Οι γνωστοί παίζουν σημαντικό ρόλο στα πάντα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν γνωστούς είναι η αφρόκρεμα των πάντων.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
Οι γνωστοί παίζουν σημαντικό ρόλο στα πάντα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν γνωστούς είναι η αφρόκρεμα των πάντων.
Για μένα είναι λάθος ο τρόπος που σκέφτεσαι, μπορεί η ζωή κάποιων να φαίνεται εύκολη και τέλεια, αλλά δεν είναι έτσι. Πάντα κάτι λείπει σε όλους τους ανθρώπους ακόμη κι αν στα μάτια σου φαίνονται όλα τέλεια. Δεν υπάρχουν τέλειες ζωές, ούτε τέλειοι ανθρωποι. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις τα πάντα, τα χάνεις. Κι εκεί που νομίζεις ότι δεν έχεις τίποτα, έρχονται όλα. Απόλαυσε, λοιπόν, αυτά που έχεις καταφέρει, ακόμη κι αν τα θεωρείς "λίγα". Που ξέρεις μπορεί στο μέλλον να έρθουν περισσότερα! Αλλά ακόμη κι αν δεν έρθουν, εσύ προσπάθησες κι αυτό είναι σημαντικό!
Δυστυχώς υπάρχει αδικία στην ζωή. Επίσης ζούμε σε Μπανανία, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Συμφωνώ με τη πρώτη πρόταση, υπήρχε και θα υπάρχει. Είναι κάτι που χαρακτήριζε και θα χαρακτηρίζει τις κοινωνίες. Σχετικά με την εξομολόγηση, η μοίρα αποφάσισε, αφού μένουν μακριά δεν είναι γραφτό να είμαστε μαζί. Μάλιστα, αυτή δηλαδή αποφασίζει και ορίζει. Υπάρχει κάτι που λέγεται εκμηδένιση της απόστασης και δε σχετίζεται με τη μοίρα αλλά με τους ανθρώπους. Όλα τα άλλα τα λέμε για να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας.
Επίσης, στο εξωτερικό υπάρχουν θέσεις που τις παίρνουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως και ρατσισμό θα βιώσεις και κοροϊδία. Θυμάμαι την περίοδο της οικονομικής κρίσης, σε κάποια χώρα έκαναν ρεπορτάζ στο δρόμο, και ρωτούσαν, τώρα με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, πιστεύετε ότι οι Έλληνες που ήρθαν εδώ, πήραν θέσεις από εμάς; Το εξωτερικό δεν είναι ειδυλλιακό.
@5.4.2023 | 07:52
Σχετικά με το εξωτερικό δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα δουλειάς/οικονομίας μόνο. Είναι διάφορες υποδομές του Ελληνικού κράτους πέραν του οικονομικού θέματος που υπολειτουργούν σε βαθμό αισχρότητας. Παιδεία, υγεία, νομοθεσίες κλπ.
Σαφώς και δεν είναι όλα ρόδινα ούτε και στο εξωτερικό αλλά στην χώρα μας είμαστε πίσω σε πολλά πράγματα,
Το κράτος έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που το χαρακτήριζαν και (θα) συνεχίζουν, παθογένειες. Η κουλτούρα της χώρας και των περισσότερων πολιτών της όπως και ο τρόπος αντίληψης είναι πολύ ιδιόμορφος όπως και η σχέση που έχουμε με την απονομή ευθύνης, κρατικής και ατομικής (υπάρχουν και άλλα κράτη στη νότια ευρώπη που μας μοιάζουν αρκετά). Με αφορμή την αναφορά που κάνεις σε διάφορους τομείς επειδή είναι αρκετά ευρείς εάν θέλεις και έχεις όρεξη εξήγησε πως ακριβώς το αντιλαμβάνεσαι. Για παράδειγμα, στην παιδεία που αναφέρεις, υποθέτω ότι εννοείς το εκπαιδευτικό σύστημα. Χαρακτηριστικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με άλλα κράτη έχει ορισμένα πολύ καλά χαρακτηριστικά, πχ. είναι δωρεάν -έχει δημόσια πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα- παρέχει δωρεάν συγγράμματα, εάν δεν περάσεις και στην επαναληπτική όλα τα μαθήματα του 1 έτους δεν κινδυνεύεις να διαγραφείς.
@5.4.2023 | 06:12
Κοίτα, η σωστή παιδεία/εκπαίδευση μόνο δωρεάν δεν είναι, σε γενικές γραμμές.
Στο εκπαιδευτικό σύστημα δυστυχώς ανήκουν και τα φροντιστήρια. (Ξένων γλωσσών και ειδικά σχολικών μαθημάτων). Αν ήταν τόσο καλά τα πράγματα δεν θα χρειάζονταν. Από αυτό και μόνο βλέπεις τι παρακμή υπάρχει.
Επίσης το σύστημα πανελληνίων δεν είναι ιδανικό. Δεν υπάρχει σωστή επαγγελματική κατάρτιση στα σχολεία. Μαθαίνεις (και καλά) πράγματα που δεν θες και πιθανός δεν θα χρειαστείς μελλοντικά. Πχ κάποιος θέλει να ακολουθήσει κάποιο τεχνολογικό επάγγελμα/σχολή, τι να τα κάνει τα αρχαία και ότι άλλο άκυρο διδάσκουν πλέον. (Δεν θυμάμαι, έχουν περάσει πολλά χρόνια).
Σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση/πανεπιστήμια ναι μεν είναι θετικό που είναι δωρεάν - χωρίς δίδακτρα - αλλά αρκετά πάσχουν σε θέμα ποιότητας / εξοπλισμού / μάθησης / κλπ. Συν ότι θες ένα κάρο λεφτά για να σπουδάσεις. Νοίκι, έξοδα και άλλα.
Τουλάχιστον τον καιρό που σπούδαζα αυτήν την αντίληψη είχα, δεν ξέρω αν έχουν αναβαθμιστεί τόσο τα πράγματα πλέον.
Σχετικά με τους πολίτες που αναφέρεις, υπάρχει η κουλτούρα της λαμογιάς. Γι'αυτό και η κοινωνία μας είναι δομημένη ανάλογα.
Δεν υπάρχουν σωστές υποδομές στην χώρα μας σε πολλούς τομείς, δυστυχώς.
Ναι, έχεις δίκιο. Ίσως φταίει το ότι δεν έχω τόσες πολλές εμπειρίες σε πολλά θέματα. Τουλάχιστον βγήκε κάτι από την εξομολόγηση. Η μοίρα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, και ο ανθρώπινος παράγοντας απλά είναι θεατής, και η απόσταση δεν αφήνει ποτέ τίποτα να αναπτυχθεί. Κάτι είναι και αυτά.
@6.4.2023 | 12:17
Κοίτα την γνώμη μου λέω, δεν είναι απαραίτητα defacto αυτά που ανέφερα. Εμπειρίες έχουμε αλλού λιγότερες αλλού περισσότερες, όλα στην ζωή μαθαίνονται. Έχει και κάμποσα θετικά πάντως η όλη κατάσταση, εγώ ανέφερα κάποια αρνητικά.
Η μοίρα/τύχη/κάρμα πες το όπως θες, έχει και αυτήν τον ρόλο της. Αλλά και ο ανθρώπινος παράγοντας επίσης. Καλώς ή κακώς η ζωή είναι απρόσμενη πολλές φορές.
Για να ελαφρύνω το κλίμα, το άτομο που έκανε την εξομολόγηση μέσα σε λίγες γραμμές, κατέρριψε το σλόγκαν που είχε μια αεροπορική εταιρεία, "για κάθε μακριά που θες να φέρεις κοντά".