ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.3.2024 | 14:02

Ελβετία

Φοβαμαι οτι θα μείνω με τους γονείς μου μεχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Εξαιτίας αυτης της συνθήκης, ζωή δεν έχω. Για να αποφευγω την γκρινια τους δεν βγαίνω εξω. Δεν ζω. Εξω δεν με προσέχουν οι αντρες. Σαν να μην υπάρχω. Και επειτα ειναι το θέμα της δουλειάς. Αν δεν με πάρουν σε καποιο φροντιστήριο για την επομενη σεζον... πού αλλου να πάω? Θα ήθελα Ελβετία, ονειρο ζωής, καθώς μιλάω και τρεις ξένες γλώσσες. Αλλά εχω χρόνιο θέμα υγειας. Εκει θα ζω για να πληρώνω ιατρικοφαρμακευτική ασφάλιση λογω χρόνιου προβλήματος. Αλλα τουλαχιστον θα εχω μακράν πολύ περισσοτερες πιθανοτητες να βρω σύντροφο. Πως βρισκουμε όμως σε μια ξενη χωρα δουλειά? Αν πάω για ταξίδι εκει και προσπαθήσω να βρω δουλειά εκει επιτόπου, πιστευετε οτι θα πετυχει? Ετσι δεν βρισκει ο κοσμος δουλειά; Ρωτώντας πορτα-πόρτα? Ολες οι επιλογές μου ενα μπέρδεμα και τα χρόνια περνούν.
9
 
 
 
 
σχόλια

Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού..."Ιδού η Ρόδος" λέει η παροιμία. Γιατί πρέπει να πας εξωτερικό για να βρεις δουλειά ; Με τρεις ξένες γλώσσες που μιλάς, εδώ δεν μπορείς να βρεις ; τουριστική σεζόν ή γραφεία ταξιδίων πχ. Ώστε να πας κάπου να μείνεις μόνη σου μακριά από γονείς και τη γκρίνια τους. Γιατί μένοντας μαζί τους δε μπορείς να σκεφτείς καθαρά, σε πιάνει κατάθλιψη και άγχος ότι περνούν τα χρόνια και δεν κάνεις τίποτα. Αυτό όμως νομίζω είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις. Να ψάξεις μία δουλειά ώστε να αυτοσυντηρείσαι και να φύγεις. Και ας μην είναι στο αντικείμενό σου αρχικά, δεν πειράζει. Τα επόμενα όνειρα για τους άντρες και το εξωτερικό άστα για αργότερα, όταν πατήσεις στα πόδια σου.

Συγκρινεις την (μόνιμη) εργασία στο εξωτερικό με σεζον στην ελλάδα;
Σαφώς και δεν τιθεται καν θέμα για το δεύτερο.
Τα λεφτά που εχω στην άκρη δεν θα ηθελα να τα χαλάσω μένοντας μόνη μου κάπου στην Ελλαδα. Αυτα.

Η εξομολογούμενη απαντάς ; Ναι, συγκρίνω. Γνωστή μου δούλευε ξεναγός (σεζόν) και μια χαρά λεφτά έβγαζε. Πώς ξέρεις ότι με το που πας εκεί θα βρεις γρήγορα δουλειά και θα είναι και μόνιμη ; Επειδή ξέρεις τρεις γλώσσες, νομίζεις ότι αυτό είναι αρκετό ; Από αυτά που γράφεις "άκρες" να σε βοηθήσουν δεν έχεις. Μείνε λοιπόν με τους γονείς σου αφού δεν θέλεις να χαλάσεις τα λεφτά που έχεις στην άκρη, και μην παραπονιέσαι.

Οι μετανάστες που έρχονται εδώ, ξέρουν δύο γλώσσες πολλές φορές και τουλάχιστον αγγλικά. Και λοιπόν ; Πόρτα πόρτα ρωτούν και αυτοί, αλλά βλέπεις αν ή πώς εργάζονται. Προφανώς όμως ούτε για σένα είναι αρκετό αλλιώς θα το είχες ήδη κάνει, αντί να κάθεσαι να γράφεις εδώ και να τονίζεις ότι "όλες σου οι επιλογές ένα μπέρδεμα". Αλλά με τον τρόπο που απαντάς και στην αποκάτω, μάλλον σου αρκεί να το έχεις σαν όνειρο και απωθημένο, φτάνει να μη στο χαλάνε.

Ειδικά για Ελβετία,γνωρίζω από πρώτο χέρι μέσω μιας πολύ καλής μου φίλης η οποία έχει μεταναστεύσει εκεί από το 14,πως το ποσοστό λειψανδρειας είναι τεράστιο με αποτέλεσμα οι Έλληνες άντρες μετανάστες να είναι περιζήτητοι από τις Ελβετιδες.οι πλειοψηφία των Ελβετών αντρών είναι άστα να πάνε,και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική ιδιοσυγκρασία.Στα λέω αυτά για να μην έχεις την αυταπάτη,πως θα βρεις εύκολα σύντροφο εκεί. Η φίλη μου ,δέκα χρόνια εκεί και δεν έχει βρει τίποτα.
Από εκεί και πέρα,να γνωρίζεις πως η Ελβετία είναι μια εξωφρενικά ακριβή χώρα,και πρέπει να έχεις μαζέψει ένα πολύ μεγάλο ποσό πριν φύγεις για εκεί ,ώστε να μπορείς να επιβιώσεις μέχρι να βρεις δουλειά.Εκτος αν έχεις συγγενείς ή φίλους να σε φιλοξενήσουν εκεί ,μέχρι να σταθείς στα πόδια σου.
Και γενικότερα θα πω,πως το εξωτερικό πλέον δεν είναι η γη της επαγγελίας όπως ήταν πριν 10-15 χρόνια.Εχουν μαζευτει πάρα πολλοί Έλληνες μετανάστες και πλέον ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.Μονο οι πολυ ικανοί και κάπως τυχεροί επιβιώνουν.Μια σεβαστή πλειοψηφία,επιστρέφει πίσω.

Αφού όπως γράφεις έχουν μαζευτεί πάρα πολλοί Έλληνες μετανάστες εκεί και είναι μάλιστα και περιζήτητοι από τις Ελβετίδες, πώς και η φίλη σου δεν ψάχνει να βρει έναν από αυτούς που είναι και παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας ; Δέκα χρόνια εκεί, θα έχει δικτυωθεί ώστε να γνωρίζει κυκλώματα. Δεν ξέρω κιόλας αν υπάρχουν κοινότητες ομογενών. Όσο για τους Ελβετούς, το να σου πει κάποιος από εκεί ότι είναι βέρος, ακούγεται σαν ανέκδοτο. Σου λέει ο άλλος Ελβετός και ψάχνεις να βρεις από πού βαστά η σκούφια του. Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, συμφωνώ.

Τα λεφτα μου, αρκούν για να "σταθω στα πόδια μου."
Το οτι η φιλη σου 14 χρονια τώρα πετάει χαρταετό, αυτό δεν σημαινει οτι ισχυει καποιος γενικός κανόνας.
Ούτε επειδη εσυ ξέρεις ενα -δυο άτομα που δεν τα κατάφεραν,οτι οι περισσότεροι δεν μπορουν.
Και πολύ γέλασα μ'αυτο που ειπες για τους περιζητητους greek lovers...!
LOL

Scroll to top icon