ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.3.2024 | 08:18

Στα ίδια μέρη...

Έχω χρόνια να γράψω εδώ μέσα και ας ήμουν κάποτε μόνιμος κάτοικος. Για πολλά χρόνια. Υπερβολικά χρόνια. Ζορίζομαι πολύ αυτή την περίοδο και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Ένα απλό μεταπτυχιακό είναι, που άργησα να ξεκινήσω και έχω πολλή στήριξη και αγάπη σ' όλη τη διάρκειά του. Άπειρη αγάπη, πραγματική στήριξη. Απλά νιώθω ανίκανη. Ξανά. Γεγονός που με οδήγησε στο να ψάχνω διάφορα από το παρελθόν μου, διαπιστώνοντας, ότι εντέλει, ως ένα βαθμό, ναι, ήμουν υπερβολική. Σε λίγο θα κοιμηθώ και θα καταπιαστώ με την εργασία όταν ξυπνήσω πάλι. Με τρομάζει γιατί αντιπροσωπεύει μια σειρά από προσωπικές αποτυχίες και χρονοτριβές, αλλά η ζωή μου έχει αποδείξει ότι φοβάμαι παράλογα πολύ.
4
 
 
 
 
σχόλια

Ίσως στο μυαλό σου έχεις την τάση να μεγαλοποιείς τις δυσκολίες και τις αναποδιές που σου παρουσιάζονται. Θα σου έλεγα να μην ασχολείσαι ή καταπιάνεσαι πολύ με οτιδήποτε συγκεκριμένο σε σημείο να κολλάς και να αποκτάς εμμονές με αυτό. Να μάθεις να χαλαρώνεις περισσότερο, να ξεκουράζεσαι, να κοιμάσαι κανονικά. Παρέες με ετερόκλητα άτομα και ελαφριά κουβεντούλα θα σε βοηθήσουν να ξεχνιέσαι.

Ενδιαφέρουσα συμβουλή, αυτή τη στιγμή δύσκολο να εφαρμοστεί βέβαια καθώς έχω ένα deadline αρκετά καταπιεστικό και μια ολόκληρη εργασία που με δυσκολεύει πολύ και λόγω γλώσσας.

Ειδικά για το θέμα του ύπνου, θα συμφωνήσω όσο δεν φαντάζεσαι γιατί δεν είναι αποδοτικό και θα προσπαθήσω να δουλεύω πιο έξυπνα και αποδοτικά. Απλά δεν ξέρω πότε.

Αρχικά, το να έχεις στην κατοχή σου πτυχίο και εργασία, όπως και το να κάνεις αυτή τη περίοδο το μεταπτυχιακό σου, δεν ακούγονται αυτά ως δείγμα ανικανότητας. Ίσα ίσα δραστηριοποιήσε και φαίνεσαι λειτουργική. Ως προς το "άργησα", εγω προσωπικά δεν πιστεύω στα κανονιστικά χρονικά πλαίσια. Ο χρόνος είναι κάτι το σχετικό, που ο καθένας τον οργανώνει με βάση τα δικά του δεδομένα και συνθήκες. Αν αισθάνεσαι πως κάτι δεν σου κολλάει, ψάξε πέραν της φοβίας και της αυτο-κριτικής, και δες τι πραγματικά δεν σου αρέσει (στο τώρα, όχι στον πριν) και τι θα ήθελες να κάνεις (από τώρα και ύστερα).

Αρχικά σ' ευχαριστώ πολύ. Αυτή την περίοδο, δεν εργάζομαι. Δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε σπουδές και εργασία ταυτοχρόνως. Αλλά έχω αρκετή στήριξη για να μην σκέφτομαι, ακόμη. :)
Δυστυχώς όντως άργησα, και το λέω γιατί ενώ είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που απολαμβάνω τη δυνατότητα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου πλήρως, πραγματικά στα 30 Πλας προς 35, δυσκολεύομαι στο να μελετήσω αποδοτικά.

Αλλά μόλις τελειώσω το μεταπτυχιακό, σύντομα ελπίζω γιατί είναι διετές και με κούρασε, ενώ περίμενα πώς και πώς να κάνω κάποια "έρευνα" θα δω λίγο πιο ψύχραιμα τι θέλω να κάνω και πώς μπορώ να το διεκδικήσω, καθώς πλέον βρίσκομαι σ' ένα νέο πλαίσιο, μια νέα χώρα και όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Ξέρω πάντως τι δεν μου αρέσει, το κακό είναι ότι πρέπει να μάθω να τα διαχειρίζομαι και να μην τα σκέφτομαι εμμονικά. Υπεραναλυση: η πηγή του κακού.

Scroll to top icon