, ευχαριστώ πολύ.

Το γιατί πάει σε σένα που απορείς και την σκέφτεσαι ακόμα.
Μήπως την έβλεπες ερωτικά? Που και πάλι δεν δικαιολογεί το σκάλισμα του παρελθόντος.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν επιτρέπεται, σου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; Στην περίπτωσή μου, ανά περιόδους σκέφτομαι έντονα το γιατί, κυρίως όταν νιώθω πεσμένη. Επειδή δεν υπήρξε εξήγηση και επειδή την αγαπούσα τόσο πολύ. Όσο για το ερωτικό, δεν έχεις και άδικο, αν και είχαμε ετερόφυλες σχέσεις και οι δύο, μου είχε δείξει και πει πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία προσπαθούσα με αμηχανία να αποφύγω από την πλευρά μου.

Με την τελευταία σου φράση καταλαβαίνω ότι τι δεν της είπες ποτέ ξεκάθαρα ότι δεν την βλέπεις όπως σε βλέπει αυτή. Εγώ, αυτό καταλαβαίνω μπορεί να κάνω και λάθος.

Σωστά υπέθεσες. Ένιωσα πώς αν το έλεγα ξεκάθαρα θα έδινα αξία, και άλλωστε επρόκειτο για στιγμές μέθης που δεν ήθελα να μπουν στην φιλία. Γενικά έκανα λάθη αλλά ακόμα μαθαίνω από αυτά.

Όταν συναντάμε έναν άνθρωπο αν όχι από την πρώτη στιγμή, από την αρχή, στην πορεία καταλαβαίνουμε τι νιώθουμε και σε τι βαθμό. Εάν έλεγες ξεκάθαρα τι; Και σε τι ακριβώς θα έδινες αξία; Με συγχωρείς αλλά δεν έχω καταλάβει τίποτα. Όταν εκφράζουμε τα συναισθήματα μας δε σκεφτόμαστε εάν θα δώσουμε άξια στο πρόσωπο που τα λέμε, τα εκφράζουμε επειδή θέλουμε και τα νιώθουμε πραγματικά. Εάν δεν εκφράσεις ποτέ τι νιώθεις δεν θα μάθεις και τι πραγματικά ισχύει από την άλλη μεριά. Λάθη όλοι οι άνθρωποι κάνουν άλλοι επιλέγουν να τα διορθώσουν άλλοι όχι.

Εγώ δεν κατάλαβα η κοπέλα που γράφει την είδε ποτέ ερωτικά ή όχι; Έχω μπερδευτεί. Μπορώ εγώ να σου πω κάτι παρόμοιο. Εγώ και έδειξα και έγραψα όσα νιώθω και απάντηση δεν πήρα ποτέ. Όπως και έγραψα και "συγγνώμη εάν σε φέρω σε δύσκολη θέση" γιατί ναι, μπορώ να καταλάβω ότι θα έφερνα την άλλη πλευρά σε δύσκολη θέση. Τέλος πάντων, εν ολίγοις εγώ εξέφρασα όσα νιώθω. Η δικιά σου περίπτωση δεν ξέρω πως είναι.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν την είδα ποτέ ερωτικά αλλά δεν της είπα τίποτα ξεκάθαρο για να μην δώσω συνέχεια σε στιγμές μέθης. Ήταν σε μακρόχρονια ετερόφυλη σχέση όπως και εγώ.

Οπότε τέλος καλό όλα καλά με βάση τα γραφόμενα σου. Δεν θα έρχεσαι πια σε δύσκολη θέση, ούτε θα νιώθεις άβολα. Καλή σου συνέχεια.

Σου έχω γράψει και άλλη απάντηση που δεν φάνηκε γιατί ενδεχομένως έχεις καταλάβει κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη. Μέχρι την στιγμή που σταμάτησε να μου μιλάει ήμασταν κανονικά φίλες, χωρίς να έχει δώσει καμία σημασία ή συνέχεια σε οποιοδήποτε ερωτικό στοιχείο θυμίζω ότι σχεδόν συγκατοικούσε με την μονογαμική ετερόφυλη σχέση της. Και πλέον νιώθω συνέχεια άσχημα που τελείωσε η φιλία μας χωρίς καμία εξήγηση, όσο και αν επικοινώνησα.

Δεν είδες την κοπέλα ποτέ ερωτικά σε αντίθεση με εκείνη, αυτό κατάλαβα. Από τη στιγμή που δεν είναι κάτι αμοιβαίο, το γιατί, το μήπως, η συμπεριφορά, το ίσως, κα. δεν έχουν κανένα νόημα.

Άρα αποδίδεις το ξαφνικό ghosting σε αυτό. Ενδιαφέρον και ομολογώ ότι δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό, ως τραβηγμένο σενάριο! Ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο σου να απαντήσεις.

Δεν αποδίδω τίποτα γιατί δε γνωρίζω τη συμπεριφορά σου και της άλλης πλευράς με λεπτομέρειες για να καταλήξω σε ένα ασφαλές Χ συμπέρασμα. Εσύ, σκέψου πως συμπεριφέρθηκες και πως αυτή και θα καταλάβεις κάποια πράγματα. Από τη στιγμή που δεν την είδες ποτέ ερωτικά και ερχόσουν σε αμηχανία, ένιωθες άβολα ενώ αυτή είπε και έδειξε τι νιώθει, εγώ ναι, αυτό κατάλαβα που σου έγραψα. Όποιος θέλει πραγματικά βρίσκει τον τρόπο. Όπως μου είχαν πει κάποτε "δεν κατάλαβα τι σου είμαι".

Είμαι εγώ που έγραψα την εξομολόγηση. 7 χρόνια φίλες, μου την έπεσε το πολύ 4 φορές σε κατάσταση ΜΕΘΗΣ το τονίζω, ενώ είχε μονογαμική ετερόφυλη σχέση. Τι εννοείς ότι κάνω πως δεν καταλαβαίνω, και γιατί πιστεύεις ότι της φέρθηκα άσχημα; Απλώς απάντησα στον Dude που αναρωτήθηκε αν υπάρχει ερωτικό στοιχείο. Η κοπέλα μετά δεν θυμόταν κάτι από αυτές τις εξομολογήσεις οπότε και εγώ άφησα αυτές τις λίγες φορές να περάσουν.

Αν είσαι εσύ που έγραψες την εξομολόγηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει, οκ, το κατάλαβα εγώ. Να ξέρεις ότι οι συμπεριφορές μας, γυρνάνε.

Εξελισσόμαστε και πετάμε τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν ήταν εν τέλει τόσο αληθινά , τόσο αποτελεσματικά στο να είμαστε ευτυχισμένοι. Ίσως ταίριαζες με ένα μέρος του εαυτού της που θέλησε να πετάξει ... οπότε μαζί με αυτό ,είναι σαν να "πέταξε " και εσένα. Ωστόσο δεν σημαίνει κάτι κακό για εσένα αυτό..... Απλά πρέπει να το αποδεχτείς ότι αυτό θέλει για τον εαυτό της και να κάνεις το καλύτερο για εσένα αντίστοιχα.

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, αυτό υποψιάζομαι, ότι ήθελε να πετάξει δικά της κομμάτια και με πήρε η μπάλα. Το τοποθέτησες πολύ ταιριαστά και σε ευχαριστώ πολύ!

Scroll to top icon