ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.4.2023 | 13:03

Αποκατάσταση με την τέχνη

Είσαι τελευταίο έτος στη σχολή και έρχεται η σκληρή αλήθεια την οποία δεν έχεις παρά να αντιμετωπίσεις. Δεν θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το αντικείμενο των σπουδών μου ,θέλω να ζωγραφίζω. Πώς θα το καταφέρω αυτό όμως σε μια χωρα που υπονομεύει την τέχνη, που δεν δινει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και που η ενασχόληση με τη ζωγραφική θεωρείται συνώνυμο με την ανεργία. Τι κάνεις όταν δεν σου αρέσει τίποτα άλλο , πως βρίσκεις τον δρόμο σου σε αυτό.
8
 
 
 
 
σχόλια

Επειδή ασχολούμαι με τη τέχνη, λίγο δύσκολα επιβιώνεις με αυτήν. Κράτα τη ως χόμπι γιατί θα πεινάσεις. Η ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να εργάζεσαι οπουδήποτε τίμια. Αργότερα βλέπεις και πράττεις.

Γνωρίζω μια κοπέλα που κάνει διάφορες δουλειές πάνω σε αυτό. Κάνει ιδιαίτερα ζωγραφικής σε παιδιά, ζωγραφίζει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μαγαζιών είτε σπιτιών, ζωγραφίζει διάφορα στολίδια Χριστουγέννων και Πάσχα ... φτιάχνει πίνακες. Άμα κάτι το αγαπάς ,θα την βρεις την άκρη θέλω να πω αν προσπαθήσεις φουλ. Εσύ ξέρεις πόσο διάθεση έχεις να προσπαθήσεις !

Εχεις ασχοληθει ως τωρα με την ζωγραφικη , εχεις παρει καποια μαθηματα εστω και σε πολιτιστικους φορεις, εχεις εκθεσει κατι για να ακουσεις κριτικη ή ειναι απλά μια επιθυμια σου? Αλλά και παλι αν εισαι καλος δεν μπορεις να το κανεις παραλληλα με την δουλεια σου? Γνωριζω γιατρο, πολιτικο μηχ, που ζωγραφιζουν υπεροχα.ο ενας μαλιστα εχει εκθεσει και σε ομαδικη εκθεση. Παντως υπαρχουν σχολες που εχουν απαραιτητο κριτηριο το σχεδιο. Καλων Τεχνων, Αρχιτεκτονικη..

Ίσως το πιο κοντινό σε ζωγραφική που μπορείς να κάνεις είναι η γραφιστική. Όσο γίνεται, παίρνε μαθήματα και κοίτα να εξελιχθείς όχι μόνο στο σχέδιο με το χέρι, αλλά και στο ψηφιακό. Φτιάξε πορτφόλιο και δες αν γίνεται να δουλέψεις έστω κι εξ αποστάσεως, αναλαμβάνοντας δουλειές ως freelancer μέχρι και για πελάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η μαμά μου ζωγράφιζε. Ωραίο σχόλιο, με θετικά και υποστηρικτικά μηνύματα. Αν μπορεί ας τα κάνει παράλληλα, και δουλειά όταν βρεί και ζωγραφική. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα - αυτό κάνεις δεν το ξέρει- μη σταματήσει να ζωγραφίζει.

"μια χωρα που υπονομεύει την τέχνη, που δεν δινει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και που η ενασχόληση με τη ζωγραφική θεωρείται συνώνυμο με την ανεργία" δηλαδή πως θ έπρεπε ν είναι? Να παίρνει επιδότηση ζωής ο καθε "καλλιτέχνης" απ το πρυτανείο? Πότε κ σε πιο μέρος τ πλανήτη όλοι ζουν γ ν αγοράζουν ζωγράφους κ άλλα έργα γ να τρέφονται μ την τέχνη τους οι κάθε ειδους κ επιπέδου καλλιτέχνες? Σε πιο σύννεφο ουτοπίας υπάρχει αυτή η αφελής ονείρωξη ταισμενη απο νοητικές στρεβλώσεις κ αναμασημα τσιτατων γνωστών προελεύσεων? Το αν διάλεξες λάθος επάγγελμα κ σπουδές έχει κόστος όπως κ αν θες ν κανείς τ χόμπι σου τρόπο του ζήν Δικαίωμα στην επιλογή υπάρχει έχει όμως κ τ τέλη που θ καταβάλεις Ενηλικιωσου εχθές ή επέλεξε εφαρμοσμένη τέχνη ψηφιακής δημιουργίας που είναι κ κοντά στα θέλω σου κ τρόπος ν έχεις εργασία κ αν βγεις κ ταλέντο Μιχαήλ Άγγελος... ε τότε θα βρεις κ τ δρόμο γ την ζωγραφική

Νωρίς το θυμήθηκες. Όταν βγεις στην αγορά εργασίας και πεινάσεις, θα ασχοληθείς με το πτυχίο σου ή οποιαδήποτε δουλειά.
Διότι σχετικά με την τέχνη / ζωγραφική, καλώς ή κακώς δεν έχει παραγωγικό ρόλο στην κοινωνία και επίσης είναι και υποκειμενική.
Οπότε τελείωσε με το καλό την σχολή και βγες στην αγορά εργασίας.

Scroll to top icon