Για «σωστή απόφαση» της κυβέρνησης κάνει λόγο η Καθημερινή, αναφορικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ

Για «σωστή απόφαση» της κυβέρνησης κάνει λόγο η Καθημερινή, αναφορικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ Facebook Twitter
8

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης στέκεται στο σημερινό φύλλο της η Καθημερινή, γράφοντας στο κεντρικό άρθρο της: «Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και να αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ είναι σωστή. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση βρίσκει το πολιτικό θάρρος να κλείσει έναν δημόσιο οργανισμό, ο οποίος κοστίζει αδικαιολόγητα πολύ και επιβαρύνει τον Ελληνα φορολογούμενο».

Παράλληλα αναφέρεται στις παθογένειες της δημόσιας τηλεόρασης, τονίζοντας: «Η ΕΡΤ απαξιώθηκε από τα συνεχή ρουσφέτια των κομματικών παραγόντων, την απίστευτη σπατάλη και την κακοδιαχείριση. Η διαχρονική αποτυχία των περισσότερων υπευθύνων κατέστησε νομοτελειακή τη χθεσινή απόφαση, με κόστος κοινωνικό. Βεβαίως, είναι σημαντικό να υπάρξει σύντομα μια νέα ΕΡΤ που θα εκπληρώνει τον ρόλο μιας σοβαρής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα στελεχώνεται από ανθρώπους, οι οποίοι θα προσληφθούν με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
ο ρόλος που (θα έπρεπε να) έχουν κάποιοι δημόσιοι οργανισμοί είναι πολύ σημαντικός για την προάσπιση του κοινού συμφέροντος. (και) η ερτ κακοδιοικήθηκε, αλλά δεν χρειάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της για να αλλάξει αυτό. αν διαπιστώναμε το ίδιο και με τους οργανισμούς ύδρευσης, θα κλείναμε το νερό μέχρι να βρούμε ικανούς μάνατζερ και να αναδιοργανώσουμε την εταιρία; τεχνηέντως όμως τα διλήμματα που βάζουμε καθημερινά είναι του στυλ: πονάει το χέρι; ή το κόβουμε ή το αφήνουμε να σαπίσει και να πεθάνουμε (να ησυχάσουμε..)
Aνεπίτρεπτη κατρακύλα της Καθημερινής. Προστίθεται σε πολλές άλλες τέτοιες τελευταίως. Φυσικά, Οργανισμοί όπως αυτός της Κωπαϊδος, απορώ γιατί δεν έχουν ήδη κλείσει. Αλλά το αμύρο σήμα ήταν πολύ άσχημο για τη Δημοκρατία. Δηλαδή να ξεριζώσουμε κάθε τί δημόσιο; Αυτοί που το πρεσβεύουν αυτό λένε ουσιαστικά ότι επειδή εμείς καταντήσαμε το δημόσιο έτσι, δεν πρέπει να υπάρχει δημόσιο. Δε λένε ότι απέτυχαν, αλλά ότι πρέπει να καταργηθεί, σαν τη γυναίκα που κατηγορούνταν για Λαγνεία, αντί να κατηγορηθεί ο άντρας που απάτησε τη γυναίκα του με αυτήν.Η ΔΗΜ ΑΡ πχ που ψήφισα το 2012 μπήκε με τη διάθεση να υπηρετήσει έναν κρίσιμο εθνικό στόχο. Ποιός ο λόγος να κάθεται να το καταπίνει αυτό; Έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας έχει η ΝΔ και όχι η ΔΗΜ ΑΡ. Έστω τώρα ότι γίνονται εκλογές. Γιατί; Γιατί η ΝΔ τορπιλίζει την τρικομματική. Με ποιό στόχο θα κατέβει στις εκλογές; 1) Να συγκυβερνήσει με τους ίδιους; Αυτό θα ήταν κουτό και θα την εξέθετε. 2) Να πει ανοικτά στον Ελληνικό λαό ότι κατεβαίνει με πλάνο να συγκυβερνήσει με τη ΧΑ; Ας το πει. Ο Ελληνικός Λαός πήρε νομίζω μια σωστή απόφαση το 2012 πάνω στο διακύβευμα ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ και πάλι θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό το Ερώτημα.
Τι δεν καταλαβαινεις οτι το πανε για επανιδρυση και οχι καταργηση της δημοσιας ραδιοφωνιας/τηλεορασης; πειτε με φασιστα αλλα πιστευω οτι εχουν δικιο.
πλάκα θα είχε το άρθρο της 'Κ' να το υπέγραφαν ο Παναγιωτόπουλος μαζί με τους Λυριτζή-Οικονόμου και την Τσαπανίδου... Καλά τα έλεγε ο Σανταγιάνα: "Οι λαοί που δεν θυμούνται την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν"
Ωχ, ξεκίνησε ήδη. Σε λίγο, όταν θα μειώσουν και τον κατώτατο μισθό ξανά, θα ακούμε από παντού ότι κι αυτή είναι σωστή κίνηση. Αναρωτιέμαι πότε θα σταματήσουν όλες αυτές οι σωστές κινήσεις.
Και εγώ έτσι πιστεύω. Από την μια διαμαρτυρόμαστε για τις σπατάλες από την άλλη όταν κάποιος πάει να κάνει κάτι του την πέφτουμε.Σύμφωνοι, έγινε απότομα η δουλειά, αλλά είναι σαν το τσιρώτο, το βγάζεις απότομα για να είναι ο πόνος λιγότερος μακροπρόθεσμα.