Οι Ιάπωνες Boris, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του experimental / κιθαριστικού ήχου παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

Η τριάδα των Atsuo (drums, φωνητικά) / Wata (κιθάρα, φωνητικά) / Takeshi (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά) γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού album της μπάντας, "Pink" (2006), με την expanded επανακυκλοφορία του και με μία ευρωπαϊκή περιοδεία που θα τους φέρει, επιτέλους, και στα μέρη μας.

 

Η μουσική τους έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, noise rock, avant-garde metal, drone, sludge, ambient, experimental, psychedelic rock, shoegaze, dream pop, στη διάρκεια των περίπου 25 χρόνων που έχουν διανύσει από το ξεκίνημά τους, το 1992 στο Τόκυο.

 

Έχουν εμπνευστεί το όνομά τους από το ομότιτλο τραγούδι των Melvins (από το "Bullhead" του 1991), τους οποίους τοποθετούν στη λίστα των βασικών επιρροών τους, μαζί με ονόματα όπως οι: Sleep, Earth, Nick Cave, Nick Drake, Venom. Παράλληλα, έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα όπως οι: Merzbow, Sunn O))), Stephen O' Malley, Michio Kurihara, Keiji Haino, Ian Astbury, Jim Jarmusch.

ΠΟΤΕ21/12/2016 - 21/12/2016
ΠΟΥFUZZ CLUB
Οδηγός Μουσικής