#77 Σιγανοψιχάλισμα

Facebook Twitter
0

Oι απορίες του Φώτη αποτελούν από μόνες τους ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Φαντάζομαι οτι ως παιδί  καθόταν στο πίσω κάθισμα και ρωτούσε τους γονείς του ανά δυο δευτερόλεπτα αν φτάσανε ακόμα ή οχι, απο που βγαίνει το ουράνιο τόξο, και αν η κυρία στη γωνία φοράει περούκα. Η τελευταία του απορία για την οποία συζητάμε τις τελευταίες 3 μέρες είναι αν το ¨σιγανοψιχάλισμα" είναι μια ή δυο λέξεις. ("Mα αν το κάνεις google βγαίνει πιο συχνά ως σιγανοψιχάλισμα. Έχει 15.000 αποτελέσματα").  Σημερα επίσης αναρωτήθηκε γιατι βαράμε τόσο δυνατά τα πλήκτρα του υπολογιστή και γιατί χάρις στον αντικαπνιστικό νόμο  πολά μαγαζιά βγάλανε τα τασάκια και βάλανε άλλα σκεύη (το ζήτημα ειναι το σκεύος; ορίζει η νομοθεσία το τασάκι;).

Pop Quiz vol.3

Ποιο βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα και σας άρεσε;

Μιχάλης και Μερόπη

Ο Μιχάλης διάβασε τις "Διορθώσεις" του Τζόναθαν Φράνζεν. ΅"Μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό συγγραφέα ο οποίος μιλάει για το πολυ άσχημο σήμερα αλλά παρ΄όλα αυτά δημιουργεί ενα μεγάλο λοτεχνικό επιτεύγμα" ενώ η Μερόπη δίαβασε το «Ο ελέφαντας εξαφανίζεται» του Χαρούκι Μουρακάμι. "Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς και έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία του. Αν και αυτό έχει εκδοθεί πριν από κάποια χρόνια μου κάπως πρέπει να μου είχε διαφύγει..Δεν πρόκειται για μυθιστόρημα αλλά είναι μια σειρά διηγημάτων που κάπως μπλέκονται το ένα μέσα στο άλλο. Μου άρεσε διότι όπως και σε όλα τα βιβλία του Μουρακάμι ξεκινά να διηγείται μια ιστορία που από κάποια στιγμή και έπειτα γίνεται σουρεάλ.Τρελαίνομαι γι αυτό."

Νατάσσα

Η Νατάσσα διάβασε την "Οργή του Βιττγκενστάιν" των David Edmons και John Eidinow. Μια  περιβόητη δεκάλεπτη διαμάχη του Βιτγκεινσταιν με τον Καρλ Ποπερ στη λέσχη Ηθικής Επιστήμης του Κέιμπριτζ το 1946 αποτέλεσε το έναυσμα για δυο βραβευμένους δημοσιογράφους του του BBC να μάθουν τι ακριβως είχε γίνει μιλόντας με 9 αυτόπτες μάρτυρες εκείνης της μοιράιας (!!!) νύχτας.

Μαρία

"Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν "Ο φύλακας της Έρμιν" της Άννας Μουζεβαλντ.Θύμιζε λίγο το Άβαταρ. Μου αρέσουν τα βιβλία που σε κρατούν αυτά που δεν μπορείς να τα αφήσεις με τίποτα΅"

Αφιερωμένο

Το πέριφημο ΅"σιγανοψιχάλισμα"


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ