ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.5.2024 | 15:28

Χωρίς να έχω όσα επιθυμώ

Σας έχει τύχει να ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που τους άλλους δεν τους νοιάζει αν πάθουν κάτι ή αν δεν έχουν κάτι; Δε λέω ότι δεν νοιάζει τους αγνώστους αλλά ούτε τους συγγενείς ή τους φίλους. Για κάποιους ανθρώπους το να μην έχουν τίποτα το θεωρούν οι άλλοι φυσιολογικό. Αυτό μου συνέβαινε ανέκαθεν. Δηλαδή όταν δεν έχω χρήματα ή φίλους ή έρωτα ή οτιδήποτε που έχω ανάγκη στη ζωή μου αυτό οι άλλοι (ακόμα και οι λεγόμενοι δικοί μου άνθρωποι) το προσπερνούν. Αδιαφορούν επιδεικτικά. Αντιδρούν με στυλ ''ε, κάποτε θα γίνει κι αυτό''. Αυτή η αντίδραση όσον αφορά εμένα υπήρχε πάντα από τους άλλους. Απ' όταν ήμουν μικρός και δεχόμουν σχολική κοροϊδία μέχρι τώρα που έγινα μεσήλικας. Θυμάμαι μια ζωή και σε οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια να γίνεται μέγα θέμα συζήτησης το αν κάποιος άλλος έχει οικονομικό πρόβλημα. Το δικό μου ποτέ. Έλεγαν ''ε, θα 'ρθει η ώρα που θα πιάσεις κι εσύ λεφτά στα χέρια σου''. Ή που γινόταν κοσμοϊστορικό ζήτημα ο χωρισμός κάποιου ή κάποιας. Ας πούμε χώρισε η ξαδέρφη, όλοι πλερέζες και πόσο δίκιο έχει. Εγώ όταν σπάνια τολμούσα να πω όταν με ρώταγαν ότι είμαι μόνος η απάντηση ήταν ''ε, θα βρεις κι εσύ τον έρωτα''. Το ίδιο και για φιλίες.
7
 
 
 
 
σχόλια

Θα πω ο,τι είπα και σε παρόμοιες εξομολογήσεις. Δεν χρειάζονται τα πάντα ψυχοθεραπεία. Επίσης, ένας ήσυχος, μη απαιτητικός άνθρωπος δεν είναι ο φταιχτης της αδιαφορίας του.. Πού το γραφει ότι την κατανόηση και το ενδιαφέρον πρέπει να τα ζητάμε? Εμένα δεν μου τα ζητάνε, τα δίνω εκεί που βλέπω ότι τα χρειάζονται. Απλά μη σε νοιάζει φίλε μου αν δεν σε νοιάζονται. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Τί νόημα έχει να κερδίσεις το νοιαξιμο τους με όποιον τρόπο? Το θέμα ήταν να τους έβγαινε πηγαία και μόνο που είσαι άνθρωπός τους. Αν έχεις εργασία και κάποια α' ανεξαρτησία βρες και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Τόσα υπάρχουν ενδιαφέροντα. Νοιαξου εσύ τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται ψυχολόγος να σου πει να βρεις δραστηριότητες που θα σου δίνουν λίγη χαρά. Κι άσε όσους δεν σε νοιάστηκαν, όποιοι κι αν είναι αυτοί, ας είναι και γονείς και αδέρφια. Ο μόνος δεν είσαι που είσαι ο ξεχασμένος της οικογένειας. Συμβαίνει. Γιατί πολλή αγάπη και νοιαξιμο δεν περισσεύει στους ανθρώπους. Και για αυτό δεν φταις εσύ. Ίσως δεν φταίνε κι αυτοί, τόσα μπορούν.. Δεν καθορίζεται η αξία σου από το πόσα αυτιά σε ακούνε. Και στο κάτω κάτω προσωπικά δεν καταδεχόμαι να "κλαίω" που οποιοσδήποτε δεν με νοιάστηκε. Να σου ένα από τα πολλά σκηνικά της ζωής μου? 15 χρονών ήμουν και μου επιτέθηκε συγγενής ναρκομανής. Το είπα στο σπίτι και η απάντηση ήταν " τι θες να σου κάνουμε, μόνο μην το πεις παραεξω και μαλώσουμε με τους συγγενείς". Θες μεγαλύτερη αδιαφορία από αυτή? Και προς ένα ανυπεράσπιστο φοβισμένο παιδί? Ε το ξεπέρασα, δεν με νοιάζει αν δεν με νοιάζονται, δικαίωμα τους στην τελική κι ας είχαν τότε την ευθύνη μου..Με το στανιό δεν έχει αξία για μένα. Και κοιτάω εμένα να μην γίνω ποτέ άνθρωπος δίχως ανθρωπιά. Κι αυτό με γεμίζει. Χαίρομαι τόσο που δεν τους έμοιασα..και τους αγαπάω και τους νοιάζομαι ακόμη. Μεγαλώσαμε και τα σκαλωματα με τα ελαττώματα των άλλων είναι μεγάλα βαρίδια τα οποία πρέπει να πεταχτούν οριστικά από πάνω μας. Πολλοί είμαστε χωρίς αγάπη και νοιαξιμο σε αυτή τη ζωή. Είναι κι αυτό ένας Σταυρός, αν πιστεύεις. Αν δεν πιστεύεις είναι ένα είδος βασανου από τα πολλά βάσανα του κάθε ανθρώπινου βίου. Κοίταξε να αποδεχτείς το βάσανο της αδιαφορίας ώστε να λυτρωθεις. Και σου εύχομαι να βρεις κάποιον/α να σε νοιάζεται. Αν δεν βρεις, ζωή είναι και περνάει, κάνε την να περάσει όμορφα με ο,τι έχεις.

Ίσως δεν πιστεύουν σε σένα, άρα εσύ δεν πιστεύεις σε εσένα και αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Επίσης όταν δεν επικοινωνείς τα θέλω σου, τα προβλήματα σου στους αλλους τότε είναι σαν να μην υπάρχουν, ακούς τα δικά τους προβλήματα αλλά αυτοί όχι τα δικα σου γιατί μπορεί να μην σου αρέσει να κλαιγεσε όπως αυτοί

Κι όταν επικοινωνείς τα θέλω σου και τα προβλήματά σου στους άλλους εννιά στις δέκα φορές η αντίδρασή τους είναι ''με έπρηξε με τα δικά του''. Κυρίως πίσω από την πλάτη σου.
Μπροστά ίσως να υπάρξει μια ψεύτικη συγκατάβαση.
Δίκιο έχεις πάντως.

"Εγώ όταν σπάνια τολμούσα". Σε αυτή τη φράση βρίσκεται η απάντηση στις απορίες σου. Επειδή λοιπόν ήσουν άτολμος από την αρχή (και πιθανότατα και εσωστρεφής), έκρυβες τις προσωπικές σου ανάγκες περισσότερο από όσο θα έπρεπε και έτσι, μέσα στα χρόνια δεν βοήθησες τους άλλους να τις αναγνωρίζουν.
Όταν συνηθίζουμε ακόμα και τους πιο κοντινούς μας σε ένα "προσωπικό προφίλ" που στην πραγματικότητα δε μας ταιριάζει, με παρόμοιο και ανάλογο τρόπο θα μας συμπεριφερθούνε στη συνέχεια.

Το ''σπάνια'' έχει και την έννοια ότι ρωτούσαν σπάνια οι άλλοι για πράγματα που συνέβαιναν στη ζωή του. Ότι σπάνια έδειχναν ενδιαφέρον.
Όχι ότι ο ίδιος σπάνια απαντούσε σε ό,τι τον ρωτούσαν ή ότι έκρυβε τι γινόταν στα προσωπικά του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon