ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.7.2024 | 10:30

Η σχέση μου

Με το αγορι μου ήμαστε σχεδόν 1 χρόνο μαζί. Εγώ 24 αυτός 27. Μέσα σε αυτό το χρόνο έχουμε τσακωθεί αρκετές φορεσ γιατι ήμαστε και οι δύο πολύ αντιδραστικοί και εγωιστεσ. Εγώ τον φτάνω συχνά στα όρια του γιατί όταν τσακωνόμαστε λέω πάντα αυτά που δεν πρέπει να πω. Λόγω αυτού έβγαινε και αυτός εκτός εαυτού με αποτέλεσμα να τσιριζει, να με τραβαει από τα χέρια, να μου σπάει πράγματα. Μια φορά παράτησε τα πράγματα μου στο δρόμο όταν ήμουν μεθυσμένη και του έκανα καταγγελία, και τη τελευταία φορά έπαθα κρίση πανικού. Αναγνωρίζω τα λάθη του , ξέρω πως ακούγονται πολύ κακα όμως έχω και εγώ ευθύνη σε αυτή τη τοξικότητα και δεν είναι ακριβώς όπως ακούγονται. Λίγο νιώθω ότι οι συγκυρίες και εγώ που ρίχνω λάδι στη φωτιά τον έφτασα σε σημεια που δεν έπρεπε και ότι είναι παρεξηγημένο ατομο. Έκανε λάθη αλλά πιστεύω ότι και εγώ ήμουν αρκετά χειριστικη και τοξικη. Παρ όλα αυτά πιστεύω σε εμάς και σε εκείνον και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τη σχέση μασ υγιή. Σε όλα τα άλλα τα πάμε τέλεια και επικοινωνουμε φουλ. Σκοπεύαμε από το νέο έτος να συζησουμε. Το πρόβλημα είναι ότι κάτ' αρχάς οι γονείς Μ και οι φίλοι μου τον μισούν. Στη μαμά μου δεν μπορώ να πω καν ότι είμαστε μαζί και ότι θα πάμε διακοπεσ επειδή ξέρω ότι θα ανεβάσει πίεση. Εκείνη ήταν το άτομο που με άκουγε να κλαίω στο τηλέφωνο,αλλά εκείνη δεν ξέρει όλη την αλήθεια και το δικο μου μερίδιο στους τσακωμούς και στη τρέλα. Ξέρει μόνο τη μια πλευρά, και τα κακά του άλλου. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω και εγώ και αυτός. Να πω σε ολουσ ότι τα ξαναβρήκαμε; Μήπως έχουν δίκαιο ότι είναι ακατάλληλος; Να πάω διακοπεσ κρυφά;
10
 
 
 
 
σχόλια

Να πας κρυφά σε πρώτη φάση,γιατί το πιθανότερο είναι πως θα ξαναπλακωθειτε...μη τους αναστατώσεις τζάμπα τους ανθρώπους.Συνηθως οι γύρω μας βλέπουν πράγματα που αρνουμαστε να δούμε εμείς.

Προς την γραφούσα,

Κρυφά δε θα σου πρότεινα να πας, για τον απλούστατο λόγο ότι καλό είναι ένα άτομο από την οικογένεια σου να ξέρει που βρίσκεσαι και με ποιόν. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να τα υπολογίζουμε. Από εκεί και πέρα ενήλικη είσαι, αν εσύ νιώθεις ικανοποιημένη σε αυτή τη σχέση, εμείς περισσεύουμε. Θα κλείσω λέγοντας πως μία υγιής σχέση σου βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό, όχι τον χειρότερο. Τα συμπεράσματα δικά σου.

Αφού γράφεις ότι είστε και οι δύο πολύ αντιδραστικοί κι εγωιστές τότε είστε το κατάλληλο ζευγάρι, πλασμένοι ο ένας για την άλλη.
Δεν χρειάζεται ούτε να χωρίσετε ούτε τίποτα.
Ούτε φυσικά να προχωρήσετε σε άλλες σχέσεις (ακόμα κι εφήμερες) για να ξεχαστείτε, γενικά ο χωρισμός θα είναι τεράστιο λάθος και θα πάρετε στο λαιμό σας και τους επόμενους συντρόφους σας.
Βέβαια είστε ακόμη σχετικά μικροί ηλικιακά και οι δυο σας αλλά ο άνθρωπος δεν αλλάζει στα βασικά πράγματα που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του.
Οπότε να συνεχίσετε να μένετε μαζί.
Υπάρχουν κι αυτοί που λένε περί τοξικών σχέσεων κι ότι δεν καταλαβαίνει κάποιο άτομο πότε είναι σε τοξική σχέση και πώς να προστατευτεί και τέτοια αλλά αυτά είναι καλά μόνο στη θεωρία και ισχύουν για λίγες περιπτώσεις, κυρίως παντρεμένων που έχουν παιδιά και δεν μπορούν να διαλύσουν την οικογένεια εξαιτίας των παιδιών.
Αλλά από εκεί και πέρα όταν ένα άτομο χωρίς γάμο, χωρίς παιδιά, χωρίς τέτοιου είδους δεσμεύσεις βρίσκεται σε μια σχέση με εντάσεις όπως η δική σας και γίνεται μάλιστα και μια μορφή κριτικής (κι αυτοκριτικής) όπως κάνεις εσύ στην εξομολόγησή σου, τότε ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται.
Φτάνει πια με την επίστηση της προσοχής σε άτομα που απλώς γουστάρουν κι είναι ξεκάθαρη επιλογή τους να βρίσκονται σε τέτοιες σχέσεις όταν δεν δεσμεύονται από κάτι.
Οι εντάσεις θρέφουν τις σχέσεις κάποιων ανθρώπων, όπως και στη δική σας περίπτωση.
Κι εγώ γνώρισα κοπέλα (μία αναφέρω τώρα αλλά δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση) που μου έλεγε ότι δεν τις αρέσουν οι άντρες που είναι αγενείς, νευρικοί, που κοκορεύονται για τις κατακτήσεις τους, ότι θέλει ήρεμους συνειδητοποιημένους χαρακτήρες σαν κι εμένα (εκείνη με έφερε ως παράδειγμα), μου μίλησε για τους πρώην της που τελικά ήταν όπως αποδείχτηκε -σύμφωνα με τα λεγόμενά της πάντα- όλοι νευρικοί.
Πέρναγε τέλεια έλεγε μαζί τους και καπάκι μου έλεγε πως δεν ήταν καθόλου εκδηλωτικοί και τρυφεροί μαζί της πέρα από ιδιωτικές στιγμές.
Κατά τ' άλλα ήταν νευρικοί σαν τον δικό σου που αναφέρεις στην εξομολόγηση.
Ένας μάλιστα έκανε και τσαμπουκάδες για θέσεις πάρκινγκ όποτε έβγαιναν έξω με το αυτοκίνητο κι εκείνη τον έβλεπε από τη θέση του συνοδηγού και ντρεπόταν.
Η αυτοκριτική της ήταν ''μα πού πάω και τους βρίσκω;'', όπως κι εσύ τώρα που αναρωτιέσαι στο τέλος της εξομολόγησής σου μήπως έχουν δίκιο οι άλλοι ότι είναι ακατάλληλος.
Όχι, ο κατάλληλος είναι, πίστεψέ με.
Όταν βρεις κάποιον ήρεμο, πράο, που θα σε νοιάζεται και στα λόγια και έμπρακτα, που θα ανησυχεί για την υγεία σου, που δεν θα σε τραβάει από τα χέρια, που δεν θα σου σπάει πράγματα, που δεν θα παρατάει τα πράγματά σου στο δρόμο, κι όλα αυτά που γράφεις πως κάνει ο δικός σου, τότε στο υπογράφω ότι δεν θα τον ερωτευτείς όπως αυτόν με τον οποίο είσαι τώρα μαζί.
Θα αρχίσεις να τον δυσκολεύεις, να φέρεσαι απότομα, πότε έτσι πότε αλλιώς και δεν θα νιώθεις τον αμοιβαίο ολοκληρωτικό έρωτα που θα νιώθει ο άλλος για σένα.
Ενώ τώρα το ζείτε μέσα στους καβγάδες σας, θρέφει και τους δυο σας όλη αυτή η ένταση και πάνω απ' όλα αν σ' ενοχλούσε θα τον είχες χωρίσει προ πολλού.
Αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο έρωτας είναι πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι επιβολής κι εξουσίας όπου νικάει αυτός που θα δαμάσει, όχι αυτός που θα αγκαλιάσει.
Δεν έχει χώρο για συναισθηματίες.
Αφού τον αναφέρεις και ως παρεξηγημένο άτομο σημαίνει ότι είσαι εκατό τοις εκατό δοσμένη στη σχέση σας.
Συνεχίστε έτσι. Πολύ σοβαρά θεωρώ πως είστε ιδανικό ταίρι ο ένας της άλλης.
Όσοι έχουν ζήσει σχέσεις και καταστάσεις το ξέρουν.
Οι υπόλοιποι θα με αμφισβητήσουν, θα με κράξουν, θα σε προτρέψουν να τον χωρίσεις, κάτι που θα είναι μέγα λάθος κυρίως για την επόμενη γνωριμία που θα κάνετε αν συμβεί αυτό και θα πάρετε κάποιον άλλο άνθρωπο στο λαιμό σας (εσύ κάποιον, αυτός κάποια). Ειδικά αν οι επόμενοι είναι τελείως διαφορετικού χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας από τη δική σας.
Είστε απόλυτα ταιριαστοί όπως είστε οι δυο σας.

@ the lobster
Όταν γράφεις σχόλιο και θες να το προωθήσεις, θα σου πρότεινα να μην το κάνεις εξ' ονόματι των "υπόλοιπων σχολιαστών". Και ούτε να προβάλλεις "συναισθηματικά παραπετάσματα" του τύπου "θα με αμφισβητήσουν ή θα με κράξουν" προκειμένου να γείρει η πλάστιγγα υπέρ σου.
Το κάθε σχόλιο είναι ισότιμο με τα άλλα και έχει τη δική του δυναμική, όπου κάποιος μπορεί να εστιάσει πού διαφωνεί και -αν το επιθυμεί- να ανοίξει συζήτηση.
Διαφορετικά, μιλάμε για κάτι που προσωπικά, το ονομάζω "πατερναλισμό".
Φιλικά.

Rocker, αφού διάβασες το σχόλιό μου (υποθέτω προσεκτικά) θα είδες ότι δεν κάνω τίποτα εξ' ονόματι των υπόλοιπων.
Μόνο στην τελευταία παράγραφο έγραψα τη φράση που αναφέρεις γιατί είναι κάτι που ισχύει και φυσικά δεν το έγραψα για να γείρει καμία πλάστιγγα υπέρ μου.
Δεν με ενδιαφέρει να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε θα συνέβαινε ποτέ και ξέρω πολύ καλά το λόγο.
Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι υπάρχουν σχόλια (απ' όλα τα φύλα) που αναφέρουν φράσεις -ακόμα και αυτολεξεί- που έχω γράψει εγώ και τις χρησιμοποιούν ως επιχειρήματα σε διάφορες εξομολογήσεις και που όταν τις είχα πει εγώ είχα δεχτεί επίθεση ότι δεν ισχύουν όσα λέω μαζί με ένα σωρό άλλους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου.
Αν θες θα μπορούσα να σου δώσω links με συγκεκριμένα παραδείγματα γιατί ποτέ δεν αναφέρω κάτι που δεν ισχύει.
Ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργεί η κατάσταση και στο ίντερνετ. Κυρίως γνωρίζω ότι παντού έχει σημασία ποιός λέει κάτι όχι τι είναι αυτό που λέει.

@ the lobster
Εγώ σου μιλάω για εδώ μέσα, σε αυτήν εδώ τη στήλη που βρισκόμαστε. Δε με ενδιαφέρει τί κάνεις ή τί σου απαντάνε σε άλλους χώρους στο ίντερνετ.
Εδώ, έχεις παρελθόν μόλις 22 σχολίων με πρώτο στην εξομολόγηση "τέχνη" 17/7/24. Και επειδή τα έχω διαβάσει όλα και -σωστά όπως αναφέρεις- διαβάζω προσεκτικά, πουθενά δεν είδα να συμβαίνει η "επίθεση και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό σου" που γράφεις.
Εγώ και η "Miss Rainbow" μόνο σου έχουμε απαντήσει σε δύο σχολιασμούς που στο παρελθόν έχεις κάνει και μάλιστα όχι προσβλητικά.
Οπότε, ναι, να μου παραθέσεις τα links που εδώ στη στήλη "Εξομολογήσεις" και ως προς το nick "the lobster", συνέβη κάτι τέτοιο, ώστε να πάρω πίσω όσα γράφω.
Και επειδή και εγώ "ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργεί η κατάσταση στο ίντερνετ", στη συνέχεια, να μου πεις σε παρακαλώ "οι υπόλοιποι που θα σε αμφισβητήσουν, θα σε κράξουν και που θα είναι μέγα τους λάθος που θα την προτρέψουν να τον χωρίσει" αν δεν είναι οι σχολιαστές που σχολιάζουν εδώ (και ανάμεσα σε αυτούς και εγώ), ποιοί άλλοι θα μπορούσαν να είναι. Το "αόρατο αναγνωστικό κοινό" που δεν σχολιάζει ή μήπως οι απανταχού άνθρωποι γενικά που ούτε καν θα διαβάσουν την στήλη και συνεπώς τον δικό σου σχολιασμό ;
Μέχρι ένα σημείο, καλό είναι όταν προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από τις λέξεις. Το πρόβλημα αρχίζει όταν όση προσπάθεια και να καταβάλουμε δε βρίσκουμε καμμία αρκετά πειστική για να μας κρύψει.

The lobster
Κάποιες φρασεις που αναφέρεις τις είχα χρησιμοποιήσει εγώ σε αλλη εξομολόγηση για διαφορετικό θέμα. Καλά κάνεις και τις χρησιμοποιείς κι εσύ αφου σου αρεσουν και συμφωνεις με αυτες, δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα άλλωστε, όμως δεν καταλαβαίνω "τους προσβλητικους χαρακτηρισμους" που ακριβώς τους είδες. Οπότε θα ήθελα κι εγώ να μας παραθεσεις τα link γιατί προσωπικά δεν προσβάλλω κανέναν. Ούτε σε γνωρίζω οπως και κανεναν αλλο εδω μεσα, ούτε μου έχεις κάνεις κάτι, ούτε έχω και την διάθεση να μαλωνω ίντερνετικα με τον οποιονδήποτε οπουδηποτε, γι αυτό πράγματικα δεν καταλαβαίνω το ξεσπάσμα σου.

Καλησπέρα κορίτσι μου έκανα λογαριασμό μόνο και μόνο για να σχολιάσω καθώς έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση με εσένα πριν από ένα χρόνο και καταλαβαίνωποσο δυσκολο ειναι...Με βάση αυτά που μας λες καμία από τις δύο συμπεριφορές δεν είναι σωστή...η σχέση σας είναι δυσλειτουργικη απλά δεν θες να το παραδεχτείς προπάντων στον εαυτό σου...το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθεις από αυτό τον άνθρωπο...πιστεψε με υπάρχουν πολύ πιο υγιείς σχέσεις εκεί πέρα έξω...αν θέλεις ξεκινά και ψυχοθεραπεία πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ...Τελος,αναφορικα με τα δικά σου άτομα είναι λογικό να μην συμπαθούν τον φίλο σου αν σε έχουν δει να φτάνεις σε ακραίες καταστάσεις

Μετά από τις τσιρίδες, το τραβηγμα χεριών, το σπάσιμο πραγμάτων και την καταγγελία, το ότι σε "όλα τα άλλα τα πάτε τέλεια και επικοινωνείτε φουλ" μου θυμίζει ένα γνωστό ανέκδοτο αλλά δεν θέλω να το γράψω τώρα.
Στο μόνο που ταιριάζετε είναι το μίσος που βαθιά μέσα σας νιώθετε ο ένας για τον άλλο και δεν το παραδέχεστε. Και το μόνο που επικοινωνείτε "φουλ" είναι η τοξικότητα.
Και αφού τον μισούν οι γονείς και οι φίλοι σου, περίμενε εσύ να περάσετε ζάχαρη ακόμα και αν συζήσετε...
Υπάρχει μια παλιά μικρασιατική παροιμία που λέει πως "όταν η πεθερά δεν χωνεύει το γαμπρό, το παιχνίδι είναι χαμένο".
Καταδικασμένη είναι και η σχέση σας. Καλό θα είναι να το καταλάβεις και να δώσεις εσύ μία ώρα αρχύτερα ένα τέλος, που έτσι κι αλλιώς θα έρθει.

Scroll to top icon