ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2023 | 11:39

Αλλαγές..

Σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε ψυχολόγο γιατί καταρρέω συναισθηματικά και είμαι κ συνέχεια μόνη μου……. Πως γίνεται ένας τρελά ζηλιάρης σύντροφος (χωρισ Λόγο και αιτία), τέρμα κτητικός (μου έκανε σκηνές μέχρι και που θα πάω μόνη μου στο σουπερμάρκετ, θύμωνε αν έβρισκα λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, ζηλευε μέχρι και την σκιά του) Που ζήσαμε ακραία σκηνικά , έζησα τρομερή πίεση , σε όλα τα επίπεδα,να χωρίζουμε , ενώ συγκατοικούσαμε να φεύγω…. Και πλέον με κάποιον τρόπο να είμαι εγώ η παραπονιαρα;Να έχουν αντιστραφει πληρωσ οι ρολοι; Να έχει αλλάξει απόψεις εντελώς ομως , να φέρεται σαν άλλος άνθρωπος ενα χρόνο τώρα; Και μαζί με τα άσχημα που ασύλληπτα χαίρομαι που φύγαν… φύγαν καί πολλά όμορφα.. Οπως οι μεγάλες εκδηλώσεις αγάπης .. τα λόγια για το μέλλον ..τα «θέλω να σε παντρευτώ , είσαι η γυναικάρα μου, θέλω να κάνουμε παιδιά μαζί κάποια στιγμή» κτλ κτλ πλέον τον πιέζω για να εκφραστεί (έλεος και εγώ…) και πάλι δεν το κάνει.Κάποτε θα φάνταζε αδιανόητο. Κάποτε θα θύμωνε αν εγώ δεν εκφραζόμουν όσο θα ήθελε(για το πρώτο εξάμηνο μιλάμε..). Και Πλέον καμία κουβέντα για το μέλλον. Και τώρα πια το χειρότερο είναι πως ζηλεύω και εγώ ,ενώ δεν ήμουν έτσι… Βέβαια όχι σε αυτό το επίπεδο ,καμία σχέση.. προσπαθώ να μην τον καταπιέζω, να εκλογικεύω τα συναισθήματα μου.Αλλά φοβάμαι πως έχω υιοθετήσει μερικές συμπεριφορές κ σκέψεις που μισώ αν κ δεν εκδηλώνω όσο μπορώ ! Έχω μια ανασφαλεια με αυτό τον άνθρωπο λόγω και κάποιων ψεμάτων του παρελθόντος βέβαια .. έχω ψάξει αρκετές φορές το κινητό του κ μετά του το έχω πει.. κάποτε έβρισκα συνέχεια πως ασχολείται με άλλες (μηνυματα , αναζητήσεις) κ το ειρωνικό είναι ουι αυτό συνέβαινε όταν ήταν τόσο ζηλιάρης κ καταπιεστικος με εμένα … Πλέον νομίζω κ ελπίζω πως έχει ωριμάσει και έχω κόψει κ εγώ αυτή την κακή συνήθεια ..προσπαθώ δηλαδή! Και καπωσ είμαι εγώ η «τοξική» για εκείνον και εκείνος ο ήρεμος .. από το ενα άκρο στο άλλο. Κυρίως στεναχωριέμαι με τον εαυτό μου ,θα ήθελα να είχα χειριστεί καταστάσεις πολύ διαφορετικά …. Γιατί αλήθεια τον αγάπησα και τον αγαπώ και μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια έχουμε καταλήξει οριακά να σιχαιναμαστε ο ένας τον άλλον… Και οι οπτικές να είναι τόσες πολλές , να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε ποτε για κάποια πράγματα σαν να ζούμε σε άλλη ιστορία ο καθένας … Ειλικρινά με έχει μπερδέψει τόσο πολύ και δυσκολεύομαι να τον διαβάσω… και αν συγκατοικησουμε και μετά φέρεται οπωσ Παλιά; Και αν ασχολείται με άλλη τώρα; (Ορίστε σας το ειπα ότι κ εγώ έχω φινει ζηλιάρα )!αλλά στιγμή δεν έχω σταματήσει να το αγαπώ. Μακάρι απλά να μπορούσε κάπως να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος και από Τίς 2 πλευρεσ, γιατί πιστεύω πως στα αλήθεια πάνω από όλα θελουμε ο ένας τον άλλον , έχουμε περάσει και παρα πολλά αλλά είμαστε ακόμη εδω.. (Ηλικιες 21 και 26)
6
 
 
 
 
σχόλια

Ξέρετε ότι παίζετε με τη φωτιά και συνεχίζετε. Αυτό είναι θλιβερό, καθως το τοξικό συναίσθημα της ζήλιας συνήθως προκύπτει, από κάποιο λάθος του παρελθόντος. Στατιστικά και να το δούμε, συνήθως το αναπτύσσουν περισσότερο τα δεύτερα παιδιά σε μια οικογένεια, ενώ τα πρώτα παιδιά συνήθως αποτελούν προστάτες στα δευτερα παιδιά τεκμηριωμένα διαχρονικά. Έτσι λοιπόν αναλύοντας λίγο περισσότερο το συναίσθημα της ζήλιας, που προκύπτει προφανώς από κάποια ανασφάλεια η οποία προκλήθηκε ως συναισθημα από την μεριά τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας... θα ήταν καλό να το φροντίσετε αυτό έστω και σε δεύτερο η και σε τρίτο χρόνο. Από κει και πέρα, το να μπαίνετε εδώ και να γράφετε σε όλη την πόλη της Αθήνας, οτι σε κοροϊδεύει η ότι θέλει μόνο σεξ ο χι ψι αλλος/η απρόσωπα και 'μεις ως απλοί αναγνώστες και παρατηρητές να διαβάζουμε τις τρέλες σας και άνθρωποι είμαστε και μεις και ανασφάλειες και φόβους έχουμε. Έπειτα να μας κυνηγάτε σαν σχολιαστές επειδή απλώς μιλάμε με Λογική. Καλό θα ήταν να το κοιτάξετε. Γιατί προσωπικά ποτέ Μα Ποτέ, ούτε σας κυνήγησα, ούτε ήρθα να σας χτυπάω τα κουδούνια, ούτε σας φώναξα ούτε τίποτα. Μιλάτε εδώ μέσα λέτε το μακρύ σας και το κοντό σας. Και θα πρέπει να σας ανεχτουμε; Αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω. Στη τελική, διαβάζουμε και γράφουμε γνώμες κανουμε ανοιχτό διάλογο και όταν μπαίνετε σε διαδικασία ανοιχτού διαλόγου, καλό θα ήταν να υπάρχουν και αντεπιχειρηματα και όχι χαζογελακια αμηχανίας.

Ο Κύριος που έγραψε ΟΡΘΑ ανώνυμα και καλά κάνει, ειπε: Ότι η ζήλια οδηγεί σε εγκλήματα περιληπτικά. Ότι η ΑΣΑΦΙΑ η οι μη απαντησεις σε ερωτήματα οδηγούν κατά κύριο λόγο σε καταστάσεις επίδειξης ισχύος. Τώρα από κει και πέρα αφήστε του σχολιασμους ασχοληθείτε με τη Ζωιτσα σας όπως κάνουμε όλοι. Μπας και ανέβει κάπως το επίπεδο γτ είναι στα τάρταρα και το αφεντικό την γράφει την ζημιά, που εμείς καλούμαστε να φτιάξουμε αφιλοκερδώς φυσικά. Οπότε αφήστε τις μικρότητες τους αστε'ι'σμους και τα λοιπά. Γιατί δεν είναι αστείο και χίλιες φορές να μη σχολιάζετε καθόλου. Είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν σχολιαστές από το να υπάρχουν σχολιαστές που δημιουργούν εντάσεις προστριβές και φόβο. Ευγενικά σας επενθυμιζω ότι έρχονται πανελλήνιες και τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν ώστε να χαρούν το καλοκαίρι τους πριν βγουν τα αποτελέσματα για τα Πανεπιστήμια. Οπότε σας παρακαλώ πολύ, μην κάνετε τον/την Επιμελήτρια εδώ μέσα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε λίγο το cyber harassment και το cyber bullying. Έχουμε και δουλειές και κοινωνικές υπηρεσίες υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν και τα λοιπά. Στο Κέπ της περιοχής σας να πάτε θα σας καθοδηγήσουν σχετικά.

Κορίτσι μου ήσουν το παιχνιδάκι του. Ποτέ δεν είχε υγιή αγάπη, είχε μια παράνοια ότι είσαι η γυναίκα της ζωής του ενώ μιλούσε και με πόσες άλλες όπως λες. Τώρα του έφυγε η παράνοια και έμεινε η πραγματικότητα που είναι ότι δεν έχει και πολλά να σου πει και πολλά να σου δώσει ,γιατί δεν υπάρχουν , ήταν μια φαντασία στο τρελό μυαλό του. Και φυσικά εσύ τώρα θες την δόση σου από την τρελή επιβεβαίωση που σου έδινε ,από τα λόγια εκείνα που τα έπαιρνες για αγάπη ,αλλά για τι αγάπη μιλάμε όταν δεν σε σεβόταν και δεν ήταν καν πιστός ; Δεν βλέπω πως όλο αυτό μπορεί να γίνει μια υγιής σχεση και δεν ξέρω και πως τον εμπιστεύεσαι. Την γυναίκα της ζωής του τώρα μπορεί να την έχει προβάλει σε μια άλλη , γιατί σου λέω δεν έχουν καμία ωριμότητα αυτά που λέει, είναι η τρέλα που κουβαλάει από την ασυνείδητη ανασφάλεια. Η ψυχολόγος θα σου δώσει μια εικόνα που δεν βλέπεις μου φαίνεται οπότε καλό είναι να πας . Όχι γιατί έχεις τρέλα προβλήματα αλλά γιατί ελκύεσαι από τόση τοξικότητα .

Το γεγονός πως οταν ένας άντρας είναι κτητικός και παράλογα ζηλιάρης το θεωρείτε καλό οιωνο και ένδειξη ερωτα, καλό είναι να το κοιτάξετε μερικές. Όταν βλέπεις τέτοια χαρακτηριστικά έχεις φύγει με τη μία. Στην πιο light περίπτωση (στην οποία μάλλον ανήκει και ο δικός σου), κάνει τις σκηνές προκειμένου να καλύψει τα δικά του αίσχη και να σου ρίξει στάχτη στα μάτια. Στην πιο hard core εκδοχή η ζηλεια και η κτητικοτητα ειδικά άμα δεν βρίσκει αντίσταση, οδηγηται σιγά σιγά σε πολύ άσχημες καταστάσεις με αποκορύφωμα τις τόσες δολοφονίες γυναικών που ακούμε σχεδόν καθημερινά.
Συνιστώ πολύ μεγάλη προσοχή, σε όποια συνάπτει σχέση με κτητικο αντρα και ξανατονιζω πως δεν είναι ένδειξη ούτε αγάπης, ούτε έρωτα. Αλλού τύπου ανάγκες ικανοποιούν αυτοί οι προβληματικόι τύποι!

Κυρία μου, ακούστε με λίγο. Έχετε και σεις το δίκιο σας και είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά μήπως να μην ενισχύεται την ανασφάλεια αυτή και να σταματήσετε να δίνετε τόση πολύ σημασία. Έχουμε πέσει όλοι απάνω σας. Επιστήμονες, γιατροι και νομικοι, δημοσιογράφοι,δασκαλοι, καθηγητες, δικαστικοι λειτουργοί, ψυχολογοι, κοινωνιολογοι, stars και καλλιτέχνες και απλοι πολίτες. Κάντε σας παρακαλώ ένα βήμα πίσω, να μπορέσουμε να δουλέψουμε μπας και φτιάξουμε την κατάσταση. Ευχαριστώ.

Scroll to top icon