Ο Κώστας Σπυρόπουλος και η Αγγελική Μαρκοπούλου είναι οι εμπνευστές και ιδιοκτήτες του Mesimeri Trees & Fruits. Ένας γιος αγρότη, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας, και μια χημικός μηχανικός, διευθυντικό στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας παγκόσμιου βεληνεκούς, το 2021 ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν το όνειρό τους, να καλλιεργήσουν τα οικογενειακά κτήματα και να εμφιαλώσουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του τόπου τους. 

 

Έτσι γεννήθηκε το MESIMERI, μια ιδέα που αγκαλιάζει τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας και τις προσφέρει στις αγορές του κόσμου. Το πρώτο της προϊόν είναι το MESIMERI Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που παράγεται στους ελαιώνες της Μεσσηνίας. Συλλέγεται με προσοχή, αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με σύστημα αζώτου και εμφιαλώνεται σε σκούρο, γυάλινο μπουκάλι ώστε τα θρεπτικά και οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά να παραμείνουν αναλλοίωτα. Η πρώτη σοδειά έφερε το πρώτο βραβείο –χρυσό βραβείο ποιότητας στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Καναδά–, επιβραβεύοντας την προσπάθεια και επιβεβαιώνοντας ότι είναι στον σωστό δρόμο. 

 

MESIMERI
Η Αγγελική Μαρκοπούλου.

 

Το 2024 προστέθηκαν στην οικογένεια του MESIMERI Trees & Fruits δύο νέα προϊόντα, το MESIMERI Ελιές Καλαμών σε άλμη και η πάστα ελιάς MESIMERI. Είναι περιορισμένης παραγωγής και διακρίνονται για τα εξαιρετικά τους χαρακτηριστικά που εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία του MESIMERI Premium EVOO.

 

Στόχος τους είναι να φέρουν μια νέα φιλοσοφία και γνώση για τα δέντρα και τους καρπούς και να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο, μια ιδέα: την εμπειρία του ελληνικού μεσημεριού, που ξεκινά από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φτάνει όπου και ο ήλιος της Μεσογείου. Δίνουν βάση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, στην καλλιέργεια και την έντονη βιοποικιλότητα, αποφεύγοντας τις παρεμβάσεις. Μια single estate και fully controlled παραγωγή.

 

MESIMERI
Ο Κώστας Σπυρόπουλος.

 

Το MESIMERI δεν είναι απλώς μια ιδέα ή μια ανάμνηση, δεν είναι όμως ούτε και ένα στεγνό, τεχνοκρατικό προϊόν. Είναι το αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας, οράματος και καλά σχεδιασμένου πλάνου, είναι η παρακαταθήκη που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, στην κοινότητα και στο περιβάλλον που δρούμε. 

 

Λένε ότι μια αλυσίδα είναι τόσο δυνατή όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος της. Η αλυσίδα του MESIMERI Trees & Fruits είναι μια δυνατή αλυσίδα με προσεκτικά επιλεγμένους κρίκους, που όλοι μαζί συνδυάζονται και φτιάχνουν ένα κίνημα. Από την καλλιέργεια ως την πώληση, την προώθηση και το branding, διαφορετικές δεξιότητες υφαίνουν μια ομάδα δυνατή που μοιράζεται το ίδιο όνειρο: να παρέχει αγνά, ποιοτικά προϊόντα, τοπικής ελληνικής παραγωγής αλλά παγκόσμιας εμβέλειας. Τα ίδια προϊόντα που καταναλώνουν οι ίδιοι στο σπίτι τους, στο τραπέζι τους.

 

Επισκεφθείτε μας και αγοράστε το MESIMERI EVOO στο: mesimeri.gr

Ακολουθήστε μας:

Facebook: MESIMERI.GR

Instagram: mesimeri_trees_and_fruits

Οδηγός Γεύσης