Alchemists' Flavour Festival: Ένα διαφορετικό φεστιβάλ γεύσεων
Από τις 18 έως τις 20 Μαΐου στο Root Artspace
Ένα διεθνές φεστιβάλ γεύσεων διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Μαΐου στο Root Artspace στο Θησείο. Σεφ, ψυχολόγοι, ερευνητές των γεύσεων και άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές συγκεντρώνονται στον Alchemists' Flavour Festival για να μοιραστούν με τους Αθηναίους καινοτόμες ιδέες στον χώρο του bartending και της γαστρονομίας. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν επίσης και νέοι τρόποι, από τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις, με τους οποίους οι γεύσεις συνδυάζονται σε ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο, συνθέτοντας ξεχωριστές δημιουργίες.
Ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρεθούν πρωτοπόροι του χώρου όπως:
•Ο Charles Spence, ο πειραματικός νευροψυχολόγος που εξετάζει πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από καθεμία από τις αισθήσεις και τις μετατρέπει σε αισθητηριακές εμπειρίες.
•Ο Jonas A. Pedersen, ένας από τους ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nordic Food Lab που μελετά νέους, πρακτικούς τρόπους για όσους δημιουργούν γεύσεις και επιδιώκουν τη διαφορετικότητα σε αυτές, μέσω του συνδυασμού της επιστήμης με τη γαστρονομία.
•Ο Dave Arnold, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Μουσείου Τροφίμων και Ποτών (MOFAD) στη Νέα Υόρκη που είναι πρωτοπόρος στον τομέα της μαγειρικής τεχνολογίας.
•Ο Tony Conigliaro, ο μπαρτέντερ που χρησιμοποιεί μοριακές τεχνικές στα κοκτέιλ του και ιδιοκτήτης του «Μπαρ χωρίς όνομα» στο 69 Colebooke Raw του Λονδίνου
•O Suzuki Takayuki γνωστός και ως «Mr Ice Man», που προωθεί της Ιαπωνική φιλοσοφία bartending με σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ.
•Ο Stanislav Kaiholomalie Vadrna, ο πρώτος που παρουσίασε την Ιαπωνική φιλοσοφία «Ichi-go Ichi-e» (Μία ευκαιρία, μία αναμέτρηση) στους μπαρτέντερ της Δύσης.
•Ο Γιάννης Σαμαράς, βραβευμένος mixologist, bartender και οργανωτής σεμιναρίων mixology για όλες τις μεγάλες εταιρίες εμπορίου ποτών στην Ελλάδα.
•Ο Σπύρος Κερκύρας, συνιδρυτής της εταιρίας Shaker Party Events, ιδιοκτήτης της Bar Solutions Drink Events & Bar Consultancy, συνιδιοκτήτης του Cocktail- Restaurant Bar «Apsendi –MysteryBoxProject».
•Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, βραβευμένος σομελιέ με πάθος για το κρασί και τη γαστρονομία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:
Δευτέρα 18 Μαΐου
11:00-13:00 NORDIC FOOD LAB- JONAS ASTRUP PEDERSEN
Future Food
14:00-16:00 STANISLAV KAIHOLOMALIE VADRNA
Ichi-go Ichi-e: The universal essence of Hospitality
13:00-15:00 EMBRACE THE BITTERNESS
Σπύρος Πατσιαλός
15.00-19.00 ADVENTURES WITH ASPALL CYDER Αίθουσα Νο3
18:00-20:00 ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Cocktails at Home
11:00-20:00 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ- ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Τρίτη 19 Μαΐου
11:00-14:00 CHARLES SPENCE
Gastrophysics: The Science of the Table
14:00-18:00 TONY CONIGLIARO
Innovation, Creativity and Processes
15:00-18:00 CINCO
Ο φόβος ως μέτρο παρότρυνσης- JSP Concept, Cocktails and Greek Gastronomy
16:00-19:00 SKINOS TONIC: THE QUEST FOR THE PERFECT PAIRING Αίθουσα Rooted Record
Σπύρος Αντωνόπουλος
18:00-20:00 LOST+FOUND
Shares Everything about Ice
11:00-20:00 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ- ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Τετάρτη 20 Μαΐου
11:00-13:30 DAVE ARNOLD
Liquid Intelligence, Cocktails, Flavours, Local Ingredients
13:00-15:00 SKINOS TONIC: THE QUEST FOR THE PERFECT PAIRING Αίθουσα Rooted Record
Σπύρος Αντωνόπουλος
14:30-16:30 SUZUKI TAKAYUKI
Japanese Bartending Philosophy
15:00-17:00 3CENTS
Carbonation in Your Bar
16:30-19:30 SAKE WITH SSA CERTIFICATION
Νικόλας Γιαννόπουλος
16.30-20.30 DISCOVERING GIN IN EDINBURGH Αίθουσα Νο3
18:00-20:00 LA CANDELARIA
Quixotic Projects: Build a creative community based on a Culture of Collaboration and Openness
19:30-20:00 ULTIMATE FLAVOURS FOR ULTIMATE COCKTAILS
Παναγιώτης Καναβέτας
11:00-20:00 ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ- ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
21:00-00:00 STREET STYLE PARTY
Closing Party @42
Γενική είσοδος 5€ για να προμηθευτείτε τα 10 κουπόνια σας όπως και το βραχιολάκι του φεστιβάλ που σας δίνει πρόσβαση στις Γευστικές Εμπειρίες και τα δωρεάν σεμινάρια.