ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.12.2023 | 19:25

Επιστροφή στη ρουτίνα

Σε λίγες μέρες θα έρθει το νέο έτος. Αντίο 2023, welcome 2024. Και; Τι θα αλλάξει; Θα περάσουμε απλά μερικές μέρες μάταιης ελπίδας και παιδικού ενθουσιασμού λες και θα γίνει κάποιο κοσμοιστορικί γεγονός που θα φέρει τα πάνω κάτω, θα σταματήσει τους πολέμους, θα επαναφέρει την ισοροπία στον πλανήτη και θα αναιρέσει κάθε μόλυνση θαλασσών, κάθε καταστροφή των δασών και κάθε ρύπανση του αέρα, θα κάνει τον πλούσιο να νοιάζεται για τον φτωχό και θα εξαφανίσει κάθε σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα ως δια μαγείας. Προσπαθώ να μην είμαι κυνικός τέτοιες μέρες αλλά αισιόδοξος αλλά ως προς το τι; Ο πλανήτης μας αργοπεθαίνει και απλά επειδή το μοναδικό νοήμων ζώο σε αυτόν, ο homo sapiens, μεγαλοποιεί την πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο (όπως γίνεται κάθε 365 μέρες για όσο αυτός παρατηρεί τον κόσμο αλλά και πολύ πριν αυτόν) δεν σημαίνει πως όντως θα γίνει κάτι. "Things don't just happen out of the blue" που λένε. Πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι για να διαταραχθεί αυτή η νωθρή πραγματικότητα που είναι σαν τα ήρεμα νερά στην επιφάνεια μίας λίμνης που από κάτω καραδοκούν τέρατα. Δίνοντας έμφαση σε κάποιο γεγονός απλά ξεχνιέσαι για 1-2 βδομάδες. Μετά τι; Μετά ξαναγυρνάς πίσω στη ρουτίνα σου, είτε αυτή είναι με την μορφή σπίτι-δουλειά-σπίτι, είτε σπίτι-δουλειά-σχολή-σπίτι, είτε διασκέδαση-σπίτι-διασκέδαση, είτε οποιαδήποτε παραλλαγή όλων αυτών των διαφορετικών μας ζωών και μικρόκοσμων. Και μετά από 1-2 βδομάδες απλά σαν να μην έγινε τίποτα, ξεστολίζοντας και το τελευταίο στολίδι του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, την ίδια κιόλας στιγμή πέφτει η μάσκα της πρόσχαρης θαλπωρής και του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Don't get me wrong: αγαπώ όλα αυτά, την μαγεία, έστω και αν κρατάει πολύ λίγο. Απλά να, πιστεύω πως αν συγκεντρώναμε όλο το Είναι μας (ο καθένας με αυτό που μπορεί και όσο μπορεί, αλλά όχι τέρμα απάθεια) στο να αλλάξουμε τον κόσμο (και να σταματήσουμε να το θεωρούμε ως μία δονκιχωτική ουτοπία που ποτέ δεν θα γίνει πράξη) , αυτή η ατμόσφαιρα θα επικρατούσε 365 μέρες τον χρόνο και όχι απλά 1-2 βδομάδες. Χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το νέο έτος, ελπίζω να μην χάλασα την διάθεσή σας, απλά είπα να γράψω μία εξομολόγηση με κοινωνικό μήνυμα. Να είστε όλοι καλά, υγεία, ευτυχία, αγάπη και ειρήνη.
2
 
 
 
 
σχόλια

Καταλαβα την σκεψη σου, αλλά δεν ειδα την λυση που προτεινεις εσύ! Τί θα κανεις εσυ αυτη τη χρονιά για ν αλλαξεις τον κοσμο σου-μας? Ή απλα ηταν ενα ακόμα "κοινωνικο μηνυμα "?!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon