Tο νέο hot spot στην πόλη της Kαλαμάτας είναι το εστιατόριο Kokkari. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του, Στέλιος Ραπτέας, φροντίζει προσωπικά να απολαύσεις μια πλούσια ποικιλία πιάτων ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε δημοφιλείς σεφ και έχοντας περάσει από το Astir Palace Hotel Athens, Costa Navarino, Vammos restaurant κ.ά., ο Στέλιος δεν σερβίρει απλά γεύματα. Θέλει να σερβίρει μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

 

Η ιδέα του Στέλιου για το Kokkari βασίζεται στα φρέσκα υλικά από τοπικούς μικρούς παραγωγούς της μεσσηνιακής γης. Επισκέπτεται ο ίδιος τους τοπικούς παραγωγούς και επιλέγει τα υλικά που θα βάλει σε όλα του τα πιάτα. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του και σήμα κατατεθέν του είναι το «Κατσικογέλαδο», νεαρό μοσχαράκι που μεγαλώνει ελεύθερο στο άγριο τοπίο της μεσσηνιακής Μάνης. 

 

Kokkari

 

Πίσω από κάθε πιάτο που θα βρεις στο Kokkari κρύβεται η μαγική διαδικασία της προετοιμασίας του. Για τον Στέλιο ίσως είναι και το πιο σημαντικό: τα φρέσκα υλικά, το σωστό κόψιμο, οι κατάλληλοι συνδυασμοί και φυσικά το σωστό μαγείρεμα, που είναι το πιο σπουδαίο απ’ όλα! Ο Στέλιος, ο δημιουργός του Kokkari, είναι πάντα εκεί. Οραματίζεται, ενεργεί, επιβλέπει, ετοιμάζει, τα φροντίζει όλα. 

 

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι του είναι και η σύζυγός του, Ηλέκτρα. Η Ηλέκτρα, έχοντας εργαστεί σε κορυφαία ξενοδοχεία όπως τα Hilton, Yes Hotels, Metropolitan & Costa Navarino κ.ά., θα σε καλωσορίσει, θα σε κάνει να νιώσεις άνετα και θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιάτο που ταιριάζει περισσότερο στις γεύσεις σου, καθώς και το κατάλληλο κρασί από την ενημερωμένη wine list του για να το συνοδεύσεις.  

 

Ένα όμορφο ταξίδι στις γεύσεις της μεσσηνιακής κουζίνας ξεκίνησε και σας περιμένει στο KOKKARI, στην οδό Νέδοντος 59 & Ηφαίστου στην πόλη της Καλαμάτας.

 

Facebook: Kokkari Homemade Food 

Instagram: kokkarihomemade-food

Οδηγός Γεύσης