INTERPOL

Οι Interpol θα εμφανιστούν στις 7 /06 στο Entertainment Stage.

LIFOTEAM 7.6.2011 | 00:00

Ο frontman της εμβληματικής μπάντας, Daniel Kessler, μιλάει στη LifO για τον τελευταίο τους δίσκο, τις αλλαγές προσώπων και τα δισκάδικα.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μας δίσκο τον ξεκίνησα μόνος μου στο σπίτι. Συνήθως έτσι γίνεται. Μετά από κάθε μεγάλη περιοδεία, προσπαθώ να βρω τι θέλω να κάνω, τι έχω μέσα μου, αυτό που τελικά θέλω να πω. Αυτήν τη φορά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Δεν ήξερα τι ακριβώς, αλλά έψαχνα κάτι καινούργιο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ πως δεν περάσαμε καλά στον λίγο καιρό που βρισκόμασταν σε πολυεθνική ετικέτα. Γνωρίσαμε κόσμο που πίστευε πολύ αυτό που κάναμε, αλλά, επειδή είναι περίεργη περίοδος για τη βιομηχανία, επιστρέψαμε στη Matador. Είχαμε διατηρήσει πολύ καλές σχέσεις μαζί τους και δεν προβληματιστήκαμε για το πού θα πάμε όταν αποφασίσαμε να φύγουμε από την Capitol. Τους ανθρώπους της Matador τους ξέρουμε σχεδόν 10 χρόνια και απ’ το πρώτο μας ραντεβού μπορέσαμε να σχεδιάσουμε τα πάντα. Νιώθουμε σαν μέλη της οικογένειάς τους.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ πως κάνουμε τεράστιες περιοδείες, αλλά πάντα απολαμβάνω τις συναυλίες, ειδικά όταν πηγαίνουμε σε καινούργια μέρη. Θεωρώ τον εαυτό μου ταξιδιώτη, μου αρέσει να εξερευνώ τις πόλεις που επισκεπτόμαστε. Είναι προνόμιο που μπορούμε να πηγαίνουμε παντού. Δεν θ’ άλλαζα με τίποτα στον κόσμο το συναίσθημα της ανταπόκρισης του κοινού στις συναυλίες. Είναι τα πάντα για μένα να βλέπω τον κόσμο από κάτω ν’ αντιδρά ζωηρά στα τραγούδια μας και να φωνάζει τους στίχους.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ προσώπων στο συγκρότημα είναι λογικό να μας επηρεάζουν όλους. Χρειάζεται χημεία για να λειτουργήσει κάτι. Ο Dave Pajo, που αρχικά αντικατέστησε τον Carlos D., είχε οικογενειακές υποχρεώσεις και δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για την περιοδεία μας. Ο Brad (Truax, μέλος των Secret Machines) είναι φίλος μου εδώ και 14 χρόνια. Είναι καταπληκτικός μουσικός και ταιριάζουμε πολύ και ως παρέα. Μπορεί να είναι σημαντικό κάποιος να μπορεί να παίξει σωστά τα μουσικά μέρη, αλλά είναι απαραίτητο να περνάς καλά, γιατί αλλιώς η περιοδεία δεν αντέχεται.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ μέχρι και σήμερα να πηγαίνω στα τοπικά δισκάδικα για ν’ αγοράσω μουσική, γι’ αυτό και φτιάξαμε την ειδική κυκλοφορία για το Record Store Day. Ασχολήθηκα προσωπικά μ’ αυτό το project. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Έχω δουλέψει σε τέτοια μαγαζιά και δεν θέλω με τίποτα να εξαφανιστούν. Στα remixes επέλεξα μουσικούς που μου αρέσουν. Οι Salem είναι καταπληκτικοί και μέχρι σήμερα απολαμβάνω ν’ ακούω τον δίσκο τους. Είναι ο ορισμός του δίσκου που ακούς με ακουστικά. Κάπως έτσι επιλέχθηκαν και ο Banjo or Freakout κι η Ikonika.

ΠΟΤΕ07/06/2011 - 07/06/2011
Οδηγός Μουσικής