LIFE_IN_LIFO#30

Facebook Twitter
0

Aυτό εδώ το κτίριο που βλέπουμε κάθε μέρα από τα παράθυρα μας είναι το πρωην Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο νούμερο 17  της οδού Μητροπόλεως.Πιάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και έχει εμβαδό 11.000 τετραγωνικά μέτρα.Έκλεισε λίγο αφού μετακομίσαμε εδώ, τον Ιούνιο του 2007.  Από τότε παραμένει θεόκλειστο και ελαφρώς γκραν γκινιόλ με τις προθήκες των κλιματιστικών να παραμένουν στη θέση τους, αφώτιστο, σκοτεινό και χαώδες. Το κτίριο ανήκει (όπως σχεδόν τα πάντα τελικά) στην Εκκλησία η οποία προσπαθεί εδώ και τρια χρόνια να το νοικιάσει/ πουλήσει. Ακουγότανε έντονα ότι θα γινόταν ξενοδοχείο αλλά απ' ότι φαίνεται το σχέδιο δεν ευοδώθηκε. Διάβασα ότι  η εκκλησία ζητούσε ενοίκιο περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αν και πλέον έχει χαμηλώσει την προσφορά. Προφανώς και πρόκειται για απίστευτο real estate deal- ανυπομονώ να δω ποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ένα τόσο μεγάλο κτίριο στην καρδιά του κέντρου.

Bye bye love

Το κτίριο είχε φυσικά και μπόλικα καταστήματα- τα οποία φεύγουν ένα- ένα. Από τα περίπου είκοσι μαγαζιά έχουν μείνει 4 και αυτά σιγά-σιγά φεύγουν. Μέτρησα ένα κατάστημα ηλεκτρικών, έναν φούρνο, ένα χασάπη, ένα κατάστημα με είδη σπιτιού και ένα μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη (τι έκπληξη!).Ένας από τους μαγαζάτορες (δεν ήθελε να αναφέρω το όνομα του) μου είπε μάλλον στεναχωρημένος ότι ψάχνουν άλλο μαγαζί στην περιοχή εδώ και καιρό αλλά είναι όλα τα νοίκια πανάκριβα.

God give me strength!

Στο πεζοδρόμιο  του ερειπωμένου αυτού κτιρίου υπάρχει ένα εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης. Πρόκειται ίσως για μοναδική περίπτωση :που ακούστηκε ναός χτισμένου σε πεζοδρόμιο Δημοσίου κτιρίου;Είναι εδώ από τον 16ο αιώνα, ανήκει στη Μονή Πεντέλης και είναι χτισμένη (λένε) πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Ηρακλή. Απ' ότι φαίνεται πάντως η Αγία Φιλοθέη (αυτήν απεικονίζουν οι εικόνες που υπάρχουν μέσα στο ναό) μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει να βρεθεί ενοικιαστής/ αγοραστής.

Jesus Christ

Το πιο αστείο ήταν ότι την ώρα που φωτογράφιζα το εκκλησάκι και το κτίριο ένας κύριος ( φύλακας?) καθάριζε με λάστιχο το πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία. Λίγη ώρα μετά άφησε το λάστιχο να τρέχει στο πεζοδρόμιο και άρχισε να κατουράει την κολώνα του κτιρίου. Όταν τελείωσε σήκωσε το λάστιχο καθάρισε την κολώνα που είχε τιμήσει και συνέχισε- να καθαρίζει πάντα. Ως γνωστόν η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Pulpathon day 3

Αρκετά με τα βαθυστόχαστα περί έρωτος. Το Razzmatazz είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια για πάρτυ- ή μάλλον για να χοροπηδάει κανείς μανιασμένα πάνω-κάτω. Βγήκε μόνο του ως single to 1993 αλλά και ως b-side στο single του Common People.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ